ALES'de Zaman Kazanabilmek İçin Kısa Çözüm Yolları...

muhibbi

Öğrenci
91 aldım ama hız konusunda ben de yetersizim.. Yapabileceğim 10 soruyu boş bırakmak zorunda kaldım zaman yetiştiremedim, girdiğim önceki sınavlarda da benzeri oldu.. Bence çok iyi konsantre olup olabildiğince hızlı okumak lazım.. Ama varsa başka bir formülü olan dinleyelim?

economist_10

Öğrenci
hangi bölümden 91 aldınız . ben EA cıyım ve sınavda bir türlü dengeleyemiyorum matematiğe ağırlık verince sınavda türkçeden çok yanlış çıkıyor . Türkçeye ağırlık verince ise matematikten. Özellikle son sınavlara baktığımızda türkçe sorularının bu sınavda daha fazla belirleyici olduğunu düşünmekteyim. Özellikle mantık sorularında geliştirdiğiniz herhangi bir yöntem var mı?

muhibbi

Öğrenci
Ben sözelden girmiştim sınava.. Ama ea'dan girsem daha mutlu olacağım çünkü sözel batırıyor beni de. Mantık soruları ise en sevdiklerim ve garanti gözüyle baktıklarım. Ben o tarz sorularda hemen bir tablo ya da şekil çiziyorum. Yani verilenleri istenenleri problem çözer gibi anlayabileceğim şekilde yazıyorum. Öyle zaten kendiliğinden çıkıveriyor bütün olarak görmemi sağlıyor çizdiğim,yazdığım şeyler..

ennteresan

Öğrenci
Ben sözelden girmiştim sınava.. Ama ea'dan girsem daha mutlu olacağım çünkü sözel batırıyor beni de. Mantık soruları ise en sevdiklerim ve garanti gözüyle baktıklarım. Ben o tarz sorularda hemen bir tablo ya da şekil çiziyorum. Yani verilenleri istenenleri problem çözer gibi anlayabileceğim şekilde yazıyorum. Öyle zaten kendiliğinden çıkıveriyor bütün olarak görmemi sağlıyor çizdiğim,yazdığım şeyler..

Aynen katılıyorum, mantıkta tüm verileri ilişkisel görebileceğiniz bir şekil , tablo çizmeniz çok yararlı oluyor. Arkadaşın dediği gibi rahatça cevap çıkıyor karşınıza.

economist_10

Öğrenci
bende genelde öyle yapıyorum ama son sınavdaki sözel mantık sorularını tam net yapamamıştım. Teşekkür ederim . Alese az bir zaman kaldı nasıl çalışıyorsunuz peki?

bilge baran

Öğrenci

Sorun tablo çizmekte zaten, ben tablo çizemiyorum :) Ya yanlış ya da eksik çizdiğimi fark ediyorum 3-5 kez denedikten sonra, bir de bir dolu vakit kaybetmiş oluyorum, soruyu da çözemediğimle kalıyorum :)

FerroCarril

Öğrenci
Hız kazanmanın bir başka yolu da farklı testleri ard arda çözmek.Yani ben EA çözüyorum.İlk önce say-1 sonra söz-1 en son say-2. Say-2'nin en az puanı getirdiğini düşünürsek faydalı oluyor. 100 tane sayısal çözerek sıkılmaktansa böylesi rahat oluyor. Ayrıca çok detay olarak görülebilir ancak cevap kağıdına soru soru işaretlemek yerine kitapçıktaki sayfalar bittikçe işaretlenince de zaman konusunda avantaj sağlıyor.ALES'te zaman çok önemli olduğu için böyle detayların önemli olduğunu düşünüyorum.

Olumlu

Öğrenci
90 + alan arkadaşların daha fazla ilgisini bekliyoruz ;) .Hızlanma konusunda yetersizim, ufkumuzu açacak fikirlere açığım. Birde çalışma yönteminizden bahsederseniz güzel olur, teşekkürler.

economist_10

Öğrenci
90 + alan arkadaşların daha fazla ilgisini bekliyoruz ;) .Hızlanma konusunda yetersizim, ufkumuzu açacak fikirlere açığım. Birde çalışma yönteminizden bahsederseniz güzel olur, teşekkürler.

katılıyorum 90 üstü almış arkadaşlar hız konusunda biraz daha yardımcı olabilirseniz seviniriz.

- - - Güncellendi - - -

Hız kazanmanın bir başka yolu da farklı testleri ard arda çözmek.Yani ben EA çözüyorum.İlk önce say-1 sonra söz-1 en son say-2. Say-2'nin en az puanı getirdiğini düşünürsek faydalı oluyor. 100 tane sayısal çözerek sıkılmaktansa böylesi rahat oluyor. Ayrıca çok detay olarak görülebilir ancak cevap kağıdına soru soru işaretlemek yerine kitapçıktaki sayfalar bittikçe işaretlenince de zaman konusunda avantaj sağlıyor.ALES'te zaman çok önemli olduğu için böyle detayların önemli olduğunu düşünüyorum.
dediğin doğru ancak son sınavda ben senin dediğin gibi yaptım sonucum istediğim gibi gelmedi çünkü son sınavın türkçe soruları çok düşünmeyi gerektiriyordu .. halbuki çıkmış sorularda bunu denediğimde hepsinde sonuçlar gayet iyiydi. Bilmiyorum belki de ben yapamadım . EA olduğumuz için şöyle bir dezavantajımız olduğunu düşünmekteyim. say1 ve söz1 ful de yapsak 80 alabiliyoruz en fazla say 2 den en az 35 -40 arası yapmalıyız ki 90 a yaklaşalım . işte bu nokta da hız devreye giriyor sorular çok zor değil ancak soruları o zaman zarfında çözmek önemli.