Akademisyen olmak için izleyeceğim yol nedir?

Jonathan

Öğrenci
Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Bölümü Mezunuyum. İlkbahar ALES'e girecem barajı rahatlıkla geçeceğime inanıyorum. Fakat İngilizcem olmamasına rağmen KPDS'ye de girecem. Sınavlar bittikten sonra ne yapmalıyım hiç bi fikrim yok yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler şimdiden...
 

bergerac

Araştırma Görevlisi
Sınavlar bitince yazın sonuna doğru açılacak 2011 ÖYP kontenjanlarını bekleyeceksiniz. Zaten bu sitede yayınlanır yayınlanmaz (hatta bazen yök'te bile yayınlanmadan :) ) görebilirsiniz takip ederseniz..Kontenjanlarda kendi bölümünüz varsa usülüne göre (cari veya öyp) başvurunuzu yapacaksınız. Ales, dil ve ortalama puanınız alınarak öyp puanınız hesaplanacak başvuru sayfasında, sonra da sonuçları bekleyeceksiniz.
 

Jonathan

Öğrenci
cevaplarınız için teşekkürler :)
Peki ÖYP bildiğim kadarıyla bir sene içinde ingilizceyi geçme şartı koyuyo. Benim ingilizcem hiç yok ne yapmamı önerirsiniz?
 

bergerac

Araştırma Görevlisi
İşte bu yüzden ÖYP'de 6 aylık dil eğitimine gidiceksiniz, sıkı çalışıcaksınız ve 1 yıl içinde 65'i geçeceksiniz =)
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
O size bağlı, öğrenme isteğiniz ve çalışma azminiz varsa yaparsınız. Eğitim gayet yeterli.
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Yeni katsayılar ile bir ales hesaplaması yapmaya çalışıyoruz bu haftasonuna hazır olur.
 

T.K

Öğrenci
yaz sonunda öyp kadroları duyurulup ales ,dil ve ortalama ıle oyp puanınız hesaplanır ona gore yerlesrsınız gibi birsey demişsiniz hocam...öyp puanını hesaplatıyoruz bu puanla acılmıs kadrolara mı basvuruyoruz yoksa sistem bizi otomatık olarak okullara mı atıyo yani form gıbı bişey doldurup 2-3 üniversiteyı(bölümümüzle ilgili kadro acılmıssa)tercıhlerımıze mı yazıyoruz yoksa sistem farklı mı işliyor :S
ve ne yazıkkı eski bir mezun olarak alesım 70 i gectı ama cok yuksek degıl,dil ise cok yuksek bnde :) herkes dilden ceker ben ales den :)))
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Sistem puanınızı otomatik hesaplıyor, siz kendi alanınıza göre tercihleri yapıyorsunuz sistem tercihine göre yerleştiriyor.
 

CELLULA

Öğrenci
nazmi bey..geçenlerde öyp nin temmuz başında yapılacağına dair yetkili biri ile görüştüm demiştiniz....
pekii alımların hangi şekilde olacağına dair bilgi edindiniz mi?
merkezi mi olacak..yoksa yine rektörlüklere mi başvuracağız...ve cari usulle alım ne durumda olacak mı:mad:
 
Üst