Bahar Güngör
Öğrenci
2 üniversite mezunu,master yapmış,farklı alanlarda iş tecrübesi olan ve yöneticilik yapmış biriyim.Emekli olup evde oturmak istemediğimden gençlere bilgi birikimimi aktaracağım bir alanda öğretim görevlisi olarak hizmet vermek istiyorum.Ancak bu iki yıldır bu yaşta bunun için karşılaştığım güçlükler inanılır gibi değil.2014 Mayıs ayından önce 70 üstü puan alıp öğretim görevlisi olmak için başvurduğum üniversitede 1 kişilik öğretim görevlisi kadrosu için alanımla ilgili master yapmış biri olmam dikkate alınmayıp başvuran lisans mezunu kişilerin lisans ortalamalarının %30 ve Ales puanlarının %70i alındığını yani tecrübelerimin ve bu alanda yaptığım masterın çöpe atılarak yeni mezun olmuş ama Ales puanı yüksek birinin alınması neticesinde bu puanımı yükseltmek için tekrar tekrar alese girip 2 senedir akademisyen olmaya çalışıyorum.25-30 yıl önce üniversiteyi bitirmiş biriyim.En son geçen mayıs ayında 70 puanım bitmeden bir üniversite ile görüşüp anlaştığım halde Eylülde eğitim dönemine başlayacağım için bu puanım bitti ve girdiğim son sınavdan 69.924 puan aldığımdan başvurum geçersiz sayıldı.Daha da acısı bu özel üniversite defalarca ilan verip şartlara uygun kişi bulamayınca bu sınava hiç girmemiş birini başka bir kadrodan(bölüm başkanının arkadaşı olduğu için)alıp çalıştırmaktadır.Ales neyi ölçmektedir? 70 alan biri ile donanımlı 69.924 alan biri arasında nasıl bir bilgi farkı vardır?Ya da Alesten %70 oranında alımlarda öncelikli olan 90 puan alan tecrübesiz bir lisans mezunu mu yoksa bu alanda yıllarca çalışmış,master yapmış ama 25-30 yıl önce okullarını bitirip 68-70 bandında puan alıp ales sınavından 70 alamadığından evinde oturmak zorunda bıraktığınız donanımlı bir insanı israf etmiyor musunuz?