Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
YÖKDİL - Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınav
9 temmuz 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Akademik Forum" data-source="post: 474289"><p>Yds yada YOKDIL sinavlarinin zorluk derecesine karar verecek merci bizler degiliz onun icin bosuna ahkam kesmenin bir anlami yok. Ingilizcesi biraz iyi olanlar istiyorki kimse iyi not alamasin. </p><p>Bundan 5- 10 yil once bagil degerlendirme sistemi uygulanmayan gecme notu 60 olan üniversitelerde ortalamalarin 70-80 olmasi cok zordu. Bizim bolum birincimizin 82 ortalamasi vardi mesela. Simdilerde bu ortalamalari yakalamak oldukca kolay. Sizin baktiginiz acidan bakilirsa buda adil degil. Ulkemizde maalesef egitim sisteminin surekli degisim gostermesi sadece dil sinavlarinda degil bir cok sinavda madurlar olusturuyor. Ales sinavina gelince bu sinav bana gore en az dil sinavlari kadar hic bir seyi olcemeyen insanlarin yuksek not alabilmek icin bosuna vakit harcadıkları bir sinav şeklidir. Daha çok ornek verilebilir sinavlarimizla ilgili olarak. YOKDIL sinavi akademisyen olmak isteyenlerler yada akademik.yükselme icin baraj niteliginde bir sinavdir. Birakin insanlar dil yuzunden bütün enerjilerini bitirmesinler. Docenlik icin yillardir dil engeline takilanlar vardi. Bu sinav bir kurtulus olacakti derken docentlik kriterleri eskiye gore oldukca zorlastirildi. Eskiden 3 yayinla docent olunurken simdi bu kriter yeni kriterin yaninda devede kulak kaldi. Simdi ne yapalim oturup ağlayalim mi? Form köşelerinde docentligini eski kriterlere gore alanlara camurmu atalim. Hayir dun dündür bugün bugündür. Herkes isine baksin camur atmanin anlami ve kimse faydasi yok.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Akademik Forum, post: 474289"] Yds yada YOKDIL sinavlarinin zorluk derecesine karar verecek merci bizler degiliz onun icin bosuna ahkam kesmenin bir anlami yok. Ingilizcesi biraz iyi olanlar istiyorki kimse iyi not alamasin. Bundan 5- 10 yil once bagil degerlendirme sistemi uygulanmayan gecme notu 60 olan üniversitelerde ortalamalarin 70-80 olmasi cok zordu. Bizim bolum birincimizin 82 ortalamasi vardi mesela. Simdilerde bu ortalamalari yakalamak oldukca kolay. Sizin baktiginiz acidan bakilirsa buda adil degil. Ulkemizde maalesef egitim sisteminin surekli degisim gostermesi sadece dil sinavlarinda degil bir cok sinavda madurlar olusturuyor. Ales sinavina gelince bu sinav bana gore en az dil sinavlari kadar hic bir seyi olcemeyen insanlarin yuksek not alabilmek icin bosuna vakit harcadıkları bir sinav şeklidir. Daha çok ornek verilebilir sinavlarimizla ilgili olarak. YOKDIL sinavi akademisyen olmak isteyenlerler yada akademik.yükselme icin baraj niteliginde bir sinavdir. Birakin insanlar dil yuzunden bütün enerjilerini bitirmesinler. Docenlik icin yillardir dil engeline takilanlar vardi. Bu sinav bir kurtulus olacakti derken docentlik kriterleri eskiye gore oldukca zorlastirildi. Eskiden 3 yayinla docent olunurken simdi bu kriter yeni kriterin yaninda devede kulak kaldi. Simdi ne yapalim oturup ağlayalim mi? Form köşelerinde docentligini eski kriterlere gore alanlara camurmu atalim. Hayir dun dündür bugün bugündür. Herkes isine baksin camur atmanin anlami ve kimse faydasi yok. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
YÖKDİL - Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınav
9 temmuz 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti