Anadolu Üniversitesi AÖF Döner Sermayesi Kaldırılıyor mu?

Lıjin

Öğrenci
Arkadaşlar yeni bir düzenleme var galiba bu konuda. Açık Öğretim döneri kaldırılıyor mu, bilgisi olan var mı?
 
F

financier

Guest
Arkadaşlar yeni bir düzenleme var galiba bu konuda. Açık Öğretim döneri kaldırılıyor mu, bilgisi olan var mı?

evet dönerler kesildi ancak performansa dayalı destek sistem oluşturuldu. örnegin ; size bir görev veriliyor görev sonunda o görevin puanına göre ödeme yapılıyor. ama kümülatif olarak ciddi miktarda azalma meydana gelmiştir.
 

velideli

Öğrenci
döner sermaya meselesi çok katakulli, cunku açıköğretime senede 600-700 milyon tl para girişi var ve devlet bunun yarısı kadarını dogu universitelerine butce olarak kırpıyor, geriye kalan 300 milyon tl de işde tüm universite harcalamarına gidiyor. gecen rektörün dedigi hocalara verilen para bu dönerin sadece %10'u kadar (katkı payı . Yani 30 milyon /1500 felan deseniz senelik 20.000 tl gibi bi deger ediyor. Tabiki asistanlar az proflar cok alıyor, mesela açık öğretim akreditasyona yard doclara verilen meblag 1200 tl iken asistan 900 tl aldı, aylık ödeme
 

edimvar

Öğrenci
Merhabalar. 35.made ile anadolu üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Kadrom başka bir yerde. Biliyorsunuz döner sermayelerin miktarları belli bir düzeyde azalarak araş. gör. 803 TL gibi bir miktar alıyor. Ancak geçen gün son ÖYP ile kadrosu anadolu ün. olan araştırma görevlileri döner sermaye olarak 1060 TL aldıklarını söylediler. En az 3 kişi farlı zamada aynı miktarı söylediler. Ve aynı sayıda görev aldığımızı biliyorum. Bunun gerçeklik payı nedir? Kadrosu anadolu ün. de olmayan araştırma görevlileri olanlardan daha mı az alıyor? doğruysa bunun nedeni ne olabilir? Eğer doğruysa bu haksızlık değil midir? ne de olsa aynı görevleri yapıyoruz. Ki ben bu miktarı alan arkadaşlardan daha fazla bu üniversitede çalıştım.
 
A

Akademik Forum

Guest
döner sermaye

35. madde ile görev almış, İstifa etmiş bir kişi aldığı döner sermayeyi 35. madde senedine göre yüzde 50si ve yasal fazileriyle geri öder mi?
 
Üst