Ankara da idari mahkemelerde uzman avukat

Arya06

Öğrenci
İyi akşamlar,
Devlet üniversitesinde 33. Madde ile araştırma gorevlisiyim,
Bugün gorev suremi uzatmadılar, bu durumda ne yapabilirim?
Aynı sıkıntıyı yaşamış arkadaşlarımın mesajlarını ve yardımlarını bekliyorum.
Dava açmayı planlıyorum, Ankara da iyi bir idari mahkeme avukatı bilen lütfen mesaj yollasın.
Şimdiden teşekkürler , umarım kimse benim sıkıntımın benzerini yaşamaz.

A

Akademik Forum

Guest
hagb kararı ve memurluk

Merhaba..Ben gecen temmuz ayında infaz koruma memurluğna basvuru yaptım ve mülakatları başarılı bir şekilde bitirdim. Eylülde beni eğitime alındım ve kasım 22 de eğitimimi başarılı bir şekilde bitirdim. 9 Aralık da staja baslayıp onu da basarılı bi şekilde şubat 7 de bitirdim.. Hersey bitti atamam yapılacakken Osmaniye Adliyesi beni aradı ve "03.06.2010 tarihinde üzerime atılı hırsızlık(teşebbüs) suçundan 3 ay 22 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması ile 5 yıl denetim altında tutulmasına karar verilmiş bu karar 11.06.2010 da kesinleşmiştir" bu sebepten dolayı benim atamamın iptal edildiği adliyeye gelerek evraklarımı almam söylendi...
Adliyeden evrakları aldıktan sonra avukat tutup idari yargı da dava açtım.. Yürütmeyi durdurma için açtğm davaya geçen ay redd geldi.. Diğer davam (Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının memuriyete engel olmadığı görevime iade istemi) hala devam ediyor ve akıbeti ne olur bilmiyorum...
Sizden yardımcı olmanızı isteğim davanın sonucu ne yönde olur, bildiğiniz örnek davalar var mı yada nasıl bir yol izlemeliyim?? Teşekür ederim

kemalöztürk

Öğrenci
Merhaba..Ben gecen temmuz ayında infaz koruma memurluğna basvuru yaptım ve mülakatları başarılı bir şekilde bitirdim. Eylülde beni eğitime alındım ve kasım 22 de eğitimimi başarılı bir şekilde bitirdim. 9 Aralık da staja baslayıp onu da basarılı bi şekilde şubat 7 de bitirdim.. Hersey bitti atamam yapılacakken Osmaniye Adliyesi beni aradı ve "03.06.2010 tarihinde üzerime atılı hırsızlık(teşebbüs) suçundan 3 ay 22 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması ile 5 yıl denetim altında tutulmasına karar verilmiş bu karar 11.06.2010 da kesinleşmiştir" bu sebepten dolayı benim atamamın iptal edildiği adliyeye gelerek evraklarımı almam söylendi...
Adliyeden evrakları aldıktan sonra avukat tutup idari yargı da dava açtım.. Yürütmeyi durdurma için açtğm davaya geçen ay redd geldi.. Diğer davam (Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının memuriyete engel olmadığı görevime iade istemi) hala devam ediyor ve akıbeti ne olur bilmiyorum...
Sizden yardımcı olmanızı isteğim davanın sonucu ne yönde olur, bildiğiniz örnek davalar var mı yada nasıl bir yol izlemeliyim?? Teşekür ederim

Hagb bir hüküm olmadığından memuriyete engel olmaz. Büyük ihtimal lehinize sonuçlanır.

A

Akademik Forum

Guest
Öğretmnelikte Yaşa takılanlar

Merhaba ,ben 16 yıldır ücretli öğretmenlik yapmaktayım.Kpss den tam atanacağım puanı aldım derken 40 yaş engeline takıldım birkaç günle.Bana yardımcı olabilirmisiniz.

7fa2resim

Öğrenci
Ankara'da konusunda uzman idare avukatı arıyorum...

Çalıştığım üniversite 50 d'li Araştırma Görevlilerini 33 a'ya geçiriyor ama sadece 2015'i kapsıyor, bu durumda dava açmak istiyorum Ankara'da bu konularda uzman bir avukat tavsiye edebilir misiniz?

A

Akademik Forum

Guest
zabıt katipliği sınavının mülakatına güvenlik soruşturmasından dolayı eleniyorum sicilimde kumar oynamaktan idari para cezası var kabahatlar kanununa girdiğini öğrendim onun dışında sicilimde bir sorun yok. kumar oynamayı bilmem dernek altında meğerse kumar oynatılıyormuş karakolda polisler zorla imzalattı imzalamazsan tutuklanırsın dediler mecbur imzaladım. idari yargıya dava açmayı hazırlanıyorum iyi bir avukat arıyorum tutturuğunu koparan biri olmalı. yargıtayı da kazanmıştım neden olmadı diye dilekçe yazdım adaletokumadığım içinolduğunu söylendi yazılı tebliğ edildi el altında güvenlikten elendiğimi söylediler 6. yılım oldu sürekli sınava girdim başaralı oldum. ortada böyle bir durum varsa neden gizlendi ? tavsiyesi olan var mı face ciciminnoş sarı kedili olan teşekkürler

A

Akademik Forum

Guest
[email protected]

Polis A kademesinden 2 ay sonra mezun olacak yeğenim kız öğrencisinin gözünde katarak çıktı yönetmelikte göre okuldan ilişiği kesildi dava açtığımız taktirde kazanma durumu olurmu bu konuda bilgilendirme yapabilirmisiniz ve ayrıca yürütmeyi durdurma olabilir mi teşekkür ederim

derinn

Öğrenci
merhaba. 33/a kadrosunda Dr Arş. Gör. olarak çalışmaktaydım. fakat bugün tarafıma bir gerekçe sunulmadan uzatmamın yapılmadığı ve işten çıkarıldığım tebliğ edildi. yüz kızartıcı bir suçum yok. ayrıca sürece dair alınmış bir karar da değil. (fetö vb) keyfi bir uygulama. doktorayı bitireli yaklaşık 1 yıl oldu. fakat yönetimin bölüme olan mesafesinden ötürü tarafıma kadro da verilmemişti. kaldı ki, Yrd Doç. atama kriterlerim tam. hatta doçentlik başvurum var. tavsiyeniz ne olur, neler yapabilirim. yardımcı olursanız çok sevinirim.
teşekkürler

A

atasooy40

Guest
yardımcı olabilir misiniz ?

hocam bana birileri yardımcı olabilir mi ? idare mahkemesine dava açmak istiyorum. avukat tutmak istiyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
A

Akademik Forum

Guest
Ankara bolge idare mahkemesi

Arkadaşlar merhabalar sınavlara itiraz konularında bölge idare mahkemelerine ankara ilinde dava açılacak, dava ile ilgili konusunda uzman bir avukat tavsiye edebilirmisiniz.

Gamze

Administrator
Forum avukatımızın bilgisi aşağıdadır. Kendisine ulaşırsanız yardımcı olur. Belki Ankara'da sizi yönlendirebileceği bir avukat da vardır.

avukat.jpg

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
son kanun tasarisi butun arastirma gorevlilerini etkileyecek mi eski 33alilarin kazanilmis haklari bulunmuyor mu?1 ocak itibariyle hepimiz 50 li miyiz?Avukat bey buna cevap verebilir mi?