Akademisyenlik Hedefi ve Torpil Durumu

caneryntm

Öğrenci
merhabalar, bu sene yüksek lisansın 1. sınıfındayım inşallah seneye bitecek. Ancak bu okuduğum torpil vb. durumlar hakkındaki yazılar kafamı karıştırdı ve moralim bozuk bir durumdayım. Mezun oluncaya kadar alesimi 85 ve yds mi 55- 65 arası yapmayı planlıyorum. Bu hedeflerim gerçekleşse bile hakkımla bir öğretim görevlisi veya araştıma görevlisi olabilirmiyim yoksa sürekli her gittiğim mülakatta elenirmiyim. lisans bölümüm iktisat, yükseklisansı ise işletmede yapıyorum. İlanları incelediğimde çoğu zaten işletmede lisan ve yükseklisans istiyor. Bu nedenle birde bu sene şletme okumayı planlıyorum derslerimi okutup. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
merhabalar, bu sene yüksek lisansın 1. sınıfındayım inşallah seneye bitecek. Ancak bu okuduğum torpil vb. durumlar hakkındaki yazılar kafamı karıştırdı ve moralim bozuk bir durumdayım. Mezun oluncaya kadar alesimi 85 ve yds mi 55- 65 arası yapmayı planlıyorum. Bu hedeflerim gerçekleşse bile hakkımla bir öğretim görevlisi veya araştıma görevlisi olabilirmiyim yoksa sürekli her gittiğim mülakatta elenirmiyim. lisans bölümüm iktisat, yükseklisansı ise işletmede yapıyorum. İlanları incelediğimde çoğu zaten işletmede lisan ve yükseklisans istiyor. Bu nedenle birde bu sene şletme okumayı planlıyorum derslerimi okutup. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Hocam maalesef artık torpil ya da referans denen şeye kaldık yani puanlarının 80 ya da 100 olması arasında fark yok adam sınavda alacağı adama 97 verip sana 15 verir yine istediği alır. Ama sana tavsiyem Yds'yi 55 ve üzerine çıkar çünkü başvuru için çoğu okul 55 barajı getiriyor.

superEGO_

Öğrenci
kişisel görüşüm en az 1-2 sene her bölüm yüksek lisans ya da doktora öğrenci alım kotalarını yarı yarıya indirmeli. örneğin X bölüm 10 y.l öğrencisi alıyorsa bunu 5' eindirmeli zira akademisyen olmak isteyen herkes 1 yıl sonra kadro için kapı kapı gezmeye başlıyor, şayet bulamazsa Y.L'da geçirdiği sürede de özel sektöre başkaları girmiş oluyor.

A

Akademik Forum

Guest
Moralinizi bozmayın, sadece puanlarınızı yüksek tutun. Kendi adıma hiçbir torpil, tanıdık vs. olmamasına rağmen 2 kere ÖYP'yi, 2 kere cari alımı, 1 kere de YLSY'yi kazandım. Yani toplamda 5 kere ar. gör. kadrosu kazandım. Tabi bir o kadar da deneyip kazanamadıklarım oldu. İsteyip bu yolda çaba sarfettiğinizde mutlaka oluyor.

OneLifeLiveIt

Öğrenci
torpil olması şart değil. bulunduğum üniversitede 2 tane kesin olacak diye kişiye özel açılan kadroyu alakasız kişiler kazandı. hatta ikiside tamam bizim kadromuz diye seviniyordu ama ikisinide almadılar.

bus.adm

Araştırma Görevlisi

İşletme mezunuyum.. ales im 90 yds 70.. Bu haliyle İstanbulda cari alım (İstanbul Üni) için ilk 10 a giremedim.. Eskişehirde 9. sıradan girdim.. Torpil olayından önce ales ve özellikle yds ni yükseltmelisin. Çünkü ilk etapta yds %40 etkili.. Cari alımda 1 kişi alınacaksa 10 kişi çağrıyolar ve işletme, iktisat ların puanları gayet yüksek.. Anadoludaki üniversiteler içinde yeterli değil bu yds puanın.. Torpil olayı var ama bu her zaman her yerde olmuyor. Bu konuda moralini bozma.. Sen öncelikle puanlarını yükseltmeye uğraşmalısın..

veblen

Öğrenci
mühendislik, matematik, moleküler biyoloji, biyokimya vb. okumuyorsanız torpil şart kardeşim, birbirimizi kandırmayalım. iktisat okudum demişsin, marx veya keynes mi, adam smith mi diye sorarlar, oradan bile elenirsin. sosyal bilimlerde çok sağlam dayın olacak yahut öyp geri gelecek. başka yolu yok. moralini bozduğum için özür dilerim.

