Akademsiyenlik için köklü okullarda mı yoksa yeni okullarda mı yüksek lisans yapmak avantaj?

cloudly

Öğrenci
Arkadaşlar eski okullarda kadro bulmanın çok zor olduğu söyleniyor.Bir yandan da adı olan bir okulda yüksek lisans yapmayı daha çok istiyorum hatta bunun için gerekirse seneye de tekrar da girebilirim.Bu yıl yüksek lisans kazanacaksam eğer muhtemelen daha sıradan yeni okullar olacak.Sizce bu yeni okullarda yl yapmak kadroya girme açısından daha mı avantajlı? Ya da iyi bir okulda yl yapsam orada kadro bulamazsam yine daha düşük seviye okullarda kadro avantajı olmaz mı? İyi bir okulda yüksek lisans yapmak için gerekirse seneye tekrar şansımı denemeli miyim yoksa bu yıl nereyi kazanırsam gireyim mi? Düşünceleriniiz belirtirseniz sevinirim kafam cidden karışık sürekli fikir değiştiriyorum.

horozigo

Araştırma Görevlisi
Ya da iyi bir okulda yl yapsam orada kadro bulamazsam yine daha düşük seviye okullarda kadro avantajı olmaz mı?.

Hocam merhaba, önce şu sorunuza yanıt vereyim. Böyle bir şey yok, kadro torpilli açılmamışsa bilim sınavı belirleyici olacaktır. Köklü bir okulda eğitim almak önemlidir tabii ama okuldan ziyade, kendinizi ifade etme şekliniz ve çalışmalarınız önemli.

İkinci olarak, bu durumunuza verilebilecek net bir cevap yok. İzmir'de köklü bir okulda yüksek lisans yapıp akademisyenlik bekleyen arkadaşıma, "tanıdığın yoksa boşuna uğraşma" diyen profesör var. Şahsen sıradan bir üniversitede (sadece kağıt üzerinde) yüksek lisans yapıyorum, lisans hocalarımdan birisi benimle çalışmak istediğini söylüyor. İster torpil deyin, ister referans deyin, ister çalışılacak öğrenciyi seçme hakkı deyin durum böyle.

Yerinizde olsam bu yıl ilk fırsatta yüksek lisansa kaydolur, kadro kovalar; olmazsa gelecek sene kayıt sildirip daha iyi bir okula geçerdim.

Başarılar diliyorum.

cloudly

Öğrenci
tabula rasa cevap için teşekkürler. Dediğiniz gibi en iyisi ayrım yapmadan bir okula girmeye çalışmak olacak sanırım.