Akademik hayata doğru

N_hemsire

Öğrenci
Merhabalar öncelikle belirtmeliyim ki kendimce belli araştırmalar yapıyorum ama sizlerin değerli tecrübe ve deneyimlerinizden faydalanmak isterim.Hitit Üniversitesi hemşirelik 2016 mezunuyum. Memur olarak Yen'i atandım.Asıl amacım yüksek lisans yapmak. Not ortalamam maalesef 2.96 Ales'e öğrencilik yılımda girdiğimde 70 almıştım tabi tekrar girmem lazım ve en büyük sorunum yds sınavında inanılmaz başarısızım 😔 Dil sınavına sadece girme şartı arayan üniler var ama ben yapabileceğimin en iyisi için çabalamak istiyorum.bana önerebileceğiniz neler var lütfen yardımcı olun dilin yoksa ylsy değerlendir gibi öneriler aldım siZce ne derece mantıklı şimdiden samimiyetle cevapladığınız için çok teşekkür ederim ☺

korozifortam

Araştırma Görevlisi
Hocam genellikle alanınıza hakim olmadığımız için cevap vermiyoruz yanlış anlamayın bizi.
Diğer yandan ylsy düşünürseniz işinizi bırakmanız gerekecek ve daha bir yıl falan var yeni ylsy alımlarına sanırım. O nedenle hazır bahar dönemi alımları devam ediyorken yds şartı aramayan üniversitelere başvurmayı deneyin bence. Zaten hemşire olduğunuz için başka şehir olsa da tayin isteyebilirsiniz ve eğitim hakkınızı kullanabilirsiniz. Okula gittiğiniz saatler mesai yaparak ya da idari izin kullanarak vs. bu arada online bir dil kursuna yazılarak dil puanınızı yükseltebilirsiniz.

Bazinga

Öğrenci
dilin yoksa ylsy değerlendir önerisi bana çok anlamsız bir öneri gibi geldi. yüksek lisansta dil şartı aramayan birçok üniversite var, bence sen yüksek lisansa başla ve ister kurs ister online ders, ki ben online dersi daha işlevsel buluyorum, dili hallet. ama hiç temelin yoksa, ki başarısızım demişsin başarısızlıkla temelinin olmaması ayrı şeyler bence, yüksek lisansa başlasan bile ders sürecinde yapacağın çalışmalarda tezinde ve ayrıyeten yapacağın çalışmalarda yabancı kaynakları okumak onlardan atıf yapmak zorundasın ki temelin yoksa bu seni çok zorlar bu durumda da sana önerim öncelikle ingilizceyi halletmen. bir kursa yazıl o süreçte alesini de yükseltirsin kafan rahat bir şekilde yüksek lisansa başlarsın.

N_hemsire

Öğrenci
Anladım hocam teşekkür ederim eğitim durumu tayini kalktığı için önce dili geliştirmek daha mantıklı geldi bana önerebildiğiz online ders için bi site veya bi yer bar mı

- - - Güncellendi - - -

Anladım hocam teşekkür ederim eğitim durumu tayini kalktığı için önce dili geliştirmek daha mantıklı geldi bana önerebildiğiz online ders için bi site veya bi yer bar mı

Hocam genellikle alanınıza hakim olmadığımız için cevap vermiyoruz yanlış anlamayın bizi.
Diğer yandan ylsy düşünürseniz işinizi bırakmanız gerekecek ve daha bir yıl falan var yeni ylsy alımlarına sanırım. O nedenle hazır bahar dönemi alımları devam ediyorken yds şartı aramayan üniversitelere başvurmayı deneyin bence. Zaten hemşire olduğunuz için başka şehir olsa da tayin isteyebilirsiniz ve eğitim hakkınızı kullanabilirsiniz. Okula gittiğiniz saatler mesai yaparak ya da idari izin kullanarak vs. bu arada online bir dil kursuna yazılarak dil puanınızı yükseltebilirsiniz.

Anladım hocam teşekkür ederim eğitim durumu tayini kalktığı için önce dili geliştirmek daha mantıklı geldi bana önerebildiğiz online ders için bi site veya bi yer var mı

İbrahimcan

Öğrenci
sorunuzu şimdi gördüm bir hemşire olarak cevap vermek isterim.
Çoğu üniversite başvuru şartlarında yds puanı istiyor veya kendi bünyesinde ing sınavı yapıyor fakat minumm 40 puan oluyor cogu üniversitede bu. ama yds istemeyen üniv de var. Fakat başvuruda en önemli şeyin ales puanı olduğunu söyleyebilirim çoğu üniversite ales puanın %50 sini alıyor daha sonra başvuru yaptığın üniversitedeki mülakat ve yazılı sınav sonucu etkiler son olarak da senin lisans diploma puanın. şunu da biliyorum yüksek lisans için eğitim durumu tayini var fakat kadrolu atandıysan ve asil memurluğun onaylandıysa oluyor diye biliyorum

N_hemsire

Öğrenci
Hocam teşekkür ederim cevabınızı Yen'i gördüm ben İstanbul'a sözleşmeli atandım yerimden kıpırdayamıyorum maalesef istanbul daki üniler için de tahmin ediyorum ki dil puanı daha önemlidir

- - - Güncellendi - - -

Hocam bir de sizin için sıkıntı olmazsa örnek teşkil etmesi açısından hangi ünide olduğunuzu ALES yds puanlarınızı ve ortalamanızı çok merak ediyorum

Hocam teşekkür ederim cevabınızı Yen'i gördüm ben İstanbul'a sözleşmeli atandım yerimden kıpırdayamıyorum maalesef istanbul daki üniler için de tahmin ediyorum ki dil puanı daha önemlidir

- - - Güncellendi - - -

Hocam bir de sizin için sıkıntı olmazsa örnek teşkil etmesi açısından hangi ünide olduğunuzu ALES yds puanlarınızı ve ortalamanızı çok merak ediyorum

İstanbul üniversiteleri dil istiyorsa diğer üniversitlerin de dil puanı istemesi gerekir
ancak zaten bu bahar dönemini başvuruları bitti sonbahara kadar dil çalışabilirsiniz.
olmadı dil istemeyen bir anadolu şehrinde sınava girip oraya da geçici görevle de gidebilir ve okulu bitirebilirsiniz.