akademik teşvik hk.

mirax

Öğrenci
Merhaba benim bir sorum olacaktı.
akademik teşvik almak için makalenin yayınlandığı dergi en az 3 yıl yayınlanıyor olması mı gerekiyor? 2015 yılında yayınlanmaya başlamış bir dergide bu sene bir makale yayınlansa akademik teşvik için puan getirisi olur mu? cevap için şimdiden teşekkürler.

Tarko

Doçent
Akademik teşvik için başvurulduğunda üç yıldır düzenli olarak yayınlanmış olması gerekiyor. Dolayısıyla kabul olacaktır diye düşünüyorum.

Ben de bir soru sorayım, akademik teşvik 11 ay üzerinden mi hesaplanıyor? Ocak ayı için maaşa yansımıyor mu?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba, akademik teşvik ödemeleri başladı mı? Şubat maaşı ile yatırılmasını bekliyorduk ama yatırılmadı. Ödemeler üniversitelere göre değişiyor mu? Teşekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
30 Puan Akademik Teşvik Miktarı

Arkadaşlar merhaba, benim 30 puanım var ve bu ay ilk defa akademik teşvik aldım. Internette yazan rakama göre oldukça az bir miktar yattı. Acaba hangisi doğru emin olamadım. 30 puanı olan birine aylık ne kadar teşvik ödeneği yatması gerekir, bilgilendirebilir misiniz?

A

Akademik Forum

Guest
Diagn PASSAGE

Arkadaşlar merhaba, benim 30 puanım var ve bu ay ilk defa akademik teşvik aldım. Internette yazan rakama göre oldukça az bir miktar yattı. Acaba hangisi doğru emin olamadım. 30 puanı olan birine aylık ne kadar teşvik ödeneği yatması gerekir, bilgilendirebilir misiniz?

Bu arada ben araştırma görevlisiyim.

şans

Öğrenci
Benim bir sorum vardı. Şu an bir devlet üniversitesi için güvenlik soruşturması aşamasındayım. Bu süreçte doktora öğrencisi olarak bir makalem yayınlanırsa, yani arş. Gör. Yazmadan dipnotta, sonra o üniversiteye başladığımda gelecek sene bu makale de akademik teşvik puanıma dahil edilir mi? Zaten güvenlik soruşturmasından dolayı 2016 daki 5 makalem ve kitabım boşa gitti. 2017 dekiler boşa gitmesin... bilgisi olan varsa cevap verirseniz sevinirim.

Ink Bottle

Moderator
Benim bir sorum vardı. Şu an bir devlet üniversitesi için güvenlik soruşturması aşamasındayım. Bu süreçte doktora öğrencisi olarak bir makalem yayınlanırsa, yani arş. Gör. Yazmadan dipnotta, sonra o üniversiteye başladığımda gelecek sene bu makale de akademik teşvik puanıma dahil edilir mi? Zaten güvenlik soruşturmasından dolayı 2016 daki 5 makalem ve kitabım boşa gitti. 2017 dekiler boşa gitmesin... bilgisi olan varsa cevap verirseniz sevinirim.

Tabii ki, kullanabilirsiniz, zaten teşvik almak için araş.gör. falan yazması gerekmiyor hiçbir yerde, benim geçen yıl çıkan makalemde isim soyisim, kurum bilgisi ve e-mail gibi detaylar vardı, teşvik için o şekilde kabul edildi.

Ek not olarak TÜBİTAK UBYT başvurularında ise Türkiye adresli olması önemli sadece.

şans

Öğrenci
Tabii ki, kullanabilirsiniz, zaten teşvik almak için araş.gör. falan yazması gerekmiyor hiçbir yerde, benim geçen yıl çıkan makalemde isim soyisim, kurum bilgisi ve e-mail gibi detaylar vardı, teşvik için o şekilde kabul edildi.

Ek not olarak TÜBİTAK UBYT başvurularında ise Türkiye adresli olması önemli sadece.

Çok çok teşekkür ederim. Güvenlik soruşturması sürecinde yayınlanırsa diye korkuyordum. Peki hocam iki tane ulusal ulakbimde taranan hakemli makalem yayınlanırsa gerekli puanı sağlamış oluyor muyum. Tarama motorunda hesapladığımda bir makaleye de ödeme yapıyor gibi gösteriyor.

Ink Bottle

Moderator
Çok çok teşekkür ederim. Güvenlik soruşturması sürecinde yayınlanırsa diye korkuyordum. Peki hocam iki tane ulusal ulakbimde taranan hakemli makalem yayınlanırsa gerekli puanı sağlamış oluyor muyum. Tarama motorunda hesapladığımda bir makaleye de ödeme yapıyor gibi gösteriyor.

Hocam yayında sizin sıranız, toplam yazar sayısı gibi faktörler de önem taşıyor o yüzden net bir şey söyleyemem, hesaplatmak lazım fakat 2 tane ulusal makale yetmez gibi geliyor bana. Ek olarak bir projeye falan araştırmacı olarak dahil olursanız, bir konferansa giderseniz vs. barajı rahat aşarsınız.

A

Akademik Forum

Guest

Sorunuzdan anladığım kadarıyla şu an kadroda değilsiniz. Yönetmelikte bununla ilgili bir madde vardı. Yayın yaptığınızda kadroda olmanız gerekir. Hatta ben bu maddeyi sağlamak için dosyaya atama belgemi de eklemiştim. Çünkü atama tarihimden çok kısa süre sonra yayın aşaması tamamlanmıştı.