Ah Askerlik.!

custodes

Öğrenci
Merhabalar değerli arkadaşlar ben şu an bir üniv ye araştırma görevlisi olmak için başvurdum ama askerlik sorunu beni yiyip bitiriyor. Durumum şu; 2014 yılından beri yüksek lisanstayım tecilimi yeni yeniletmeye gittim bana büyük ihtimalle önümüzdeki mart ayına kadar tecil ettirebileceğim söylendi-kesin bir durum yok üniv.den her gün control ediyorum sistem üzerinden. Eğer marta kadar bitirirsem de + 1-ki bitirip bitiremeyeceğim belli değil.. Daha yeni başvurdum araş.görevlisi ilanına diploma notum 3.54 alesim 75 e ydsm 92.5 her şey iyi hoş da askerlik yüzünden beni almazlar (?) diye düşünüyorum. Şu andaki tecilim e devletten 7 kasım 2017 gösteriyor. Kilom da var şu an askerlik için kesinlikle elverişli değilim şu an, nasıl bir yol izlemeliyim arkadaşlar birkaç güne ön değerlendirme / sınav olacak. Tecilimi kontrol edip bu adamı almayalım derler mi? Hemen bir şey yapmalıyım. Lütfen önerilerinizi esirgemeyin.

- - - Güncellendi - - -

Update: Arkadaşlar sınıflandırılmış yükümlü diyor e devlette ne yapmalıyım deliricem

eczak

Yardımcı Editör
Merhabalar değerli arkadaşlar ben şu an bir üniv ye araştırma görevlisi olmak için başvurdum ama askerlik sorunu beni yiyip bitiriyor. Durumum şu; 2014 yılından beri yüksek lisanstayım tecilimi yeni yeniletmeye gittim bana büyük ihtimalle önümüzdeki mart ayına kadar tecil ettirebileceğim söylendi-kesin bir durum yok üniv.den her gün control ediyorum sistem üzerinden. Eğer marta kadar bitirirsem de + 1-ki bitirip bitiremeyeceğim belli değil.. Daha yeni başvurdum araş.görevlisi ilanına diploma notum 3.54 alesim 75 e ydsm 92.5 her şey iyi hoş da askerlik yüzünden beni almazlar (?) diye düşünüyorum. Şu andaki tecilim e devletten 7 kasım 2017 gösteriyor. Kilom da var şu an askerlik için kesinlikle elverişli değilim şu an, nasıl bir yol izlemeliyim arkadaşlar birkaç güne ön değerlendirme / sınav olacak. Tecilimi kontrol edip bu adamı almayalım derler mi? Hemen bir şey yapmalıyım. Lütfen önerilerinizi esirgemeyin.

- - - Güncellendi - - -

Update: Arkadaşlar sınıflandırılmış yükümlü diyor e devlette ne yapmalıyım deliricem

Hocam geçen gün askerlik şubesindeydim. Gerçekten sizin yazınızı okuyunca kendi hislerimi duydum. Yüksek lisanstan sonra 1 yıl tecil ettirebiliyormuşsunuz. Bende bir uzman kadrosu kazandım güvenlik soruşturması sürecindeyim aralıkta tecilim bitiyor benimde. Maalesef doktoradan sonra tecil olmuyormuş o yüzden aralığın son haftası rapor almamı tavsiye ettiler böylece mayısa kadar uzatabiliyorum ve 4-5 ay içinde atamamın bitmesi lazım.

Genel anlamda bende çok sordum soruşturdum. Kazandığınız bir kadroya atanma hakkınız bitmiyormuş. Yani soruşturma tamamlanmamış olup askere gitme durumunda bile olsam döndüğümde kadroya atanabilirmişim. Benimde tek korkup buydu açıkcası. Kadronuzu kazanın evrakları teslim edin güvenlik soruşturması süreci başladı denilsin. Bence bundan sonra kazanılmış hakkınız kaybolmayacaktır. Askerlik vatani görev olduğundan bu tarz durumlara dikkat ediliyor diye biliyorum.
Hakkımızda hayırlısı olsun.

custodes

Öğrenci
Hocam askerlik şubesine gittim bana kasımın 7sine kadar beklememi söyledi o zaman gel seni doktora göndericez durumuna baktırıcaz falan dedi 2. dönemde gönderilecekler arasındaymısım su an gidenler değil.. Üniv aradım tecil belgelerinizi verdiniz ama 2 4 hafta sürüyor sonuçlanması diyorlar. Benim cuma günü belli olacak ön değerlendirme... Sonra çağırırlarsa kasımın 1inde sınav var. Sizce askerlik; bu süreçlerde (ön değerlendirme, sınav vs) karşıma sorun olarak çıkar mı yoksa kazandım o andan sonra mı sorun olur? size nasıl oldu?