A

Akademik Forum

Guest
başıma gelene kadar hiç bir zaman kabullenemedim bunu. hep inanmıştım hak eden, alanına hakim olan, puanı iyi olan kazanır diye... ama ne yazık ki torpil dönüyor kardeşim. ales yds panın iyi olsa da sen alanına hakim olsan da sınavda doğru cevaplar verdiğine emin olsan da sınavdan sana haksız yere çok düşük puan verip istediklerini alabiliyorlar. evet bunu yapabiliyorlar. çok kez gördüm duydum ve hatta yaşadım. sınavdan verdikleri puanı da öyle güzel ayarlıyorlar ki sen itiraz etsen bile puanına müdahale edilmesi yine sonucu değiştirmiyor... sonuç: kafalarında belirlediklerini alıyorlar sen de onlarca yolu boşuna gidip, boşuna otobüs-uçak-kalma için para harcayıp boynu bükük ortada kala kalıyorsun.

canear

Öğrenci
arkadaşlar lütfen okuyunuz;

1- Torpilden kaçamazsınız bunu bilin, kabullenin!!

2- Torpili azaltmanın yolu ales ve yds puanlarını yüksek tutup, sınava girdiğinde diğerlerine "oha ulan bize 1000 verseler, ona 0, yine de bu kazanır" dedirtmektir (direkt bu lafı dediğim onlarca vaka vardır).

3- Sen esas sıralamada ezici olursan, mecburen seni almak zorunda kalırlar amaaaaaaaa;

3.1. Sınava girmeden önce o kadronun taliplisi var mı öğrenmek gerekir ("bir yerde yüksek lisans yapıyor olmak" şartlılar adama göredir... Ha ezer kazanırsın ama ondan sonra esas ezilme nasılmış, o elemanı almak isteyen ve alamayan hocalar sana gösterirler.)

3.2. Önceden gidip kulis yapman gerekir. Sana o esnada zaten tiyo verirler. (Örn. İstanbul teknikte Öğretim görevliiği için başvurmuştum seneler önce, önceden de gidip kulis yapmadım, sınav günü şans eseri hocalar konuşuyor böyle aa bir baktım tüm hocalar bir elemanın etrafında çay falan içiyorlar... Meğersem bu eleman Sakarya üni. de zaten hocaymış, burada çalışma (makale yazma) arkadaşları olduğu için bunu buraya almaya çalışıyorlar. Bir sınav yaptılar kalem oynatmana imkan yok. Ala ala 20 aldım. Herif ne hikmetse(!) 100 aldı ve içeri girdi. Bende mal gibi vakit harcadığımla, ders çalıştığımla kaldım.) Kısacası KULİS ÖNEMLİDİR! YAPILMASI GEREKİR!!

4. BU YÜKSEK YAPAN KARDEŞLERİM İÇİN; arkadaş orada işleri sıkı tutun, uyumlu genci oynayın, bilmiyorum yalayın falan (mecbur abi) ve kendinizi sevdirin. O kadro, ORADA SİZİN İÇİN AÇILSIN... Ya her hoca tanıdığı adamla çalışmak ister, GENEL KURAL BUDUUUUUUR!!! Başkasının torpili size gireceğine, sizin torpiliniz (bundan böyle patriot olarak anılacaktır :p) başkasına girsin... SINAV NOTLARI YÜKSEK OLACAK AMA!! YOKSA PATRIOT SİZE DÖNER YİNE..

5. BU BOZUK DÜZENDE İŞİ NE YAZIK Kİ BOZUK KURALLARA GÖRE OYNAYIN... ŞÜPHESİZ BU DURUMDAN BENDE MEMNUN DEĞİLİM AMA AÇ KALMAMAK İÇİN NE YAZIK Kİ YAPILMASI GEREKEN BU BASİT KURALLARA DİKKAT ETMEK OLUYOR.

NOT: ASLINDA ALES GİBİ MERKEZİ SINAV YERİNE, ÜNİVERSİTE KADROLARININ MERKEZİ SINAVI OLACAK... YAPICAN SENEDE 3 KERE, HEM PARA GELECEK DEVLETE, HEM DE MNİLLET TORPİLDEN KURTULACAK..SEN SEÇİMİNİ YAPACAKSIN TIPKI YGS MGS NE HALTSA ORADA SEÇİM YAPTIĞIN GİBİ... ESAS ADALETLİ OLAN BU OLUR...

horozigo

Araştırma Görevlisi
Ales 85+ iyi bir puan ama Yds 60- olduğu zaman ön değerlendirmede ciddi sıkıntı. Şu aşamada öncelikle Yds için iyi bir puan gerekiyor. İİBF için, Ales 75 Yds 95 olan aday sizin çok önünüze geçebiliyor ve bu işle yakından ilgilenen insanlar artık Yds'ye yoğunlaşıyor.

