akdeniz üniversitesine başvurmayın önermiyorum.

++alyansss

Kısıtlanmış Üyelik
torpil merkezi arkadaslar , yani benim gözlemim bu ,(ayrıca) "bize biraz kendinizden bahseder misiniz ?" sorusu normal ama "nerelisiniz?" diye neden sordular anlamıyorum. zaten baktım doğru cevap verip vermediğiniz de pek önemsenmemiş.bir mülakatta soruların %60 tan fazlsını doğru yanıtladım çünkü ,eğer sizde

** iş üzerine sorumluluk bilinci ve titiz
** idealist ve üretken
** bağımsız çalışma

gibi özellikler haiz ise ve yds 70-95 arasına yükseltebilecek potansiyeliniz var ise bence daha saygın ve objektif olan kurumlara başvurun...

Son düzenleme:

erdibasak

Öğrenci
torpil merkezi arkadaslar , yani benim gözlemim bu ,(ayrıca) "bize biraz kendinizden bahseder misiniz ?" sorusu normal ama "nerelisiniz?" diye neden sordular anlamıyorum. zaten baktım doğru cevap verip vermediğiniz de pek önemsenmemiş.bir mülakatta soruların %60 tan fazlsını doğru yanıtladım çünkü ,eğer sizde

** idealist ve üretken
** bağımsız çalışma

gibi özellikler haiz ise ve yds 70-95 arasına yükseltebilecek potansiyeliniz var ise bence daha saygın ve objektif olan kurumlara başvurun...

Hocam bu olay ar gor basvurusunda mi oldu yoksa yuksek lisans basvurusunda mı?

++alyansss

Kısıtlanmış Üyelik
Hocam bu olay ar gor basvurusunda mi oldu yoksa yuksek lisans basvurusunda mı?

yüksek lisansta hocam diğerindede bazı arkadaslarım yakınmış. torpil olayında şöyle bir durum var ben bu okuldan formasyon eğitimi aldım, fakat kişiliğimde cuma namazının çok ayrı bir yeri var genelde hiç kaçırmam ..kampüs yeşil yeşil cıvıl cıvıl ama içinde hiç kalite yok kanımca en berbat eğitim burada bakın ne oldu , kırık dökük bi inşaat alanı mescit yapılmış namazı burada kıldık çıkışta bir hoca (yrd.doç.dr ünvanlı) beni arabasıyla bırakmak istedi kabul ettim , (bu anlatıcaklarım mülakattan sonra olmuş) hoca bana diyor ki "mülakattan önce gidip hoca ile konuşmanız kendinizi tanıtmanız referans bilmem ne konuşmanız laım felan.." utandım valla kendi alanımda tezli öğrencisi idim ve sadece mülakatta yöneltilen tüm doğru cevaplayarak kabul edilmiştim şimdi hemde cuma namazı çıkışında bir hocanın bana nasıl torpil yapacağımı anlatmasından utandım o an biraz yapmadım da ..

neyse allahtan kabul edilmemişim.

A

Akademik Forum

Guest
yüksek lisansta hocam diğerindede bazı arkadaslarım yakınmış. torpil olayında şöyle bir durum var ben bu okuldan formasyon eğitimi aldım, fakat kişiliğimde cuma namazının çok ayrı bir yeri var genelde hiç kaçırmam ..kampüs yeşil yeşil cıvıl cıvıl ama içinde hiç kalite yok kanımca en berbat eğitim burada bakın ne oldu , kırık dökük bi inşaat alanı mescit yapılmış namazı burada kıldık çıkışta bir hoca (yrd.doç.dr ünvanlı) beni arabasıyla bırakmak istedi kabul ettim , (bu anlatıcaklarım mülakattan sonra olmuş) hoca bana diyor ki "mülakattan önce gidip hoca ile konuşmanız kendinizi tanıtmanız referans bilmem ne konuşmanız laım felan.." utandım valla kendi alanımda tezli öğrencisi idim ve sadece mülakatta yöneltilen tüm doğru cevaplayarak kabul edilmiştim şimdi hemde cuma namazı çıkışında bir hocanın bana nasıl torpil yapacağımı anlatmasından utandım o an biraz yapmadım da ..

neyse allahtan kabul edilmemişim.

harvard'a gitmiyor muydun hocam sen? ne ara antalyalara kadar düştün :D

++alyansss

Kısıtlanmış Üyelik
harvard'a gitmiyor muydun hocam sen? ne ara antalyalara kadar düştün :D

harvard torpil kabul edecekse sen git başvur madem durma ben insanlar içinde en iyi kendimi tanıyorum ve bence bu bi başarı ..neyse anlamasıın muhtemelen...

