arkadaşlar lütfen okuyunuz;
1- Torpilden kaçamazsınız bunu bilin, kabullenin!!
2- Torpili azaltmanın yolu ales ve yds puanlarını yüksek tutup, sınava girdiğinde diğerlerine "oha ulan bize 1000 verseler, ona 0, yine de bu kazanır" dedirtmektir (direkt bu lafı dediğim onlarca vaka vardır).
3- Sen esas sıralamada ezici olursan, mecburen seni almak zorunda kalırlar amaaaaaaaa;
3.1. Sınava girmeden önce o kadronun taliplisi var mı öğrenmek gerekir ("bir yerde yüksek lisans yapıyor olmak" şartlılar adama göredir... Ha ezer kazanırsın ama ondan sonra esas ezilme nasılmış, o elemanı almak isteyen ve alamayan hocalar sana gösterirler.)
3.2. Önceden gidip kulis yapman gerekir. Sana o esnada zaten tiyo verirler. (Örn. İstanbul teknikte Öğretim görevliiği için başvurmuştum seneler önce, önceden de gidip kulis yapmadım, sınav günü şans eseri hocalar konuşuyor böyle aa bir baktım tüm hocalar bir elemanın etrafında çay falan içiyorlar... Meğersem bu eleman Sakarya üni. de zaten hocaymış, burada çalışma (makale yazma) arkadaşları olduğu için bunu buraya almaya çalışıyorlar. Bir sınav yaptılar kalem oynatmana imkan yok. Ala ala 20 aldım. Herif ne hikmetse(!) 100 aldı ve içeri girdi. Bende mal gibi vakit harcadığımla, ders çalıştığımla kaldım.) Kısacası KULİS ÖNEMLİDİR! YAPILMASI GEREKİR!!
4. BU YÜKSEK YAPAN KARDEŞLERİM İÇİN; arkadaş orada işleri sıkı tutun, uyumlu genci oynayın, bilmiyorum yalayın falan (mecbur abi) ve kendinizi sevdirin. O kadro, ORADA SİZİN İÇİN AÇILSIN... Ya her hoca tanıdığı adamla çalışmak ister, GENEL KURAL BUDUUUUUUR!!! Başkasının torpili size gireceğine, sizin torpiliniz (bundan böyle patriot olarak anılacaktır
) başkasına girsin... SINAV NOTLARI YÜKSEK OLACAK AMA!! YOKSA PATRIOT SİZE DÖNER YİNE..
5. BU BOZUK DÜZENDE İŞİ NE YAZIK Kİ BOZUK KURALLARA GÖRE OYNAYIN... ŞÜPHESİZ BU DURUMDAN BENDE MEMNUN DEĞİLİM AMA AÇ KALMAMAK İÇİN NE YAZIK Kİ YAPILMASI GEREKEN BU BASİT KURALLARA DİKKAT ETMEK OLUYOR.
NOT: ASLINDA ALES GİBİ MERKEZİ SINAV YERİNE, ÜNİVERSİTE KADROLARININ MERKEZİ SINAVI OLACAK... YAPICAN SENEDE 3 KERE, HEM PARA GELECEK DEVLETE, HEM DE MNİLLET TORPİLDEN KURTULACAK..SEN SEÇİMİNİ YAPACAKSIN TIPKI YGS MGS NE HALTSA ORADA SEÇİM YAPTIĞIN GİBİ... ESAS ADALETLİ OLAN BU OLUR...