ACİL: Öğretim Görevlisi Kadrosu İlanında Yüksek Lisans Yapmış Olmak ve Lisans Sonrası İki Yıl İş Tecrübesi Denk Mi?

Arkadaşlar herkese merhaba,

Bir arkadaşım öğretim görevlisi kadrosuna başvuru yapmak istedi. İlan şartları "x bölümünde lisans mezunu olmak, yüksek lisans yapmış olmak ve sonrasında alanında iki yıl iş tecrübesine sahip olmak" olarak belirlenmişti. Kendisi bizatihi üniversitenin Personel Daire Başkanlığı'na danıştı, onlar da YÖK'e danışarak, yüksek lisans yapmış olmak şartının MYO'lardaki öğretim üyesi kadrolarına başvurmak için lisans eğitimi sonrasında alanında iki yıl tecrübe sahibi olmanın denk olduğunu belirttiler. Fakat gelin görün ki başvuru yüksek lisans şartını sağlamaması gerekçesi ile kabul edilmedi. Bu saatten sonra İdare Mahkemesi'ne başvuru yapma noktasında kendisi, daha önce böyle bir durumu deneyimlemiş olan var mı? Ya da kendisine verilen bilgi yanlış mı? YÖK yanlış mı biliyor? Şaşkınız, bilgi sahibi arkadaşların yorumlarına ihtiyacımız var.

Teşekkürler.

akademia55

Öğrenci
öncelikle hem yüksek lisans mezunu şartını hemde tecrübe şartını kullanma şansı olmayabilir. İlan eğer 2 yıl tecrübe olarak çıksaydı bence o yeterli idi.

iki şartı da aynı diploma ile kullanmak yeterli sayılmayabilir..

öncelikle hem yüksek lisans mezunu şartını hemde tecrübe şartını kullanma şansı olmayabilir. İlan eğer 2 yıl tecrübe olarak çıksaydı bence o yeterli idi.

iki şartı da aynı diploma ile kullanmak yeterli sayılmayabilir..

Hocam yanıtınız için teşekkürler. Durum şu, arkadaşın 5 yıllık iş tecrübesi var ve MYO'da öğretim görevliliği için yüksek lisans yapmış olmak veya lisans mezuniyeti sonrası iki yıl iş tecrübesi sahibi olmak denk görülüyor. Fazladan iki yıl deneyimi de devam eden süreçte sağlanmış oluyor.

kurtaran22

Öğrenci
Hocam yanıtınız için teşekkürler. Durum şu, arkadaşın 5 yıllık iş tecrübesi var ve MYO'da öğretim görevliliği için yüksek lisans yapmış olmak veya lisans mezuniyeti sonrası iki yıl iş tecrübesi sahibi olmak denk görülüyor. Fazladan iki yıl deneyimi de devam eden süreçte sağlanmış oluyor.

MYO Öğretim Görevlisi başvurularında yüksek lisans yapmış olmak iki yıllık tecrübe şartını sağlarken, iki yıl çalışmış olmak yüksek lisans yapmış olmak şartını karşılamaz. İlan metninde "yüksek lisans yapmış olmak VE iki yıl tecrübe" istediği için ve arkadaşınız yüksek lisans yapmadığı için başvurusu reddedilmiştir.

akademia55

Öğrenci
MYO Öğretim Görevlisi başvurularında yüksek lisans yapmış olmak iki yıllık tecrübe şartını sağlarken, iki yıl çalışmış olmak yüksek lisans yapmış olmak şartını karşılamaz. İlan metninde "yüksek lisans yapmış olmak VE iki yıl tecrübe" istediği için ve arkadaşınız yüksek lisans yapmadığı için başvurusu reddedilmiştir.

VE/VEYA gibi bağlaçlara dikkat etmek gerekir. mutlaka orada bir sorun vardır. yoksa hiçbir okul başvuru şartlarını sağladığınız halde size kabul etmiyorum demez. o riske girmez.