Akademisyenlik ve Torpil

LittleB

Öğrenci
Öncelikle merhabalar. Konuyu doğru yere mi açtım emin değilim, yanlış ise lütfen kusura bakmayın.

Ben 17 yaşında lise son öğrencisiyim. Akademisyen olmayı çok istiyorum fakat kime sorarsam, kime söylersem bana söyledikleri tek şey torpilsiz bu iş olmaz, boşver o işi. Herkes aynısını diyor, moralimi çok bozuyorlar ama hayalimden vazgeçemiyorum. Siz değerli büyüklerim, bu konuda beni aydınlatırsanız çok müteşekkir olurum. Şimdiden teşekkürler..

FreeWill

Öğrenci
Öncelikle merhabalar. Konuyu doğru yere mi açtım emin değilim, yanlış ise lütfen kusura bakmayın.

Ben 17 yaşında lise son öğrencisiyim. Akademisyen olmayı çok istiyorum fakat kime sorarsam, kime söylersem bana söyledikleri tek şey torpilsiz bu iş olmaz, boşver o işi. Herkes aynısını diyor, moralimi çok bozuyorlar ama hayalimden vazgeçemiyorum. Siz değerli büyüklerim, bu konuda beni aydınlatırsanız çok müteşekkir olurum. Şimdiden teşekkürler..

Öncelikle istediğin mesleği en iyi üniversitede okumayı hedefle, daha sonra aldığın derslere hakkını vererek çalış mesleğin teorisini iyi öğren... Derslerini de böylece zaten yüksek not ortalamasıyla geçmiş olacaksın lisans not ortalaman da yüksek olacak... En önemlisi İngilizceyi hayatının bir parçası olarak gör İngilizce çalışmaya da devam et... Arkası zamanla gelecektir....
Ayrıca şu da her zaman aklında bulunsun : Lisans bitince yut dışında lisansüstü eğitimi de zorlamamı tavsiye ederim en azından doktora....