Alan dışı yüksek lisans ve akademik kadro

akilah

Öğrenci
Merhabalar. Kamu yönetimi mezunuyum ve akademik kariyer planlamaktayım. Örgütsel psikoloji/ yönetim psikolojisi/ örgütsel davranış psikolojisi gibi alanlarda yoğunlaşmayı istiyorum. Ancak bu alanlarda yüksek lisans programları çok az üniversitede var. Marmara üniversitesini geçen sene denedim olmadı. Kültür üniversitesi iki senedir bölümü açmıyor. Bilgi üniversitesinde var ancak aşırı pahalı. Ben de psikoloji yüksek lisansına girip tezimi bu alanda yapabileceğimi düşündüm. Ancak böyle yapınca akademik kadroya doktora yapmadan girmemin imkansız olduğu söylendi. Konu hakkında bilgi ya da tecrübesi olan varsa ve paylaşabilirse inanılmaz mutlu olurum.
Şimdiden teşekkürler

Boquye

Öğrenci
Merhabalar. Kamu yönetimi mezunuyum ve akademik kariyer planlamaktayım. Örgütsel psikoloji/ yönetim psikolojisi/ örgütsel davranış psikolojisi gibi alanlarda yoğunlaşmayı istiyorum. Ancak bu alanlarda yüksek lisans programları çok az üniversitede var. Marmara üniversitesini geçen sene denedim olmadı. Kültür üniversitesi iki senedir bölümü açmıyor. Bilgi üniversitesinde var ancak aşırı pahalı. Ben de psikoloji yüksek lisansına girip tezimi bu alanda yapabileceğimi düşündüm. Ancak böyle yapınca akademik kadroya doktora yapmadan girmemin imkansız olduğu söylendi. Konu hakkında bilgi ya da tecrübesi olan varsa ve paylaşabilirse inanılmaz mutlu olurum.
Şimdiden teşekkürler

Merhabalar, eğer niyetiniz araştırma görevlisi ya da öğretim görevlisi olarak bir kadro almaksa lisans mezuniyetinin de ilgili alandan olmasına dikkat ediliyor. Ancak lisansüstü eğitiminizi tamamladığınızda öğretim üyeliğine geçişte şansınız daha yüksek olabilir. Örneklerini gördüm. Lisans mezuniyeti farklı olan öğretim elamanı ise çok nadir olabiliyor. İlan şartlarını sağlasanız bile sınav jürisinin alan dışından gelenlere sıcak bakmayacağını düşünebilirsiniz. Hatta bazı devlet üniversiteleri lisansüstü eğitimi devlet üniversitesinde yapıyor olmak şartı da uygulayabiliyor. Hevesinizi kırmak istememekle birlikte bu durumları göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. Başarılar.

akilah

Öğrenci
Öncelikle yaptığınız bilgilendirme için gerçekten çok teşekkür ederim. Benim için şu noktada her fikir ve deneyim çok kıymetli. Devlette yüksek lisans yapmak benim de isteğim seçenekti aslında. Ancak istediğim alan ülkemizde daha yeni oturduğu için ben bir tek marmara üniversitesinde bulabildim o da ne yazık ki olmadı. Üniversitenin iç işleyişinden dolayı da hevesim kalmadı açıkçası. Kamu yönetimi/siyaset yüksek lisansı yapma fikri de şuan çok istediğim bir durum değil.

Tekrardan teşekkürlerimi sunar iyi günler dilerim :)

parafiskalite

Yardımcı Editör
Maltepe Unı.de Orgut Psıkolojısı YL mevcut, dılersenız ınceleyebılırsınız. Ucretı de gayet normal.
Yalnız doktoranızı Psıkolojıde yapamazsınız cunku lısansınız Psıkolojı, Pdr vs olmak zorunda dıye bılıyorum.

akilah

Öğrenci
Maltepe Unı.de Orgut Psıkolojısı YL mevcut, dılersenız ınceleyebılırsınız. Ucretı de gayet normal.
Yalnız doktoranızı Psıkolojıde yapamazsınız cunku lısansınız Psıkolojı, Pdr vs olmak zorunda dıye bılıyorum.

Merhabalar. Maltepe üniversitesini bir hafta önce aradığımda bölümü kapattılarının bilgisini aldım.

Doktora için de alan dışı alan üniversiteler mevcut ancak doktora için İstanbul üniversitesinden endüstri psikolojisi bölümü mevcutmuş ilerisi için orayı düşünmüştüm aslında.
Açıkçası hedefim kendi fakültemde işletme, çalışma ekonomisi ve kamu yönetimi bölümündeki öğrencilerin aldığı örgütsel davranış / yönetim psikolojisi v.b dersleri verebilmek. Ancak akademisyen hocalarımdan aldığım bilgi bu alanın arada kalmış ve gelişme aşamasında bir bölüm olduğu yönünde oldu... Akademisyenliğin bu kadar karmaşık bir yoldan geçtiğini hiç tahmin etmemiştim :)