Alan Dışı Başvuranların Oluşturduğu Adaletsizlik

ceyda24

Öğrenci
Alan Dışı Başvuranların Oluşturduğu Adaletsizlik ???

Arkadaşlar merhaba; benim mezun olduğum bölümün yüksek lisans programı sadece 1 üniversitede var ayrıca cazip ve tercih edilen bir program olmasına rağmen kontenjan sadece 10 kişi(bölümün adını söylemek istemiyorum bilmeyenin de aklına getirmeyelim)

Ben yl yapmak istiyorum ama bir sorun var o da şu: bölümün yüksek lisansına 40a yakın ve çoğu alakasız bir sürü alan dışı bölüm mezunu başvuru yapabiliyor, (bölüm EA olduğu halde başvuru yapabilenler arasında mühendislikler bile var), durum böyle olunca da bölüm mezunu olup olmamanın hiç bir etkisi kalmıyor, kimin ales, yds ve ortalaması yüksekse yüksek lisansa da o giriyor.

Ben bölüm mezunuyum ve yüksek lisansıma başvuruyorum ama başka bir alan dışı ve alakasız vatandaş sırf puan yüksek diye benim bölümümde yüksek lisans hakkımı elimden alıyor, Bu durum bölüm mezunlarına karşı adaletsizlik değil midir?

Bu durum ile ilgili Fakülteye ve Enstitüye dilekçe yazsam acaba bir faydası olur mu?

Sizin de düşüncenizi merak ettim cvp yazanlara şimdiden teşekkür...

Son düzenleme:

merzer

Doçent
Kesinlikle ilgili enstitüye yazın . ANabilim dalı hocalarına bildirin.
Onun haricinde herkesin ağzında multidisipliner olmamız lazım lafı var olduğundan dikkate alıp almayacaklarını bilemiyorum. Tamam multi disipliner olda her lisans bölümüne programı açmak nedir...

bigthunder

Doçent
hocalar başvuranları kabul ediyorsa yapacak bir şey yok kendi bölümüme de dışarıdan alım yapılıyor sorulan soru belli alana ne katacaksın ? ki bence güzel bir soru dışarıda başka bir bakış açısıyle güzel tezler ortaya çıkabiliyor.

ceyda24

Öğrenci
valla ne yalan söyleyeyim eğer ben bu sene kabul edilmezsem çok zoruma gider hocam, çünkü ben bölümümü severek okudum yüksek lisansı da hiç sıkılmadan tamamlayacağıma hiç şüphem yok ama başka bölümde yl yaparsam sırf yapmak zorunda olduğum için yapacağım ayrıca başka bölümden de bizi alan pek yok zaten o da ayrı bir sıkıntı

El Principito

Öğrenci
Amerika'daki sistemde herkes her alanda master yapabilir (bazi mühendislik ve saglik alanlari haricinde), İskandinav ülkelerinde herkes sadece kendi alanında devam eder. Bence disiplinlerarası calismaya izin vermek cok daha makul olan. Hak eden, basarili olan kazanir. Hicbir lisans bölümü yüksek lisansi garantilemez. Bana adaletsiz gelmiyor.

biregitimci

Öğrenci
Bana da adaletsiz gelmiyor . Sizin yerinizde olsaydım ben de sinirlenirdim size hak veriyorum ancak diğer taraftan durum öyle değil. Mesela bn eğitim ile ilgili bir bölüm okudum bir çok psikoloji dersi aldım ve asıl ilgimin psikoloji üzerine OLDUĞUNU farkettim , öğretmenlik okuduğumdan yani psikoloji ile çok da alakasız değil mesela uçak mühendisliği okumadım en azından, psikoloji de yüksek lisans yapmak istiyorum ama bakıyorum şartlara . Alan dışı almıyorlar. Tmm bilimsel hazırlık okuyayım ama yine Fe ALIN diyorum ama . Şimdi bu da adaletsizlik değil mi

El Principito

Öğrenci
Bana da adaletsiz gelmiyor . Sizin yerinizde olsaydım ben de sinirlenirdim size hak veriyorum ancak diğer taraftan durum öyle değil. Mesela bn eğitim ile ilgili bir bölüm okudum bir çok psikoloji dersi aldım ve asıl ilgimin psikoloji üzerine OLDUĞUNU farkettim , öğretmenlik okuduğumdan yani psikoloji ile çok da alakasız değil mesela uçak mühendisliği okumadım en azından, psikoloji de yüksek lisans yapmak istiyorum ama bakıyorum şartlara . Alan dışı almıyorlar. Tmm bilimsel hazırlık okuyayım ama yine Fe ALIN diyorum ama . Şimdi bu da adaletsizlik değil mi

Bazı üniversitelerde bilimsel hazırlık ile kabul alıyorsunuz. Tüm üniversiteleri incelediniz mi? Akademisyenlik düşünüyorsanız bu üniversitelere başvurabilirsiniz. Tek sorun, Psikoloji lisans mezuniyetiniz yoksa klinik psikolog olarak çalışamıyorsunuz.

ykpkr

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba; benim mezun olduğum bölümün yüksek lisans programı sadece 1 üniversitede var ayrıca cazip ve tercih edilen bir program olmasına rağmen kontenjan sadece 10 kişi(bölümün adını söylemek istemiyorum bilmeyenin de aklına getirmeyelim)

Ben yl yapmak istiyorum ama bir sorun var o da şu: bölümün yüksek lisansına 40a yakın ve çoğu alakasız bir sürü alan dışı bölüm mezunu başvuru yapabiliyor, (bölüm EA olduğu halde başvuru yapabilenler arasında mühendislikler bile var), durum böyle olunca da bölüm mezunu olup olmamanın hiç bir etkisi kalmıyor, kimin ales, yds ve ortalaması yüksekse yüksek lisansa da o giriyor.

Ben bölüm mezunuyum ve yüksek lisansıma başvuruyorum ama başka bir alan dışı ve alakasız vatandaş sırf puan yüksek diye benim bölümümde yüksek lisans hakkımı elimden alıyor, Bu durum bölüm mezunlarına karşı adaletsizlik değil midir?

Bu durum ile ilgili Fakülteye ve Enstitüye dilekçe yazsam acaba bir faydası olur mu?

Sizin de düşüncenizi merak ettim cvp yazanlara şimdiden teşekkür...

bu durumun birde ÖYP de gerçekleştiğini düşünün ki birkaç bölümde gerçekleşmektedir. insanların tüm hayatıyla oynuyor bu adaletsizlik.

biregitimci

Öğrenci
Bazı üniversitelerde bilimsel hazırlık ile kabul alıyorsunuz. Tüm üniversiteleri incelediniz mi? Akademisyenlik düşünüyorsanız bu üniversitelere başvurabilirsiniz. Tek sorun, Psikoloji lisans mezuniyetiniz yoksa klinik psikolog olarak çalışamıyorsunuz.

Hayır incelemedim çünkü hali hazırda MEB de öğretmenim. Malum öğrenim özrü de kalktı . O yüzden Bulunduğum Şehirdeki üniversite hariç (yakın yerler) gitmem çok zor