Ales son taktikler

abdulkadirda

Öğrenci
ben sayısalcı olduğum için önce say1 say2 yi çözeceğim n son sözel1 çözeceğim sözel mantık soruları çok vakit alıyor onu en sona bırakırım zaten sözel bölümün sonunda soru atlama taraftarı değilim çünkü kaydırma riski var

abdulkadirda

Öğrenci
bu sınavda süre çok önemli eğer bir soruda takılırsanız süre eriyip gidiyor ordaa sınav bitiyor tabii benim gibi 90 almak isteyen biri için artık çalışmayı bıraktım artık bıkkınlık geldi aynı soruları çözmekten hevesim kaçmasın diye kitabları attım bir köşeye

abdulkadirda

Öğrenci
pazarı iple çekiyorum eğer sorular çok zor olmazsa 90 ve üstü alırım inşallah bir keleklik yapmazlar olabilir çünkü ing sınavları zordu ales ide zorlaştırabilirler en azından say1 kolay olursa istediğim notu alırım fulleme ihtimalim yüksek zaten söz1 ne kadar zor olabilirki yani hepside zor olmazki

biyofizik

Profesör
kesinlikle bu sınav bilgi değil zaman sınavı.zor soruya takılırsan bitersin.zira her soru 1 puan ;zor da olsa kolay da olsa.zor soruya uğraşacağın vakitte 3 tane kolay çöz.sınav turlama usulü ile en kolay yapılır.yani önce kolay sorular yapılır,biter.bu süreçte sorular hakkında az çok bilgi de olur geri dönüşte daha kafamıza yatkın olanlarla başlanır.sözel sorularda özellikle sayısalcılar için benim taktiğim mantıktan o zaman 4 soru çıkmıştı (tablo ile çözülenler) onların 4'ünü de aynı seçenek salladım.biri doğru çıksa 0,25 net ama 4'ü de yanlış çıksa 1 soru gider.Sayısalda özellikle kombinasyon olasılık soruları sona bırakılabilir.

efee

Öğrenci
Mantık sorularının standart sapmaları daha yüksek olduğu için bu soruları çözerken çok dikkatli olmak gerekiyor. Süre kullanımını özellikle bu sorularda çok iyi ayarlamak gerekiyor. tablo oluşturmak ve tablo oluşturuken verilenleri yerine koyarak verilmeyeni bulmak için de bunları dikkatli yapmak ve biraz daha hızlı olmak gerekiyor zira bu tür sorular sınavda süreyi daha çabuk eritebiliyor. Sınavda tek yapmammız gereken çok ama çok dikkatli olmaktır, bu sınavda paniğe yer yok. paragraf soruları çok iyi okunmalı, ikinci bir kez okuma şansımız yok okursak süremiz azalır.paragrafı anlamazsanız paniğe düşmeyin ve hemen diğer sorulara geçin zamandan tasarruf eder daha sonra aynı soruya sakin bir şekilde tekrar dönersiniz. Bu sınav dikkati ve hızı ölçmekte o bakımdan çok sakin, dikkatli ve biraz da hızlı olmak zorundayız. Herkese başarılar arkadaşlar. Benim 2. kez girişim olcak birincisinde maalesef bu tür hatalara fazlasıyla düştüm, çok panik yaptım, sürem yetmedi, mantık sorularını tablosuz çözmeye çalıştım haliyle de yüksek bir puan alamadım. Başarılar hepimize. Taktik veren diğer arkadaşlara da teşekkürler :)

biyofizik

Profesör
Mantık sorularının standart sapmaları daha yüksek olduğu için bu soruları çözerken çok dikkatli olmak gerekiyor. Süre kullanımını özellikle bu sorularda çok iyi ayarlamak gerekiyor. tablo oluşturmak ve tablo oluşturuken verilenleri yerine koyarak verilmeyeni bulmak için de bunları dikkatli yapmak ve biraz daha hızlı olmak gerekiyor zira bu tür sorular sınavda süreyi daha çabuk eritebiliyor. Sınavda tek yapmammız gereken çok ama çok dikkatli olmaktır, bu sınavda paniğe yer yok. paragraf soruları çok iyi okunmalı, ikinci bir kez okuma şansımız yok okursak süremiz azalır.paragrafı anlamazsanız paniğe düşmeyin ve hemen diğer sorulara geçin zamandan tasarruf eder daha sonra aynı soruya sakin bir şekilde tekrar dönersiniz. Bu sınav dikkati ve hızı ölçmekte o bakımdan çok sakin, dikkatli ve biraz da hızlı olmak zorundayız. Herkese başarılar arkadaşlar. Benim 2. kez girişim olcak birincisinde maalesef bu tür hatalara fazlasıyla düştüm, çok panik yaptım, sürem yetmedi, mantık sorularını tablosuz çözmeye çalıştım haliyle de yüksek bir puan alamadım. Başarılar hepimize. Taktik veren diğer arkadaşlara da teşekkürler :)

aman haa,tek tek soruları ayrı ayrı standart sapması diye birşey yok;bölüm olarak var.yani sayısal 2 zorsa onu komple sapması yüksek olur.ha mantıktan bir soru ha paragraftan bir soru.standart sapma dediğin gibi olaydı ben hayatta o puanı alamazdım.zira mantık soruları paso 4 şık birden aynı sallama idi.

