Ales Yeni Müfredat

puhu

Öğrenci
Arkadaşkar öncelikle herkese merhaba ben forumda yeniyim ve şu an üniversite öğrencisiyim son sınıfım şu ana kadar sağolsun hiçbir arkadaş ales kpds üds gibi konulardan bahsetmedi bana cahilim biraz burası sayesinde biraz bilgi sahibi olabildim ancak sorularım var aklıma takılan. Bu öyp programı beni çok hırslandırdı çalışmaya karar verdim. Ama gerek kaynaklara baktığımda gerek kitapçıları dolaştığımda bu seneki kaynakların üstlerinde yeni müfredata uygun ibaresi var. Bu yeni müfredat nedir? Neler değişti aleste daha önce de als sınavına girmedim denemesine bile o yüzden çok eksiğim var. Nelerin değişip değişmediğini belirtebilir misiniz? Ayrıca benim okul ortalamam 3 civarı ve dil puanım yok yani daha doğrusu dilim yok. Alesten yüksek bir puan alarak bu açığı kapatabilir miyim öyp için ve ortalamam yeter mi? Yoksa en azından dil sınavına girip az da olsa bişeyle yapmaya çabalayayım mı? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler..

CemSoganci

Profesör
dilden azda olsa bir şeyler almanız sızın yararınıza olucaktır kesınlıkle.kac puanınız varsa onun %15 ı eklenır oyp de.
alesde degısen soru sayısı ve bolum sayısı
bolumuze gore alanlar cozuceksınız artık aleste
say 1
say 2
söz 1
söz 2
hepsınde 50 şer soru var.soru ıcerıklerı genellıkle aynı

deste

Öğrenci
şunu söyliyim sayısal ve eşitağırlığın bir farkı yok. her ikisi de söz-1, say-1 ve say-2 çözecekler. söz-1 ve say-1 in katsayıları aynı 0,4..

okantaş

Öğrenci
eşit ağırlıkta sözel 2 çözmeyeceğimizden dolayı süre azalıyor mu , yoksa gene normal sınav süresini mi kullanacağız?

CemSoganci

Profesör
arkdaslar mevcut bılgılerı gectıgımız ales sınavının osym den kıtapcıgını bulup ordanda bulabılırsınız.aklınıza takılan her turlu soru ısaretının en net ve dogru olarak orda da mecvuttur