Ankara Üniversitesi Yüksek Lisans Mülakatları

_ahsen_

Öğrenci
iyi gunler arkadaslar.
3-4-6 eylul tarihlerinde ankara universitesi sosyal bilimlerde uluslararasi iliskiler ve siyaset bilimi alanlarinda yuksek lisans mulakatlarina katilacagim. yabanci vatadansim ve tabi ki turkiye disindan mezun oldum. acaba bizlere mulakatta ne gibi sorular soruluyor, bunla ilgili bi fikriniz varmi?
onceden tesekkur ederim.

eczak

Yardımcı Editör
tahmini olarak;
- nerden mezun oldun? derslerinin buradaki sistemle örtüşmediği noktalar nelerdir?
- Neden yl yapmak istiyosun? Sana ne kazandırcağını düşünüyosun?
- Neden mezun olduğun okulda değilsin? Neden Ankara Üniversitesi?
- yl'tan sonraki hedeflerin neler?
- hangi ülkeden mezun olduysan ilgili ülkenin siyasi yapısının ve komşuluk ilişkilerinin Türkiyeyle kıyaslandırılmasından bahsedebilir misin?
bölümlerinle ilgili Türkiye hakkında ufak tefek genel sorular olacağı kanaatindeyim.

aykara

Öğrenci
Çok da kolay geçmeyeceğini tecrübesi olan birisi olarak söyleyebilirim.Sizin alanınızda değil ama Ankara Üniversitesinde mülakata girmiştim.

sohoxx

Öğrenci
Bu sorunun cevabını bende çok merak ediyorum, siyaset bilimi yüksek lisans programına başvuracağım. Cevap veren olursa çok sevinirim ,mülakat nasıl geçiyor ,hocalar nasıl ön bilgilendirme anlamında çok güzel olur ankara üniversitesinde sbf de okuyan(lisans yüksek lisans doktora) ya da asistan olan birinden cevap gelirse eğer yoksa çok çalışmaktan buralara giremiyorlar derim o zaman:)

Podof

Araştırma Görevlisi
Ankara üniversitesinde başka bölüm de olsa karşılaştığım sorular şunlar:

1) Neden yüksek lisans?
2) Neden bu üniversite?
3) Hani alanda çalışmak istiyorsun? Tezini ne üzerine yazmak istiyorsun?
4) Bu alanda en son ne okudun, kimleri takip ettin?
5) Okuduğumu söylediğim bir kitabın patriarkiyi neye bağladığını sordular.

m3sut

Öğrenci
Ankara SBF'de SBKY bölümünde yüksek lisans yapıyorum. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım.

• Öncelikle mülakata girmeden önce ne istediğinizi çok iyi bir şekilde bilmelisiniz.
  • Mülakatta hocalar ne sorarsa sorsunlar gevelememeye çalışın. Net, açık ve kıvırmadan cevap verin. Gerekirse hocayı eleştirin.(ben bir konuda karşı çıkmıştım)
  • Bilmediğiniz şeyler hakkında kesinlikle sallamanızı tavsiye etmiyorum. Çünkü karşınızda duran insanlar alanında Türkiye'nin en iyileri arasında yer alıyor. Kendi bilmedikleri bir şeyi kesinlikle sormazlar. Ama hatırmayamadım hocam diye karşılık verebilirsiniz.
  • Ayrıca çok başvuru varsa yazılı sınava hazır olun. 70'den fazla başvuru olduğu zaman yazılı sınav yapıyoruz diyerek bizi mülakattan önce sınava almıştılar. (ilanda sınav yapılacağı belirtilmemişti)
  • Okuduklarınızı falan kesin soracaklardır. Bu konuda da hazırlıklı olmalısınız.

Toprakcı

Öğrenci
merhabalar ben ankara üniversitesi ziraat fakültesi yüksek lisans sınavına giricem acaba ankara üniversitesinde tüm mülakatlar sözlümü oluyor bilgilendirirseniz sevinirim

kumralkedi

Öğrenci
Arkadaşlar ben de çarşamba sabahı eğitimin sosyal ve kültürel temelleri bölümünün mülakatına gireceğim, eğitim fakültesi mezunuyum, bu alanla ilgili mülakat tecrübesi olan kimse varsa yardımcı olabilir mi?

A

Akademik Forum

Guest
mülakat

Bu sene Uluslararası ilişkiler mülakatına gireceğim. çok zorluyorlar mı? yabancı uyruklu öğrenciyim.neler çalışmamı tavsiye edersiniz?

ezmat

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar birkaç sorum olacak;
1) yüksek lisans tezini şubatta vereceğim, ancak doktora başvuruları 4-8 ocak arası özel öğrenci olarak başvurabiliyor muyum ankara üniversitesine ya da diğer üniversitelere?
2) doktora mülakatı yazılı ve sözlü mü oluyor? sözlü de ne tarz sorularla karşılaşırım?

Teşekkür ederim

A

Akademik Forum

Guest
yazili sinav -yukseklisans

Merhabalar Ankara universitesi perfuzyon yuksek lisansta yazili sinavda ne sorarlar ? Tecrubesi olan var mi bu konuda arkadaslar ?