selam canım
1)alese ders çalışarak hatta çok ders çalışarak iyi puan almam imkansız gibi bişey.
2)iyi ama o zaman nasıl alacam ben 90-95 diyorsan yüksek ihtimal hoş bende almadım onu amma ..mezuniyette az konuşan ama benden çok çalıştığı belli olan bir ar.kör hocam vardı. önceki dönem girip 60 felan aldığımdan moral berbat olmuş buda ar.gör old. baktım en az 93 almış olması lazım (kabul şartlarından ..hatta konuştum sonra yüzyüze 92 ymiş sanırım neyse genelde zaten tahmin ettiğim sayısal veriler +-3 hata payı ile doğru çıkıyor bu da öyle neyse..aradan zaman geçti tam mezuniyette işte ona derdimi açtım , en az o zaman konuştu yemin ederim yırtındım konuşturmak için kendilerini bana en nihayet sabır taşı olmuş halime sanırım acıyarak " hiç hatırlamıyorum tek hatırladığım çok deneme çözdüm" hayret ettim ama sonradan diğer konuştuklarım da böyle cevap verince e sanırım doğruymuş demek doğru olur.
3)türkçe mürkçe demişsin onları geç en kıralından hayvan gibi "MMMANTIK" soruları göreceksin hem sayısal hem sözel kısımda , sınavdan önce muhtemelen eğer hiç deneme çözmeden girersen "yaf e bunlarda hep mantık sorusu , benden mantıklı adeam mı olur" diyerek bir sevda ve hışım ile girersin , daha sonra bu ilk ales sınavın da sanki sanki sevgilisinden öpücük beklerken tokat yemiş gibi bir ruh haline burunursun , sanırım ösym de biraz suçlu çünkü ben tc nin en zor okullarından birini hemde dereceyle b,itirdim , halen de pek yüksek bi not alamadım ,hoş hocanın dediğini de yapmadım hiç deneme çözmedim açıkçası ama dur bakalım ..daha diyeceklerim var kaç oldu
4) YDS zikretmişsin amannn diyim mutlaka 15 de alsan mutlaka ama mutlaka bi tanesine giriver bazı okullar bunda hiçbi mantık olmasada (benim mantığım yani tenzih ediyorum yoksa) yds ye girm,iş olma şansı arıyor (örn gazi)
5)ortalaman eh işte ..ama okullar hesaplamayı da kendileri belirler sabit bir şey var alesin ağırlığı genelde %50 den az olamaz. gerisi mülakat onuda lisanstaki performansın belirler benim diyceklerim bu kadar...