Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
ALES - Takıldığınız-Çözemediğiniz Sorular
Anlam Bütünlüğü
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="klimanjero" data-source="post: 280364" data-attributes="member: 59925"><p>9. </p><p>(I) Bir metnin içinde yürümeye başladığımda, çoğu</p><p>zaman bir kusur bulmayı değil, bilinçli olarak</p><p>yapılmış bir kusurla karşılaşmayı isterim. (II) Yazarın</p><p>dalgınlığından, cehaletinden, heyecanından</p><p>kaynaklanan, kendi varlığından habersiz bir kusur</p><p>değildir bu. (III) Hangi amaçla olursa olsun, bilinçli</p><p>olarak yapılan bu tür kusurların birçok çeşidi</p><p>vardır. (IV) Bizzat yazar tarafından düşünülmüş,</p><p>düşünüldükten sonra özene bezene hazırlanmış,</p><p>sonra da kusursuzluk süsü verilerek biz okurken</p><p>aniden karşılaşalım diye yolumuzun üzerine bırakılmıştır.</p><p>(V) Bu türden kusurlar, metnin öteki</p><p>alanlarına yayılan zekânın ve ustalığın parıltısının</p><p>daha iyi görülmesini sağlar.</p><p></p><p>A) I B) II C) III D) IV E) V</p><p></p><p>bu soruyu 3 kere cozdum 3 ude yanlis, sorumu zor yoksa ben mi dikkat etmiyorum</p><p></p><p><span style="color: grey">- - - Güncellendi - - -</span></p><p></p><p>44. </p><p>Uzun bir serüvendir kâğıdın öyküsü. Papirüs tomarlarından</p><p>başlayan ve günümüzde kullandığımız kâğıtlara</p><p>kadar uzanan⦠Yazının bulunmasıyla kardeş,</p><p>tüm kültürlerde bir misyoner... Kâğıdın yaşamınızdaki</p><p>yerini bir düşünün. İlk kez kalemle kâğıdın aşkına tanık</p><p>olduğunuz an, yeni basılmış bir kitabın kokusu, en</p><p>özel duygularınızı yazdığınız ve yıllar sonra baktığınız</p><p>o günlük⦠Kâğıt olmasaydı yaşam ne kadar da</p><p>eksik olurdu!</p><p></p><p>Aşağıdakilerden hangisi, kâğıdın bu parçada sözü</p><p>edilen özelliklerinden biri değildir?</p><p></p><p>A) Bilgi aktarımında rol oynaması</p><p>B) Kullanım alanlarının zamanla değişmesi</p><p>C) Çeşitli gelişim aşamalarından geçmesi</p><p>D) Güvenilir bir sırdaş olması</p><p>E) Yaşantılara tanıklık etmesi</p><p></p><p>buda takildigim diger bir soru</p><p>cozumleyebilir misiniz?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="klimanjero, post: 280364, member: 59925"] 9. (I) Bir metnin içinde yürümeye başladığımda, çoğu zaman bir kusur bulmayı değil, bilinçli olarak yapılmış bir kusurla karşılaşmayı isterim. (II) Yazarın dalgınlığından, cehaletinden, heyecanından kaynaklanan, kendi varlığından habersiz bir kusur değildir bu. (III) Hangi amaçla olursa olsun, bilinçli olarak yapılan bu tür kusurların birçok çeşidi vardır. (IV) Bizzat yazar tarafından düşünülmüş, düşünüldükten sonra özene bezene hazırlanmış, sonra da kusursuzluk süsü verilerek biz okurken aniden karşılaşalım diye yolumuzun üzerine bırakılmıştır. (V) Bu türden kusurlar, metnin öteki alanlarına yayılan zekânın ve ustalığın parıltısının daha iyi görülmesini sağlar. A) I B) II C) III D) IV E) V bu soruyu 3 kere cozdum 3 ude yanlis, sorumu zor yoksa ben mi dikkat etmiyorum [COLOR="grey"]- - - Güncellendi - - -[/COLOR] 44. Uzun bir serüvendir kâğıdın öyküsü. Papirüs tomarlarından başlayan ve günümüzde kullandığımız kâğıtlara kadar uzanan⦠Yazının bulunmasıyla kardeş, tüm kültürlerde bir misyoner... Kâğıdın yaşamınızdaki yerini bir düşünün. İlk kez kalemle kâğıdın aşkına tanık olduğunuz an, yeni basılmış bir kitabın kokusu, en özel duygularınızı yazdığınız ve yıllar sonra baktığınız o günlük⦠Kâğıt olmasaydı yaşam ne kadar da eksik olurdu! Aşağıdakilerden hangisi, kâğıdın bu parçada sözü edilen özelliklerinden biri değildir? A) Bilgi aktarımında rol oynaması B) Kullanım alanlarının zamanla değişmesi C) Çeşitli gelişim aşamalarından geçmesi D) Güvenilir bir sırdaş olması E) Yaşantılara tanıklık etmesi buda takildigim diger bir soru cozumleyebilir misiniz? [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
ALES - Takıldığınız-Çözemediğiniz Sorular
Anlam Bütünlüğü