- - - Güncellendi - - -

belirtmiştim ayrıca harvard da olsam da bi fark olmayacak ki sadece bi araç çünkü aynı çalışmayı elzem ihtiyaçlar karşılandığında ben burada da yapabiliyorum ki..

demiştim en iyi kendini tanıyan biriyim.

Final09

Öğrenci
torpil merkezi arkadaslar , yani benim gözlemim bu , "bize biraz kendinizden bahseder misiniz ?" sorusu normal ama "nerelisiniz?" diye neden sordular anlamıyorum. zaten baktım doğru cevap verip vermediğiniz de pek önemsenmemiş.bir mülakatta soruların %60 tan fazlsını doğru yanıtladım çünkü ,eğer sizde

** idealist ve üretken
** bağımsız çalışma

geçmiş olsun hocam.

ben de antalya'ya yl için başvurdum ve kazandım. mülakattan önce 15-20 kişilik arkadaş grubunu görünce beni de benzer düşünceler sardı. 'girmem çok zor olacak.' diye düşündüm.
mülakatta 2-3 kere 'nerelisin?' sorusu soruldu. onun haricinde çalışmalarım, hedeflerim ve alan soruları soruldu. çıktığımda olumlu bir düşünceyle ayrıldım
genel olarak ales, ort, ve yazılı-sözlü sınavlarım iyi olduğu için 10 kişilik listeye girdim.

herkes için hayırlısı olsun.

erdibasak

Öğrenci
Hocam yuh ya bu kadar ayan beyan da torpil olmaz ki ar gor sınavlarında yapıyolar artık bilmeyen yok da yuksek lisans icin bile artık torpil nedir boyle ya. Adam akilli sartlar koymuyorlar yuksek lisans icin herkes basvuruyor. Sonra mulakatla torpillileri aliyolar icinden artik digerlerine ne kalirsa.. caride de oyle 10 cagiriyorlar. 1 kadroya on kati aday ne demek ya illaki giriyor torpilliler listeye. Yuksek degerlendirmesi de belirli notlarin orani falan olmasi lazim. Cok kotu bir durum. Gecmis olsun :(

++alyansss

Kısıtlanmış Üyelik
Hocam yuh ya bu kadar ayan beyan da torpil olmaz ki ar gor sınavlarında yapıyolar artık bilmeyen yok da yuksek lisans icin bile artık torpil nedir boyle ya. Adam akilli sartlar koymuyorlar yuksek lisans icin herkes basvuruyor. Sonra mulakatla torpillileri aliyolar icinden artik digerlerine ne kalirsa.. caride de oyle 10 cagiriyorlar. 1 kadroya on kati aday ne demek ya illaki giriyor torpilliler listeye. Yuksek degerlendirmesi de belirli notlarin orani falan olmasi lazim. Cok kotu bir durum. Gecmis olsun :(

valla hiç üüzlmedim açıkçası ben ..dediğim gibi yüksek lisansa kabul edilecek donanımı kazanmış biri bu saaten sonra biraz özerk olabilmelidir bana göre yani çalışmalarınızı bağımsız yapabiliyor olmalı , mesela ösym nin yaptığı sınavlara hazırlanmak için kurs ihtitacı duymuyorum, normal alanım için de illa bence ders dinlemek...önümde materyal varsa rahatlıkla isteneni sağlıyorum ve çözümleyebiliyorum çünkü valla samimiyim.

...

ondan dolayı bence dünyadaki tüm üniversitelerin yetiştirdiği mezunların yaptığı işler ile üniversitenin beklentileri bence karşılıklıdır atıyorum A üniversitesi mezunu biri güzel bi ürün ortaya koyduğunda sadece öğrenci almaz karşılığını okulda alır kanaatimce arkadas harvard fantezisi yapmış ya ona cevap olsun bunlar ayrıca potansiyel devam ediyor ben ciddiyim (sağlık sorunları ve ya ciddi mali gibi sorunlar olmazsa elbette...) (ayrıca zaten daha iyi bi okulda tezli yapmaktayım burada ulaşım daha rahat olucaktı sbep bu idi iü de (kendi oklulum) bana "gelecek dönem bir daha geliniz" demişti gitmedim bu saaten sonra üni nin çok belirleyiciliği olmaz yukarıdaki (en başta) özellikleri kazanabildi iseniz gerek yok...

Son düzenleme:

Mustafa A.

