Merhabalar,
Ahh şu Ales, vahh şu Ales!
Dilciyim ve matematiğim okul hayatım boyunca hiç bir zaman iyi olmadı. Rasyonel ve ondalıklı sayılar haricinde matematiği gerçekten yapamıyorum. Ve işin daha da trajik hali, yüksek lisans yapmak istediğim bölüm farklı bir alandan, ve bu alan Ales eşit ağırlık istiyor. Alesten 55 alarak sadece başvuru hakkı kazanıyorsunuz. Alesten en az 70 puan alacaksınız ki yüksek lisansa rahat bir şekilde girebilesiniz, ve 70 ile yüksek lisansa girebileceğiniz garanti bile değil. Sistemin bize dayatmış olduğu bölümler, kurallar, şartlar hepimizi öldürüyor yavaş yavaş.
Ben 18 yaşımda ki düşünce yapımla ingiliz dili ve edebiyatı bölümünü seçerken, hayatımın geri kalanında farklı bir alana geçiş yapamayacak mıyım yani? Çok saçma gerçekten ve bir o kadar da anlamsız.
Her ne ise, konumuz ALES!
Yüksek lisansını yapmak istediğim bölüm eşit ağırlıkla alım yapıyor ve benim de Ales'ten mat1, mat2, sözel1 yapmam gerekli.
Eşit ağrılıktan 70 ten aşağı almamak için sözelden1 den neredeyse tam yapıp, mat1 den en az kaç soru yapmalıyım ki eşit ağırlık puanım 70-75 arası olsun?