Ales mağduru olup gre düşünenler :)

Arkadaşlar en son ALES sanırım bir çok kişiyi mağdur etti, ben sonuç açıklanmadığı halde, kadromun sıkıntıya girmesi ihtimalinden dolayı ALES'ten yeterli puanı alamazsam diye GRE'ye başvurdum bile... Zaten tüm Türkiye'de geçerli ve eminim onların sorduğu sorular bizdeki gibi kafa yakıcı değil, az çok İngilizcesi olan biri bile yapabiliyor, ki çok kötü denecek bir İngilizce'yle 75 ALES'e denk gelen bir puan yapan arkadaşlar gördük. Bu konuyu açma sebebim şu ki örnek sınav linki bilenler varsa ve paylaşırlarsa bir çok kişi faydalanabilir diye düşündüm.
(Not: Forumda arattığım diğer GRE başlıkları güncel olmadığı için bunu açma gereği duydum)
 

ivy_ivy

Öğrenci
Sanki biraz abartılıyor gibi bu durum.Artık ALES bu şekilde arkadaşlar ve fikrimce daha da zorlaşacak ,GRE sınavının da çok kolay olduğunu düşünmüyorum.
 
A

Akademik Forum

Guest
Kadro derken, ben 50d'liyim, doktoraya başlamazsam işsiz kalacağım onu kastetmiştim. Doktora için de ALES gerekiyor, yeterli puanı alamayabilirim diye GRE'ye başvurdum . Yani atamalarda kabul edilmemesi normal ama lisansüstü için hiç bir üniversitede sorun yok bildiğim kadarıyla..
Nasıl asistan olupta alesten 55,70 alamıyorsunuz.
 

bgmcnr

Öğrenci
Merhaba,
Ben de sizinle ayni durumdayim (50d liyim). Doktoraya basvurcam ve alese basvurmadim ales gecerliligim bitmis. Gre kabul ediliyor mu?
 

aeroengineer

Öğrenci
Merhabalar, Ben de 2014 mayıs'da ales'e girmiştim. Bu yaz döneminde doktoraya başlayacağım. Ancak 2 gün önce ALES başvuruları sona ermiş. E-ales sınavı da yapılmıyor sanırım. Fen Bilimlerinde doktoraya başlayacağım, bunun ile ilgili olarak Gre sınavı hakkında bilgisi olanlar paylaşabilir mi? Fen Bilimlerini aradım ve GRE'nin geçerli olduğunu söylediler. Başvuru koşullarında da yer alıyor GRE sınavı. Ancak GRE sınavının içeriği ve bizim girmemiz gereken kısmı konusunda bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
 

TheMachine

Öğrenci
Üniversiteler yüksek lisanstan doktoraya ara vermeden başlayanlar için ALES istemeyebiliyor. Örneğin İTÜ bu şekilde yapıyor. Yüksek Lisanstan doktoraya geçecek arkadaşlar bu konuyu kendi üniversitelerinde de araştırabilir.
 
Üst