Açıköğretim - İşletme Fak./İşletme Böl. Mezunu Olarak Nasıl Yüksek Lisans Yapabilirim

soadist

Öğrenci
Hemen hemen hiçbir bilgim yok, diploma notumda ciddi anlamda düşük(4/2,20) , Ales'ten EA/55-65 arası bir puan bekliyorum.

Belirttiğim bilgiler ile beni yönlendirebilecek arkadaş var mı acaba?

apo_1903_2

Öğrenci
yani işin oldukca zor gibi duruyor diploma notunun düşüklügünü alesle kapatman lazım ki oda en az bi 80 almalısın mülakatdanda iyi bir sonuç alırsan neden olmasın.

A

Akademik Forum

Guest
aleste cogu üniversite 70 istemiyormu yaw en az. ben oyle biliyorum bide tezli ve tezsiz masterde üniversite derecen en az 2.50 olmalı seninki 2.20 ama belkide alırlar seni tezsiz programa cunkü tezli daha zor.

Moderatör tarafında düzenlendi:

qpuro

Kısıtlanmış Üyelik
Hemen hemen hiçbir bilgim yok, diploma notumda ciddi anlamda düşük(4/2,20) , Ales'ten EA/55-65 arası bir puan bekliyorum.

Belirttiğim bilgiler ile beni yönlendirebilecek arkadaş var mı acaba?

O ortalama ile akademisyen filan olamazsın. Gereksiz yere yüksek lisans yapıp, zaten ( tezli yapamayacaksın o ALES puanı ile ) vaktini harcama gir bir işe para kazanmaya başla. İlla yapıcam dersen yüksek lisans, özeller senelik 10bin gibi bir ücret karşılığı Ales ve Dil şartı aramadan yüksek lisansa öğrenci alıyor ( Tezsiz ) tabiki. Ne işine yarar artık meçhul.

İşletme atama puanları 86-87'nin altına düşmüyor. O puanları çıkartabilmek için 95 ALES - 95 YDS alman lazım. Alamazsın demiyorum bu puanları da alırsın illaki. Ama kaç senede alırsın orasını Allah bilir. Sabah akşam ders çalışsan kafadan 3 sene, iyimser davranırsak tabi. Kısaca yaş senin iş.

Boş sevdaların peşinden koşma, ya otur KPSS hazırlan ya Mali Müşavirlik sınavlarına filan gir bir mesleğin olsun, ya da gir bir işe 1000 liramı verirler 1200 liramı ne veriyorlarsa çalışmaya başla.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
konuyu açan yaklaşık 1 sene önce mesaj atmış eski konu ama alesten 95 ve üstü gibi bir puan alır ve ydsden 80 altına düşmezse girebilir bence.az önce baktım işletme qpuronun dediği gibi 86 87 ile kapatmıyor.81 ile atanan dahi var.

qpuro

Kısıtlanmış Üyelik
konuyu açan yaklaşık 1 sene önce mesaj atmış eski konu ama alesten 95 ve üstü gibi bir puan alır ve ydsden 80 altına düşmezse girebilir bence.az önce baktım işletme qpuronun dediği gibi 86 87 ile kapatmıyor.81 ile atanan dahi var.

Tekrar bak açıp. O 75-81 puan aralığında atananlar TİCARET HUKUKU'na atanırlar. O anabilim dalı İşletme bölümünün altında olması rağmen İşletme mezunları başvuramaz. Hukuk fakültesi mezunları başvurabilir sadece. Ayrıca Ardahan Üniv. Hatırlatayım ülkenin en doğusundadır kendileri, baksan şehirde sinema bile yoktur 84 puanla atama yapmış. 86-87 puanla kapatanlar yine büyük şehirler değil doğuda yer alan küçük şehirler. Büyük bir şehir tercih etmeye kalktın mı işletme'den en az 89-90 puanı gözden çıkarman lazım.

A

Akademik Forum

Guest
qpuro bence sen tekrar açıp bak.97 puanın altında atananlar var.örnek kütahya dumlupınar üniversitesi yönetim ve organizasyon anabilim dalı 81,995.2013 aralık ataması.insanları yanlış yönlendirmeyelim.işletmenin puanları 87 altına düşüyor.

qpuro

Kısıtlanmış Üyelik
qpuro bence sen tekrar açıp bak.97 puanın altında atananlar var.örnek kütahya dumlupınar üniversitesi yönetim ve organizasyon anabilim dalı 81,995.2013 aralık ataması.insanları yanlış yönlendirmeyelim.işletmenin puanları 87 altına düşüyor.

