Peki bu durumda yani isletme ana bilim dali mezunu olunca kadrolarda ki alim nasil olur diğer ana bilim dallarina gore
Merhaba tekrar;
böyle bir mezuniyetinizin var olması genellikle elinizde en az bir "yüksek lisans" diplomasının var olduğunu gösterir. eğer doktora öğrencisi iseniz açılan ilanlara o niteliğe uygun ilanlar açılır. ancak dr.mezunu olduğunuzda (yani yrd.doç.dr veya üstü ilanlar (öğretim üyesi) ise sıklıkla spesifik bir kaç özel koşul koyabilirler yada koyarlar. örneğin fizikçi iseniz "amper kanunu ile ilgili çalışmaları var olmak " veya "dotora tezni amper kanunu üç boyutlu levhalar üzerinede elektrik ve manyetik alan araştırmaları üzerine yapmış olmak" gibi bir koşul görebilirsiniz.
eğitim sistemimiz çok kötü ama yinede bu tarz koşullar mantıklı.ancak ben ne yapmalıyım dediğinizde bence "sevdiğiniz/istediğiniz" şeylerle ilgilenmelisiniz. çünkü daha hızlı yol alacaksınız muhtemelen. en çok hangi alandan alım yapılıyor diyerek başlamak bana pek mantıklı gelmiyor açıkçası. ekonomik refah seviyesi iyi ancak hemen hemen seçkin hiçbir çalışma yapamamış örnekler fazladır. yani tercih sizin tabii. her görüşe saygı duyarım doğrusu.
son olarak tezli yl ve dr.programlarında lütfen danışmanınızla iletişimi iyi tutun. şunun ikiside biraz veya fazla hata içeriyor :
1)"danışmanım hiç çalışkan değil, hiç saygın değil ,zaten profesör bile değil,hiç yardımcı olmuyor,hiç ilerleme kaydedemiyorum bu yüzden"
2) "danışmanım bana çok fazla yük bindiriyor , o kadar ders çalışıyorum ki nerdeyse beni kanser etti , ne yapsam ona göre en iyisi olmuyor"