ALES Puanı hakkında

Bayraktar61

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar ÖYP'ye girerken geçerli olan ALES puanımın geçerliliği doldu. Yüksek lisans başvurularında geçerli ALES puanınız yok derler mi yoksa başvururken kullanılan ALES puanı yüksek lisans için de kullanılabilir mi?

Başka bir sorum da ALES olmadığı zaman 1 yıl mı kaybederim yoksa 1 dönem sonra yine başvuru açarlar mı?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba arkadaşlar ÖYP'ye girerken geçerli olan ALES puanımın geçerliliği doldu. Yüksek lisans başvurularında geçerli ALES puanınız yok derler mi yoksa başvururken kullanılan ALES puanı yüksek lisans için de kullanılabilir mi?

Başka bir sorum da ALES olmadığı zaman 1 yıl mı kaybederim yoksa 1 dönem sonra yine başvuru açarlar mı?
Sadece yükseklisans'dan doktoraya geçerken eski ALES kullanılabilir. YÖK'ten ÖYP'liler İçin ALES Puan Şartı Kararı | Akademik Personel 2016-2017 İlk başvuru için yenilemeniz lazım.

Bayraktar61

Öğrenci
2016 ALES İlkbahar'ın başvuru sürelerini kaçırdığıma üzülmüştüm. Şimdi en az 6 ayım boşa gidecek bir kat daha üzüldüm. Keşke e-ALES tarzı bir sistem geliştirseler hem benim gibi acil ihtiyacı olanlar kullanırdı hem de para kapısı olur devlete

Salih Erz

Öğrenci
bir sorum olacaktı yardımcı olur musunuz ?

Öyp Arş. Gör. olarak yüksek lisansım bitmek üzere ve ales puanım da üç sene oluyor. Ara dönemde farklı bir üniversiteye doktoraya başvuru yapacağım bu durumda tekrar ales e girmem gerekecek mi? ve Öyp liler için açılan doktora kontenjanları başvurusu için güncel ales şart mı?

kyle_x7

Öğrenci
"ÖYP kapsaminda atanan arastirma gorevlileri yuksek lisans egitimlerini tamamlayip, ayni universite ve ayni anabilim dalinda doktora egitimlerine devam etmek istedikleri takdirde, ilgili enstitunun asgari kosullarini saglamasi sartiyla, yuksek lisans egitimine basladiklari ALES puanlarini kullanabilmeleri Yurutme Kurulu'nun 26.04.2016 tarihli toplantisinda uygun bulunmustur."