CemSoganci

Profesör
evet bolum bolum standart sapması oluyor tek tek degıl
turkıye ortalamasına gore soru bazında degılde bolum bazında standart sapmalar belırlenıyor

biyofizik

Profesör
sorular ilk başta çok kolay gelecek ve sizler acaba yanlış mı yaptıım diye endişe edeceksiniz.merak etmeyin ve işaretleyip geçin gerçekten de ilk sorular kolay oluyor ve zamanı oradan kazanıp diğer sorularda harcayabilirsiniz.bir de asıl hangi alandaysanız o sorular sizin için daha değerli unutmayın.sayısalcıysanız sayısaldan sözelciyseniz sözelden başlayın

efee

Öğrenci
aman haa,tek tek soruları ayrı ayrı standart sapması diye birşey yok;bölüm olarak var.yani sayısal 2 zorsa onu komple sapması yüksek olur.ha mantıktan bir soru ha paragraftan bir soru.standart sapma dediğin gibi olaydı ben hayatta o puanı alamazdım.zira mantık soruları paso 4 şık birden aynı sallama idi.

Hocam bütün sorular aynı puan değerine sahip dimi? ben yanlış bilgilendirildim sanırım, bir hocam mantık sorularını yanlış yaparsan daha fazla puan götürür demişti. bu da yanlış bir bilgi sanırım?

biyofizik

Profesör
Hocam bütün sorular aynı puan değerine sahip dimi? ben yanlış bilgilendirildim sanırım, bir hocam mantık sorularını yanlış yaparsan daha fazla puan götürür demişti. bu da yanlış bir bilgi sanırım?

yok kardeş aman boşuna özel vakit ayırma onun için.o sorular kesinlikle en son vakit kalırsa yapılacak sorulardır.her soru aynı puan.haaa şu var mesela sayısal 2'den netler düşük olur o durumda SAYISAL 2 KOMPLE standart sapmadan daha çok puan getirir.

efee

Öğrenci
yok kardeş aman boşuna özel vakit ayırma onun için.o sorular kesinlikle en son vakit kalırsa yapılacak sorulardır.her soru aynı puan.haaa şu var mesela sayısal 2'den netler düşük olur o durumda SAYISAL 2 KOMPLE standart sapmadan daha çok puan getirir.

:) hocam çok sağolasın :) verdiğin tüm taktikler için sağolasııııııııın. Allah sınavda tüm yaptığın soru şıklarını doğru eylesiiiiiiiin, attıklarını tuttursun! Tutturdukların da sana gani gani puan getirsin! ;)

biyofizik

Profesör
:) hocam çok sağolasın :) verdiğin tüm taktikler için sağolasııııııııın. Allah sınavda tüm yaptığın soru şıklarını doğru eylesiiiiiiiin, attıklarını tuttursun! Tutturdukların da sana gani gani puan getirsin! ;)

kardeş ben o işi 2 sınav önce halllettim şükür Allah benim puanlarımı da sana versin :)

manitu2357

Öğrenci
arkada$lar sınavda başarılı olmak için öncelikle rahat olmalı ve kendınıze guvenmelısınız ve sınava tam konsantre olabılmelısınız, orada yapılamayacak soru yok cunku ve ne kadar rahat hissederseniz işiniz o kadar kolay olur...zor soru çok puan getirmeyeceği için takıldıgınız sorular olursa bosuna zaman kaybetmeyın, sonra tekrar bakarsınız....90 ve uzerını hedefleyen arkadaşlar hangı bolumden gıreceksenız o bolumlere aıt en yuksek katsayıya sahıp bolumlerden başlayın...örnegin EA da say1 ve söz1 in agırlıkları 0.4 say2 nin agırlıgı 0.2 dir.dolayıısyla oncelıkle say1 ve söz 1 i fullemek ılk hedefınız olmalıdır...arda kalan zamanda da say2 ye gecip ne kadar soru yapabılıyorsanız yapın....hepinize şimdiden başarılar.....