Alan disi yuksek lisans hakkinda

gk.dilara

Öğrenci
Merhaba arkadaslar. Ben ozel bir universitede iibf okuyorum ayni zamanda psikoloji yandali yapiyorum. Tamamladiktan sonra ozel bir universitede klinik psikoloji yuksek lisansi yapmak istiyorum. Yuksek lisanstan sonra klinik psikolog unvani alabilir miyim? Ve klinik acma yetkisine sahip olur muyum?
Doktora yapabilmem icin yuksek lisansin tezli mi olmasi gerekiyor?
Tesekkurler.

Gamze

Administrator
Merhaba arkadaslar. Ben ozel bir universitede iibf okuyorum ayni zamanda psikoloji yandali yapiyorum. Tamamladiktan sonra ozel bir universitede klinik psikoloji yuksek lisansi yapmak istiyorum. Yuksek lisanstan sonra klinik psikolog unvani alabilir miyim? Ve klinik acma yetkisine sahip olur muyum?
Doktora yapabilmem icin yuksek lisansin tezli mi olmasi gerekiyor?
Tesekkurler.

Tezsiz yüksek lisans yapanlar (06.02.2013 tarihinden önce kayıtlı olanlar hariç) doktoraya başlayamıyorlar. Doktora için tezli yüksek lisans yapılmış olması gerekiyor.

http://www.akademikpersonel.org/ana...zsiz-yuksek-lisans-doktora-yapilamayacak.html

Diğer sorularınızın yanıtı hakkında bir bilgim yok maalesef.

.ozge.

Öğrenci
Bildiğim kadarıyla üniversiteler klinik psikoloji yüksek lisansı için psikoloji mezunu olmayı arıyor. Henüz bu şartı aramayan üniversite görmedim ve aramamalarının mümkün olduğunu da zannetmiyorum. Hak verirsiniz ki psikoloji mezunu olunmamasına rağmen yüksek lisans sayesinde klinik açabilmek pek hakkaniyetli olmaz.

gk.dilara

Öğrenci
Bildiğim kadarıyla üniversiteler klinik psikoloji yüksek lisansı için psikoloji mezunu olmayı arıyor. Henüz bu şartı aramayan üniversite görmedim ve aramamalarının mümkün olduğunu da zannetmiyorum. Hak verirsiniz ki psikoloji mezunu olunmamasına rağmen yüksek lisans sayesinde klinik açabilmek pek hakkaniyetli olmaz.

Ozel universitelerin bir cogu alandisi kabul ediyor. Bilimsel yeterlilik sartiyla.

Mnpgkc

Öğrenci
Merhaba, ben bilgisayar muhendisligi lisansım var biyoteknolojide yüksek lisansa kayit olacagim. Arastirma gorevlisi olacağım bölümler hangileri acaba? Ya da biyoteknoloji lisans dersleri verebilir miyim?

finduilas

Profesör
Merhaba, ben bilgisayar muhendisligi lisansım var biyoteknolojide yüksek lisansa kayit olacagim. Arastirma gorevlisi olacağım bölümler hangileri acaba? Ya da biyoteknoloji lisans dersleri verebilir miyim?
Acilacak kadrolarin ilan sartlarina bagli. "Biyoteknoloji lisans mezunu olmak ve ilgili alanda yuksek lisans yapiyor olmak" sartli ilanlara basvuramazsiniz. "Veya" varsa ya da yalnizca yl ogrencisi olmak isteniyorsa basvurabilirsiniz.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk