Anabilim dalı ile programın farklı olması

halilka

Öğrenci
Merhabalar, Forum içinde araştırdım ama bulamadım. benim şuan yapmış olduğum yüksek lisansta Anabilim dalı ile program ismi farklı, araştırma görevlisi ilanında anabilim dalında yüksek lisans yapıyor olmak şartı var, ben bunu sağlıyorum. ama üniversite edevletten öğrenci belgesi istiyor ve orada sadece program adı yazıyor, öğrenci işlerini aradım ve sistemde sadece program adının yazdığını anabilim dalımın yazmadığını söyledim. Onlarda yazacak yer olmadığını söylediler. bu konuda ne yapabilirim? teşekkürler.

M

Maviruzgar

Guest
Ayni şey benimde başıma geldi enstitü anabilim dalı şeklinde kayit yapmis edevlette öyle yaziyo ama yl kontenjan lari yayinlaninca bolumun ana bilim dallarında ayri ayri kontenjan yayinlanmisti ama enstitü sacmalk yapip sadece bolum olarak kayit yapmis bilim dalim yazmiyo Fakülteden bilim dalimla ilgili öğrenci belgesi gibi bir sey alabilirmiyim

Gamze

Administrator
Merhabalar, Forum içinde araştırdım ama bulamadım. benim şuan yapmış olduğum yüksek lisansta Anabilim dalı ile program ismi farklı, araştırma görevlisi ilanında anabilim dalında yüksek lisans yapıyor olmak şartı var, ben bunu sağlıyorum. ama üniversite edevletten öğrenci belgesi istiyor ve orada sadece program adı yazıyor, öğrenci işlerini aradım ve sistemde sadece program adının yazdığını anabilim dalımın yazmadığını söyledim. Onlarda yazacak yer olmadığını söylediler. bu konuda ne yapabilirim? teşekkürler.

İlanı veren kurumla iletişime geçmenizi öneririm. Onların yönlendirmeleriyle başvurunuzu yaparsanız daha sağlıklı olacaktır. Burada okulunuzdan öğrenci belgesi alıp yollayın deriz sonra başvurduğunuz okul biz e devletten istiyorduk bu evrağı kabul etmeyiz derse boşuna başvurunuz yanmış olur.

halilka

Öğrenci
arkadaşlar. Ben YÖK'ü arayıp konu hakkında bilgi almaya çalıştım. Görüştüğüm kişi edevletteki sistemde sadece program bilgisi olduğu anabilim dalı yazmadığı anabilim dalıyla ilgili ilanlarda başvurulan üniversitenin kendi üniversitenizden alacağınız anabilim dalını gösterir öğrenci belgesini kabul etmesi gerektiğini tarafıma bildirdi. ben hem edevletten hem okuldan öğrenci belgesi alıp başına durumu anlatır bir dilekçeyle başvuracağım. sonuçları hakkında daha sonra buraya bilgilendirme koyarım. iyi günler

arkadaşlar. Ben YÖK'ü arayıp konu hakkında bilgi almaya çalıştım. Görüştüğüm kişi edevletteki sistemde sadece program bilgisi olduğu anabilim dalı yazmadığı anabilim dalıyla ilgili ilanlarda başvurulan üniversitenin kendi üniversitenizden alacağınız anabilim dalını gösterir öğrenci belgesini kabul etmesi gerektiğini tarafıma bildirdi. ben hem edevletten hem okuldan öğrenci belgesi alıp başına durumu anlatır bir dilekçeyle başvuracağım. sonuçları hakkında daha sonra buraya bilgilendirme koyarım. iyi günler

Hocam bende ayni durumdayim cok sagolun paylastiginiz icin aslinda tum sorun enstitude anabilim dalimizi e devlete bildirmesi gerek cunku kayit olurken bolumumun ana bilimdallarinda ayri ayri kontenjan acildi ve kazandigim anabilim dali gozukmuyo enstitu bolum seklinde kayit yapmis e devlete de o sekilde bildirmis fakulteden anabilimdalimla ilgili ogrenci belgesi alabilirmiyim cunku su an elimde fakultenin ilan ettigi yuksek lisans basvuru sonucum var yani kazandigim bolum ve anabilimdalini gosteren belge elimde aslinda bu bile yeterlidir ama illa ogrenci belgesi istiyolar sonucu paylasirsaniz iyi olur hocam bekliyorum