Akdeniz üniversitesi bilim sınavı hakkında

PNGrata

Öğrenci
merhaba arkadaşlar.

akdeniz üniversitesi sosyal bilimler ve akdeniz uygarlıkları enstitüsüne yüksek lisans başvurusu yaptım. kafama takılan 2 soru var tecrübeli arkadaşlar yardım ederse cok memnun olurum.

1- 8-9 ağustosta bilim sınavı yapılacak bu sınav mülakat şeklinde mi yoksa yazılı veya test şeklinde mi oluyor.
2- yapılacak sınavın konuları nelerdir. kendi bölümümüz ile alakalı yoksa başvurduğumuz bölümle ilgili mi?

S

//symo++//

Guest
Merhaba aynı okul hem yazılı sınav hemde mülakat yapabilmekte. çünkü 2 defa başvurdum. ama torpil lazım bu ve marmara için.

yani akdenizdki bi hoca (yrd.doç) cuma namazı arabasıyla bırakmıştı beni bir zaman , çok şaşırmış olsam da bana arabadayken o anlattı (şu şu hocayla görüş filan demişti,torpil böyle yapılır filan gibisine :D ..).bende başvurmadım sonra artık....

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba. Hangi bölümlere başvuru yaptınız? Ona göre yardımcı olabilirim.

A

Akademik Forum

Guest
beden eğitimi yüksek lisans bilim sınavında neler soruluyor bilgisi olan var mııı ?

omer491

Öğrenci
Akdeniz Uygarlıklarına başvuru yaptım da acaba kaç farklı daldan hoca mülakata giriyor? bilgilendirmeler için teşekkür ederim

A

Akademik Forum

Guest
yardim

Ben yüksek lisans turizm bölümuna katıl mak istiyorum ama bu bilim sinavinda hic bir bilgim yük yardımcı olursanız sevinirim

A

Akademik Forum

Guest
Akdeniz Üniversitesi yüksek lisans bilim sınavı yüz yüze mülakat tarzında mı yoksa yazılı bir sınav mı yapılıyor ? Bilgisi olan var mı ? Birde sorular ne tarz oluyor hani Neden yüksek lisans v.s tarzımı yoksa başvuru yaptığımız alanla ilgili konular mı ?

raycebi

Öğrenci
Ben de turizm e başvurmayı düşünüyorum hem bilim sınavı 1 gün sonra da mülakat oluyo diye biliyorum ne tarz sorular çıkar bende muallaktayım çok geniş yelpaze

A

Akademik Forum

Guest
açıkçası bende merak ediyorum bu sorunun cevabını. çünkü sınav giriş yerleri ve saatleri açıklanmış. bazı bölümlerin yanında sözlü veya yazılı sınav şeklinde belirtilmiş ama benim bölümün(uluslararası ilişkiler) yanında hiçbirşey yazmıyor. sanırım ikisine de hazırlıklı olmak durumundayız.

A

Akademik Forum

Guest
Akdeniz YL

14 ağustos için tarih verdiler Tezssiz YL için! Neden sınav yapıyorlar anlamış değilim yazılımı olacak mülakat mı onu da bilmiyorum!!!

A

Akademik Forum

Guest
Aaaaa

Arkadaslar bnde tarih bolumunden grecm mulakatlara. Ne gb soru soruyorlar bilgisi olan var mi.

ftma.sn

Öğrenci
iyi günler arkadaşlar akdeniz üniversitesi sosyal bilimler enstitüsü muhasebe ve fınansman dalına başvurdum. mülakat yazılı mı olur sözlü mü olur ne tarz sorular sorulur bi bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

A

Akademik Forum

Guest
akdeniz üni uluslararası ilişkiler yl yazılı sorular

uluslararası ilişkiler soruları:
1- anlaşma ve antlaşma arasındaki fark
2-hans morgenthau'nun dış politika analizindeki argümanı
3- Natonun 4. maddsi nedir ve bu maddenin 5. maddeye etkisi nedir
4- Liberal dünya düzeninin sonuna gelindiğine dair kuramsal ve ampirik değerlendirmeler nelerdir. siz bu konuda hangi konumda duruyorsunuz

S

sanche

Guest
merhaba ben guzel sanatlar tasarim bolumune basvuru yapicam ama bu yazili sinav hakkinda hic bir fikrim yok nasil calisabilirim? yardimci olurmusunuz?

A

Aa.

Guest
Akdeniz Üniversitesi bilim sınavı

Merhaba arkadaşlar Akdeniz üniversitesine yüksek lisans için başvurdum be bir hhagta sonra aınav için gideceğim. Sınav mülakat şeklinde mi yoksa yazılı sınav mı tecrübeli olanlar var mı aramızda. ?Teşekkürler