2010 Aralığa filan da bak istersen 78-75 bulabilirsin. Neyse ne vakit harcadığım topice bak adamın ortalaması 2.20 kalkmış burda yazıyorum, topicin üstünden 1 sene geçmiş birde. İçimizdeki insan sevgisi işte naparsın.

A

Akademik Forum

Guest
2010'a kadar neden geriye gideceksin ki son iki alımı değerlendirmek daha sağlıklı olur.2013 aralıkta dediğim gibi 81,995 ile işletmeden atanan olmuş.hepsini kontrol etmedim ama gözüme gelen en son 2014 atamasında yine 87'nin 86'nın altında atananlar var.örnek 2014 temmuz ataması.kırıkkale üniversitesi yönetim ve organizasyon anabilim dalı 84,767.detaylı bakılırsa belki bu puanın altında bile atanan vardır.

yankı

Öğrenci
En son Temmuz alımına bakarsın. Aralık yanıltıcı olur çünkü temmuza göre daha az kontejan farkı var. 2-3 puan oynar. 2014 Temmuzda Tokat işletme 81 ile kapatmış, Ardahan 83.. 85-86-87 ile karışık doğu batı gidebilirsin.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Gamze

Administrator
Forumda tartışma yaratacak, karşı tarafa hakaret içeren mesajlar yazmak yasaktır. Mesaj yazarken daha dikkatli olmaya özen gösteriniz. Konu dışı olan mesajlar da silinmiştir.

qpuro

Kısıtlanmış Üyelik
He gördüm Chat'te de birbiriniz yemişsiniz aferin size :)

İnsanların birbirini yemesi için karşılıklı dialog olması gerekir hocam. Lafın gelişi söyledin biliyorum da ben ona cevap bile vermeye gerek duymuyorum. Arkadaşımla konuşurken kendi araya girip saydırmaya başladı. Hakkında hayırlısı artık arkadaşın.

?!?

Öğrenci
İnsanların birbirini yemesi için karşılıklı dialog olması gerekir hocam. Lafın gelişi söyledin biliyorum da ben ona cevap bile vermeye gerek duymuyorum. Arkadaşımla konuşurken kendi araya girip saydırmaya başladı. Hakkında hayırlısı artık arkadaşın.

Neyse herkes stres altında çok da uzatmamak lazım. İnşallah yarın YÖK Detaylı bir açıklama yapar da kafamızı başka şeylere veririrz ;)

A

Akademik Forum

Guest
işletme lisans mezunuyum not ortalamam 3.63. yüksek lisans yapmak istiyorum fakat işletme mezunu olduğum için aleste eşit ağırlık puanımı önemli yani say-1 say-2 ve söz-1 mi yapmam lazım. yoksa sözel puanımmı önemli olan . yada işletme mezunu olarak sözel puanımla tercih yapabileceğim bölümler nelerdir

A

Akademik Forum

Guest
Master tezsız

Meraba ben bişi soorucam bu yıl işlet me bolumunden mezun oldum tezsız yuk yapmak ıstıyorum yararlı olur mu bı hangı bolumde yapsam i.k mantıklı olurmu tesekkurler..

forzareagle

Öğrenci
Arkadaşlar siz umudunuzu kıranlara bakmayın, aöf işletme mezunuyum 100 üzerinden 70 ortalamayla mezun oldum. İstanbul üniversitesinde pazarlama tezli yüksek lisansındayım, tez aşamasındayım şu an. Aynı anda Antropoloji yüksek lisansına da girdim kazandım. İhtiyacınız olan dil ve ales puanı onları sağladıktan sonra gerisi sizin kendinizi ifade etmenize kalmış.

P

Prof.DR.insan

Guest
Ben açık öğretim üniversitesini bitirdim.Uluslar arası bir şirkette 7 binlira kazanıyorum.Bu ülkenin en büyük üniversitelerinin ilk 10'nunda olan adamları alıyorlar.Aklın bulunmasın ben bilgisyar sistemlerinde uzmanın yani senin gibi internet başında ego yapıp bir insanın hayaline limon sıkmıyorum.Boş sevda yazmış adama bak sen, sanki Mars üzerinde madencilik nasıl yapılır demiş adam.