ALES Eşit Ağırlıktan 55 Puan Almak

Edizbey

Öğrenci
Arkadaşlar Tezsiz bitirdim şimdi Tezli'ye geçmek için başvurdum bununla alakalı olarak özel bir üniversiteyle görüştüm. TEZLİ Yüksek Lisans için EA-55 puan istediler. Açıkçası ben sözel çıkışlıyım ve daha önce tezsiz için benden ALES Belgesi istenmemişti. Sayısal'dan pek anlamam sözelden yapabildiğim kadar bir şeyler yapmaya çalışırım. Acaba Eşit Ağırlıktan 55 Puan alabilmek için ne yapmalıyım, yardımlarınızı bekliyorum. Acaba Kaç net gereklidir?

sözel yeterli olabilir ancak mantık soruları aynı şekilde sayısaldaki mantık sorularını yapabilirsin. sayısal çözmeyeceğin için süre kalacaktır. bu sürede de seçeneklerden giderek 5 tane matematik çözmeye çalışırsın. sayısalın hepsi yerine bu iki konuya baksan aslında daha iyi olur

A

Akademik Forum

Guest
Eskiden 80 Sözel, 80 Sayısal sorusu vardı. Toplam 160 Soruydu ama bu seneki ALES değişti. Toplam 100 soru olacak. 50 Sözel 50 Sayısal. Yinede 30 Sözel, 5 Sayısal EA-55 Puan için yeterli olur. Sayısal yoksa sözelden en az 35 doğru yapmak gerekir. Eğer İşletme Tezli içinse Genelde alan şartı aranmaz. Sözelden 55 almakta yeterli olur. Hangi Üniversite Eşit Ağırlıklı puan türünde istedi acaba?

Edizbey

Öğrenci
Eskiden 80 Sözel, 80 Sayısal sorusu vardı. Toplam 160 Soruydu ama bu seneki ALES değişti. Toplam 100 soru olacak. 50 Sözel 50 Sayısal. Yinede 30 Sözel, 5 Sayısal EA-55 Puan için yeterli olur. Sayısal yoksa sözelden en az 35 doğru yapmak gerekir. Eğer İşletme Tezli içinse Genelde alan şartı aranmaz. Sözelden 55 almakta yeterli olur. Hangi Üniversite Eşit Ağırlıklı puan türünde istedi acaba?

Özel Üniversitelerin büyük çoğunda alan şartı yok ama şartları en uygun olan Okan Üniversitesi maalesef onlarda EA şartı arıyorlar.