Bu iş diplomadan ziyade kişisel yeterliliğe, meraka ve problematik düşünebilme kabiliyetine bakar. 90-100 arası bir TOEFL puanıyla dikkatleri üzerine çekebilirsen ODTÜ, Boğaziçi kapısı bile açılır. Nitekim kendi alanımda ülkenin ilk 5 üniversitesinden birinde yüksek lisans yapıyorum ve geçtim TOEFL'i, YDS puanı 65 üzeri olan insan yok.
Ben de açıköğretim mezunuyum. Kitapların hepsini de okudum ama biz test usulü sınav olduğumuz için haliyle ona göre çalışmalar yaptık. Örgün eğitimde de aslında hocaların çoğu test usulü sınav yapıyor, öğrenciler derse gelmiyor bir nevi açıköğretim gibi işliyor sistem ama bazı dersler var ki özellikle klasik sınav yapılması ve öğrencinin test zihniyetinden kurtulması gerekiyor. Haliyle yüksek lisansa başlayınca öncelikle sosyoloji derslerinde zorlanabilirsin ama ilk dönem sonunda tüm sıkıntını üzerinden atmış olursun.
Kısaca açıköğretim hiçbir şey için engel değil ama akademik kariyer için tekrar düşünmeni öneririm. Nitekim alımlar sıkıntılı ve kadro için beklerken cebinden para harcayarak gençliğini tüketebilirsin. Öncelikle düz memurluk dahi olsa bir memurluk kadrosuna girip ve yüksek eğitime öyle devam etmen daha iyi olabilir.
Kolay gelsin.