Torpil var, kesinlikle var. Dekan ve rektörle bu konuyu konuşmuştum, sebep olarak "uyumlu, çalışkan, itaatkar ve bildikleri" aday istediklerini söylemişlerdi. Sınavlara gitmeden veya başvuru yapmadan önce bilgi almakta fayda var. Kızına kadro açtırıp da kazandıramayan öğretim görevlisi akrabam var. Okul da öyle ismini duyurmamış ücra bir Anadolu ilinde. O yüzden, puan olarak iddialıysanız umudunuzu kaybetmeyin.

Öğretim görevlisi kadrosu için zaten en büyük etken Ales, ancak bu kadroda daha çok "torpil" var kanısındayım.

Yirmiden fazla başvuru yaptım, iki yerde ön değerlendirmeye girdim. Bilim sınavında 80 beklerken 28 aldım, nedir ne değildir diye araştırdığımda kadroyu o ilden başvuran bir aday için şahsına açtıklarını öğrendim. Artık bunlar normal hale geldi. Yine de umudu kaybetmemek gerek. Başarılar.

Ali_33

Öğrenci
arkadaşlar lütfen okuyunuz;

1- Torpilden kaçamazsınız bunu bilin, kabullenin!!

2- Torpili azaltmanın yolu ales ve yds puanlarını yüksek tutup, sınava girdiğinde diğerlerine "oha ulan bize 1000 verseler, ona 0, yine de bu kazanır" dedirtmektir (direkt bu lafı dediğim onlarca vaka vardır).

3- Sen esas sıralamada ezici olursan, mecburen seni almak zorunda kalırlar amaaaaaaaa;

3.1. Sınava girmeden önce o kadronun taliplisi var mı öğrenmek gerekir ("bir yerde yüksek lisans yapıyor olmak" şartlılar adama göredir... Ha ezer kazanırsın ama ondan sonra esas ezilme nasılmış, o elemanı almak isteyen ve alamayan hocalar sana gösterirler.)

3.2. Önceden gidip kulis yapman gerekir. Sana o esnada zaten tiyo verirler. (Örn. İstanbul teknikte Öğretim görevliiği için başvurmuştum seneler önce, önceden de gidip kulis yapmadım, sınav günü şans eseri hocalar konuşuyor böyle aa bir baktım tüm hocalar bir elemanın etrafında çay falan içiyorlar... Meğersem bu eleman Sakarya üni. de zaten hocaymış, burada çalışma (makale yazma) arkadaşları olduğu için bunu buraya almaya çalışıyorlar. Bir sınav yaptılar kalem oynatmana imkan yok. Ala ala 20 aldım. Herif ne hikmetse(!) 100 aldı ve içeri girdi. Bende mal gibi vakit harcadığımla, ders çalıştığımla kaldım.) Kısacası KULİS ÖNEMLİDİR! YAPILMASI GEREKİR!!

4. BU YÜKSEK YAPAN KARDEŞLERİM İÇİN; arkadaş orada işleri sıkı tutun, uyumlu genci oynayın, bilmiyorum yalayın falan (mecbur abi) ve kendinizi sevdirin. O kadro, ORADA SİZİN İÇİN AÇILSIN... Ya her hoca tanıdığı adamla çalışmak ister, GENEL KURAL BUDUUUUUUR!!! Başkasının torpili size gireceğine, sizin torpiliniz (bundan böyle patriot olarak anılacaktır :p) başkasına girsin... SINAV NOTLARI YÜKSEK OLACAK AMA!! YOKSA PATRIOT SİZE DÖNER YİNE..

5. BU BOZUK DÜZENDE İŞİ NE YAZIK Kİ BOZUK KURALLARA GÖRE OYNAYIN... ŞÜPHESİZ BU DURUMDAN BENDE MEMNUN DEĞİLİM AMA AÇ KALMAMAK İÇİN NE YAZIK Kİ YAPILMASI GEREKEN BU BASİT KURALLARA DİKKAT ETMEK OLUYOR.

NOT: ASLINDA ALES GİBİ MERKEZİ SINAV YERİNE, ÜNİVERSİTE KADROLARININ MERKEZİ SINAVI OLACAK... YAPICAN SENEDE 3 KERE, HEM PARA GELECEK DEVLETE, HEM DE MNİLLET TORPİLDEN KURTULACAK..SEN SEÇİMİNİ YAPACAKSIN TIPKI YGS MGS NE HALTSA ORADA SEÇİM YAPTIĞIN GİBİ... ESAS ADALETLİ OLAN BU OLUR...

bu arkadaş çok güzel açıklamış. Bende 2. madde için uğraşıyorum alesim 93.5 yds 65 Alesi 98+ yapıp eleyen jürinin ellerini (varsa vijdanını ) titretmek istiyorum ve inş orta vadede yl lerimde bitecek birazda dayı amca hala arıyoruz :)

