Ales üzerine bir soru(n)!

honest

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,
İçerik açısından oldukça zengin bir platform,ilgilenenlere teşekkür ederek konuya giriyorum.
Sosyoloji 3. sınıf öğrencisiyim ve bu sene ALES sonbahar dönemine girerek kendimi denemek istiyorum.Fakat aklıma bununla ilgili sorum olacak : EA girişliyim,yüksek lisans için bulunduğum üniversitenin sosyal bilimler enstitüsü sözel puanından alacaklarmış.Üniversiteye EA girişli olduğum için bu ben de sorun yaratır mı?

Bir sorum daha olacak,aynı ales puanıyla ÖYP başvurusunda bulunmak istersem baz alınacak puanlama EA mı yoksa sözel mi olacak?

İlginize şimdiden teşekkürler.

#Önceki senelerde Ales EA puanıyla alıyormuş,bu sene itibariyle sözel puanıyla alacaklarmış.

bu bilginin eksik olduğunu düşündüğüm için paylaşıyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Siz EA ile başladığınız için değişmiyor. Sonradan alan değişse bile etkilenmiyorsunuz.

"Alan türü değişen programlardan mezun olanların, alan türü değişen programlara başvurularında ise, lisans eğitimine başladıkları puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmaları gerekmektedir."

honest

Öğrenci
Yalnız bir problem oluşuyor öyleyse,bölümümüze hala EA puanıyla öğrenci alınıyor.Fakat yüksek lisansta sözel ales puanıyla alınacağı senato tarafından onaylandı.Benden sonra gelecek öğrenciler de EA girişli olduğu için ales sözel puanıyla alınacak yüksek lisans öğrencileri nasıl girecek? Senatonun kararı mı düşer?

bilgece

Öğrenci
ben de alan türü değişen bir bölümdenim, normalde bölümümüz ea ile ünv.ye öğrenci alıyor fakat alesen hep söz puanı isteniyordu bizde,alan türü değişince artık ea puan türü isteniyor ales te öyp ye de söz ales puanım olduğu için başvuramadım ve mecburen ea tan bi puan almaya çalışıcam kasımdaki aleste, fakat nazmi bey

"Alan türü değişen programlardan mezun olanların, alan türü değişen programlara başvurularında ise, lisans eğitimine başladıkları puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmaları gerekmektedir." böyle yazmış kafam karıştı tekrar benim bi aydınlık getiriseniz olaya sevinirim bu durum benim için de geçerli oluyor mu acaba?

bilgece

Öğrenci
öss ye ea tan girmiştim hocam bizimki biraz ters bi durum aslında doğru olan ea ile alınması aleste, çünkü ea ile giriliyor bölüme söz ile ales istiyorlardı ama şimdiye kadar ve artık ea istiyorlar