Öğrenci

Hocam şans eseri denk geldiğim bir durumu anlatayım. Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde başvuru için sıra bekliyorum. Yanıma bir amca geldi, telefonda harıl harıl konuşuyor. Mesele de para meselesi, fiyat konuşuyorlar. Neyse, telefonu kapattı pat diye yanıma çöktü. Dönüp bana hava da çok sıcak, nasıl katlanıyorsunuz bu şehire, dedi. Öyle böyle derken, başvurulara yüksek lisansa geldi laf. Kızını getirmiş, başka yerde aldıramamış, az önce telefonda müzakere ettiğini kişi de fakültenin dekanıymış. Bana döndü, gülerek; sen halen sistemi anlayamamışsın, dedi. Güldüm, hafifçe kendisine döndüm, eh bravo sizlere öyleyse dedim :) Anlamadı tabii, hafifçe omzuma vurdu, kalkıp gittiler kızı ile. Şimdi de ÖYP'de alan sınavına karşı çıkınca, millet neden bu kadar öfkelisin diyor :D

erdibasak

Öğrenci
Hocam şans eseri denk geldiğim bir durumu anlatayım. Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde başvuru için sıra bekliyorum. Yanıma bir amca geldi, telefonda harıl harıl konuşuyor. Mesele de para meselesi, fiyat konuşuyorlar. Neyse, telefonu kapattı pat diye yanıma çöktü. Dönüp bana hava da çok sıcak, nasıl katlanıyorsunuz bu şehire, dedi. Öyle böyle derken, başvurulara yüksek lisansa geldi laf. Kızını getirmiş, başka yerde aldıramamış, az önce telefonda müzakere ettiğini kişi de fakültenin dekanıymış. Bana döndü, gülerek; sen halen sistemi anlayamamışsın, dedi. Güldüm, hafifçe kendisine döndüm, eh bravo sizlere öyleyse dedim :) Anlamadı tabii, hafifçe omzuma vurdu, kalkıp gittiler kızı ile. Şimdi de ÖYP'de alan sınavına karşı çıkınca, millet neden bu kadar öfkelisin diyor :D

Hocam bunlari gordukce umudum iyice tukeniyor :( benim basvurdugum bir kadroda da gecen sene benim hakkimken hocanin kizini aldilar cok dusuk puanlarla :( ama oyp de sinav mulakat isini universitelere birakmamalarina sevindim cariden bir farki kalmazdi.

++alyansss

Kısıtlanmış Üyelik
Hocam bunlari gordukce umudum iyice tukeniyor :( benim basvurdugum bir kadroda da gecen sene benim hakkimken hocanin kizini aldilar cok dusuk puanlarla :( ama oyp de sinav mulakat isini universitelere birakmamalarina sevindim cariden bir farki kalmazdi.

yok hocam çalışmalarınıza devam edin elbette benim amacım moralinizi bozmak değildi ama gerçekten mesela başka alanda (disiplinlerarası) mülakattan önce bu okul bide yazılı sınav yaptı 3 soru vardı 2 sini doğru cevapladım diğeri yanlıştı bunu biliyordum fakat sözlüde hiçbilgiye dayalı soru yöneltilmedi sadece muhabet ..

ama yazılı sınavdan sonra soruları tek tek konuştuğumuz bir kız diyor ki "ay vallaha hiçbişi yapamadım ben ..benimkiler yanlıştı zaten 2 soru cevaspladım ..." nevinden cümeller kuran hanımefendi en yüksek notu aldı kendi alanında ben ondan nerdeyse daha çok biliyorum o da ayrı bir konuda böyle diyen biri en yüksek notu almış

BENİM DEMEK İSTEDİĞİM SAYGIN OLAN KURUMLARA BAŞVURMAIZ ...AYRICA BENCE PES ETMEYİN HERYERDE KÖTÜ VARDIR AMA İYİLER DE VARDIR ELBETTE VARDIR mesela kabul edildiğim okul böyle davranmıştı ve mutlu olmuştum..

gkhneser7

Öğrenci
Yl için nerelisiniz sorusu normal ya insan ilk tanıştığı kişiye bu soruyu sorar. :)

General Mobile 4G Dual cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

horozigo

Araştırma Görevlisi
Bu konuda bu ayrımcılığın önüne geçmek için olsa gerek, Uşak Üniversitesi yüksek lisans için mülakatı kaldırdı mesela. Ben bu konuda özellikle az kontenjan ayırmış okullara sırf bu yüzden başvuru yapmadım. Mülakatsız olan ilk Niğde Üniversitesi gözüme çarpmıştı başvurdum, kabul edildim ama tabi 10 saat yol ayrı bir eziyet.

Madem böyle bir başlık açılmış ben de bir "gözlem"imi paylaşayım; Dumlupınar Üniversitesi de genelde kendi öğrencisini alıyor. Kimsenin günahını almak istemiyorum ama dediğim gibi bu sadece benim yaptığım bir çıkarım.