Arslanov

Öğrenci
Hayata her zaman pozitif baktım.. En azından kendi hayatım ve özellikle meslek hayatım için..
İki ayrı anabilim dalında master yapıyorum şu an.. Mezun olduğum bölümü birincilikle bitirdim.. Ortalamam 90 nın üzerinde.. YDS puanım 67.. Mezun olduktan üç ay sonra Avrupa ya gittim ve tezsiz master yaptım.. Döndüm ve ilgili sınavlara girdim ve puanlarımı aldım.. Mesleğimde oldukça başarılı olduğumu düşünüyorum.. Okulumda parmakla gösterilen öğrencilerden oldum her zaman.. Sadece mesleki açıdan değil sosyal ve kültürel alanlarda da oldukça kendimi geliştirdim.. Mesleğime aşığım ve bölümüme akademik bilince sahip olarak başladım.. Hayalimde hep akademisyen olmak vardı..

Hasılı kelam dört kez asistanlık sınavına girdim ve hiç birini kazanamadım.. Bir tanesi kendi okulumda birincilikle bitirdiğim bölümde açılan kadro sınavıydı.. Tüm hocalar boşuna girme evladım diyerek sınava girmememi tavsiye ettiler.. Ama ben direndim.. Sınava üç kişi başvuru yapmıştı.. Bir tanesi kendi lisans arkadaşım olan, vasıfsız vizyonsuz, bilim şuuru olmayan, yüksek lisansa bile sırf işsiz kaldığı için başlayan yakınen tanıdığım bir insandı.. Ve o kazandı.. Tüm bölüm arkadaşlarım bana kesin gözüyle bakıyorlardı.. Bilim sınavında boş kağıt versem bile ben her türlü geçiyordum o derece yani..
Ama ne oldu?.. O kazandı..

Anladım ki bilgi güç değilmiş.. Anladım ki çok çalışmak her zaman başarı getirmiyormuş.. Anladım ki her daim hürmet ettiğim o bilim insanı gerçekten insan değilmiş..
Kırılan çalınan hayallerimin vebalini bir ömür boyu bu dünyada çekerler umarım..

Size tavsiyem şudur ki; sizi tercih etmeye mecbur bırakın.. Lisans ortalamanız için yapacak bişey yok artık.. Ama ales ve yds puanlarınızı olabildiğince yüksek tutun..
Allah hakedenlerin yanındadır.. Elbet bir gün hakettiğimiz yerde olacağız...

A

Akademik Forum

Guest
Moralinizi bozmayın, sadece puanlarınızı yüksek tutun. Kendi adıma hiçbir torpil, tanıdık vs. olmamasına rağmen 2 kere ÖYP'yi, 2 kere cari alımı, 1 kere de YLSY'yi kazandım. Yani toplamda 5 kere ar. gör. kadrosu kazandım. Tabi bir o kadar da deneyip kazanamadıklarım oldu. İsteyip bu yolda çaba sarfettiğinizde mutlaka oluyor.

Sayın Hocam, 5 kere kazanarak hangisine karar verdiniz? Diğer kazanıp gitmediğiniz kadrolar ne oldu? Sizin yüzünüzden yandı mı yoksa yedek kontenjan mı vardı?

A

Akademik Forum

Guest

Yanlışı yapmışsınız bari anlatmayın. Gitmeyi düşünmediğiniz kadroya niye başvuruyorsunuz? O kadrolar için bekleyen nice insanlar var. Siz ve sizin gibiler onların hakkını gasp ederek milletin ekmeğine taş koyuyorsunuz.

Ack36

Öğrenci

Heralde bazı atanamayanlar bahane olarak torpili öne sürüyolar, bizim gibi akademisyen olmak isteyenlerin de moralini bozuyolar. To varsa bile bu derece kötü değildir heralde durum.

hamburglu

Öğrenci
TORPİLL BKZ MERSİN ÜNİVERSİTESİ ÇEVİRİ BÖLÜMÜ MÜLAKAR SKANDAL. kadroma devam etmem için doktoraya kesintisiz kayıt yaptırmam gerekiyordu sırf kadrom düşsün diye sınavda çaktırdılar. Dava açtım kazandım VEEE REKTÖR MAHKEME KARARINI UYGULAMIYOR

Ack36

Öğrenci
TORPİLL BKZ MERSİN ÜNİVERSİTESİ ÇEVİRİ BÖLÜMÜ MÜLAKAR SKANDAL. kadroma devam etmem için doktoraya kesintisiz kayıt yaptırmam gerekiyordu sırf kadrom düşsün diye sınavda çaktırdılar. Dava açtım kazandım VEEE REKTÖR MAHKEME KARARINI UYGULAMIYOR

Bunu haberlerde duyduğumu hatırlıyorum, demek ki mağdurlardan biri de sizsiniz. Bakalım bizim halimiz ne olacak, anlaşılan yüzde doksan şans.

Son düzenleme: