economist_10
Öğrenci
90 üstü almış arkadaşlardan yardım talep ediyoruz .
Ben sözelden girmiştim sınava.. Ama ea'dan girsem daha mutlu olacağım çünkü sözel batırıyor beni de. Mantık soruları ise en sevdiklerim ve garanti gözüyle baktıklarım. Ben o tarz sorularda hemen bir tablo ya da şekil çiziyorum. Yani verilenleri istenenleri problem çözer gibi anlayabileceğim şekilde yazıyorum. Öyle zaten kendiliğinden çıkıveriyor bütün olarak görmemi sağlıyor çizdiğim,yazdığım şeyler..
Ben sözelden girmiştim sınava.. Ama ea'dan girsem daha mutlu olacağım çünkü sözel batırıyor beni de. Mantık soruları ise en sevdiklerim ve garanti gözüyle baktıklarım. Ben o tarz sorularda hemen bir tablo ya da şekil çiziyorum. Yani verilenleri istenenleri problem çözer gibi anlayabileceğim şekilde yazıyorum. Öyle zaten kendiliğinden çıkıveriyor bütün olarak görmemi sağlıyor çizdiğim,yazdığım şeyler..
Sorun tablo çizmekte zaten, ben tablo çizemiyorum Ya yanlış ya da eksik çizdiğimi fark ediyorum 3-5 kez denedikten sonra, bir de bir dolu vakit kaybetmiş oluyorum, soruyu da çözemediğimle kalıyorum
90 + alan arkadaşların daha fazla ilgisini bekliyoruz .Hızlanma konusunda yetersizim, ufkumuzu açacak fikirlere açığım. Birde çalışma yönteminizden bahsederseniz güzel olur, teşekkürler.
dediğin doğru ancak son sınavda ben senin dediğin gibi yaptım sonucum istediğim gibi gelmedi çünkü son sınavın türkçe soruları çok düşünmeyi gerektiriyordu .. halbuki çıkmış sorularda bunu denediğimde hepsinde sonuçlar gayet iyiydi. Bilmiyorum belki de ben yapamadım . EA olduğumuz için şöyle bir dezavantajımız olduğunu düşünmekteyim. say1 ve söz1 ful de yapsak 80 alabiliyoruz en fazla say 2 den en az 35 -40 arası yapmalıyız ki 90 a yaklaşalım . işte bu nokta da hız devreye giriyor sorular çok zor değil ancak soruları o zaman zarfında çözmek önemli.Hız kazanmanın bir başka yolu da farklı testleri ard arda çözmek.Yani ben EA çözüyorum.İlk önce say-1 sonra söz-1 en son say-2. Say-2'nin en az puanı getirdiğini düşünürsek faydalı oluyor. 100 tane sayısal çözerek sıkılmaktansa böylesi rahat oluyor. Ayrıca çok detay olarak görülebilir ancak cevap kağıdına soru soru işaretlemek yerine kitapçıktaki sayfalar bittikçe işaretlenince de zaman konusunda avantaj sağlıyor.ALES'te zaman çok önemli olduğu için böyle detayların önemli olduğunu düşünüyorum.