Ales Başvurusunda Mezun Olunan Bölüm

zafsar

Öğrenci
merhabalar; iktisat mezunuyum, Alese başvururken mezun olunan lisans programına iktisat kodunu mu yoksa iktisadi idari programlar kodunu mu işaretleyeceğim kafam karıştı , ydsye başvurduğumda iktisadi idari programları işaretledim alesde iktisat yazsam sorun olur mu ? yardımcı olursanız sevinirim.

sidneh

Profesör
Diplomanızda ne yazıyorsa onu işaretleyeceksiniz. Ayrıca lütfen başlıklarınızı konunun içeriğine göre yazın ve "acil yardım" benzeri sözcükler kullanmayın.

iberya

Öğrenci
Herkese merhaba,

Ben Sakar Üni İşletme Yüksek Lisans (eMBA ) bitirdim ama şimdi tekrardan doktoro eğitimine başvurabilmek için 70 üstü puan lazım o nedenle yeniden giriyorum.Yalnız formda yer alan mezun olunan okul bölümüne lisans bilgileri mi yoksa yüksek lisans bilgilerimi yazmalıyım.

Cevap verirseniz sevinirim teşekkürler.

- - - Güncellendi - - -

Bu gün son gün oldugu için gün içerisinde cevap verebilirseni çok memun olurum.

hasan42

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar.Bir sorumunum var,bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.Ben 2000 yılında Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans,2009 da aynı bölümün yüksek lisansını bitirdim.Şimdi doktora yapmak istiyorum,ancak ALES ten EA puanı isteniyor.Ben lisans öğrenimime başlarken SÖZEL puanıyla girmiştim.Bölüm daha sonra EA puanıyla lisans öğrencisi almaya başladı.Bu durumda ben ALES SÖZEL puanımı kullanabilir miyim (doktora başvurusunda)

bluespace

Öğrenci
merhabalar alese başvuru yapacağım öyp'ye başvurmak için. Ancak bir konuda kafam karıştı. Özel bir üniversiteye yüksek lisans öğrencisi olarak kabul edildim (burslu). öyp'ye başvuracağım zaman yüksek lisansım kabul edilir mi? Okul özel olduğundan emin olamıyorum. Bu yüzdende ales'e başvururken yüksek lisans bilgilerimimi gireceğim yoksa lisans bilgilerimi bilemedim. Yardımcı olursanız çoook sevinirim

C

ch.accepted

Guest
merhabalar alese başvuru yapacağım öyp'ye başvurmak için. Ancak bir konuda kafam karıştı. Özel bir üniversiteye yüksek lisans öğrencisi olarak kabul edildim (burslu). öyp'ye başvuracağım zaman yüksek lisansım kabul edilir mi? Okul özel olduğundan emin olamıyorum. Bu yüzdende ales'e başvururken yüksek lisans bilgilerimimi gireceğim yoksa lisans bilgilerimi bilemedim. Yardımcı olursanız çoook sevinirim

Özel üniversiteler ÖYP'de kapsam dışı. Yüksek lisansa devam ederken ÖYP ile atanmanız durumunda özel üniversiteye görevlendirme alamazsınız.

Cashmere

Araştırma Görevlisi

Tezli yüksek lisans yapıyosanız kabul edilmeme gibi bi durum olmaz. Tezsiz yl lar öyp için daha doğrusu akademik kariyer için kapsamdışı.

Özel üniversiteler ÖYP'de kapsam dışı. Yüksek lisansa devam ederken ÖYP ile atanmanız durumunda özel üniversiteye görevlendirme alamazsınız.

Eğer ch.accepted ın bahsettiği gibi yl öğrencisi iken öyp ile atanırsanız sıkıntı çıkacaktır, yeniden yl a başlama durumunda kalırsınız...