AÖF Mezunu ve Akademisyenlik

hüseyn1

Öğrenci
mrb. aöf işletme mezunuym dip.ort 3,48 akademisyenlik ile ilgili düşüncelerim var.bunun için ales ve yds kursuna gidiyorum.sizce akademisyen olmam da herhangi bir engel olur mu.örgün öğretim aöf farkeder mi??

- - - Güncellendi - - -

daha önce aöf mezunu akademisyen biliyormusunuz

K

kara.

Guest
Engel yok hocam olanlar var örgün-aöf farketmiyor hatta ortalaman yüksek büyük avantajın olur eğer ales ve dil puanlarını belli seviyede tutabilirsen

korozifortam

Araştırma Görevlisi
Hocam ön değerlendirmeyi yüksek bir Ales ve yds ile geçersiniz ancak mülakatta elerler yüksek ihtimalle. Hocalar aöf mezunlarını asistan olarak tercih etmiyorlar genelde.

horozigo

Araştırma Görevlisi
tekrardan örgün eğitime mi devam etsem.sizin düşünceniz nedir acaba ?

Hocam ÖYP kaldırılmamış olsa şansınız fazla olurdu. Ancak yukarıda da yazılmış, Aöf mezunu adayın mülakatta yüksek ihtimalle eleneceğini düşünüyorum ben de. İstisna vardır, kaldı ki "kesin" olmaz da denilemez. Yine de şansınızı denemekte fayda var diye düşünüyorum.

dpd06

Öğrenci
mrb. aöf işletme mezunuym dip.ort 3,48 akademisyenlik ile ilgili düşüncelerim var.bunun için ales ve yds kursuna gidiyorum.sizce akademisyen olmam da herhangi bir engel olur mu.örgün öğretim aöf farkeder mi??

- - - Güncellendi - - -

daha önce aöf mezunu akademisyen biliyormusunuz

Bizim bölüm başkanı AÖF mezunu doçent. İsterseniz olursunuz, bakmayın siz. Ales ve Yds yüksek olursa, mülakatlarda alanınızla ilgili bilginiz olduğunu kanıtlarsanız neden olmasın? Y.lisansa başkayın bir an önce.

A

Akademik Forum

Guest
diploma önemli değil. MYO'daki akrabaların bir kısmı aöf mezunu. Dayı arayın diploma sıkıntı yk.

ran

Doçent
Hocam ön değerlendirmeyi yüksek bir Ales ve yds ile geçersiniz ancak mülakatta elerler yüksek ihtimalle. Hocalar aöf mezunlarını asistan olarak tercih etmiyorlar genelde.

+1

AÖF olunca hocalarda ister istemez bir önyargı oluyor. Sınavda kağıdınız çok iyi olursa bu önyargıyı kırabilirsiniz. İmkansız değil ama zor. Ha ama "referansınız" sağlamsa...

hüseyn1

Öğrenci
teşekkür edrm yaptığınız yorumlar içn..

- - - Güncellendi - - -

bugün iki ünivers.nn doçentleriyle görüştüm ikisi(aöf-örgn) arasında bi farkın olmadığını söylediler .ikisinde de girme şansınz aynı dediler

B

blondıe68

Guest
Hiç öyle bir durum yok aöf mezunuyum akademisyenim yüksek lisans da yaptım.Ancak benim avantajım havacılık alanında tecrübeli biriydim yeni bir bölüm tercih edildim.Fakat çok fazla myo çalışan aöf mezunu arkadaşlar var yeter ki yöksiste başvuracağınız bölümlerde aranan şartları sağlayın hocam.

qpuro

Kısıtlanmış Üyelik
Bu iş diplomadan ziyade kişisel yeterliliğe, meraka ve problematik düşünebilme kabiliyetine bakar. 90-100 arası bir TOEFL puanıyla dikkatleri üzerine çekebilirsen ODTÜ, Boğaziçi kapısı bile açılır. Nitekim kendi alanımda ülkenin ilk 5 üniversitesinden birinde yüksek lisans yapıyorum ve geçtim TOEFL'i, YDS puanı 65 üzeri olan insan yok.

Ben de açıköğretim mezunuyum. Kitapların hepsini de okudum ama biz test usulü sınav olduğumuz için haliyle ona göre çalışmalar yaptık. Örgün eğitimde de aslında hocaların çoğu test usulü sınav yapıyor, öğrenciler derse gelmiyor bir nevi açıköğretim gibi işliyor sistem ama bazı dersler var ki özellikle klasik sınav yapılması ve öğrencinin test zihniyetinden kurtulması gerekiyor. Haliyle yüksek lisansa başlayınca öncelikle sosyoloji derslerinde zorlanabilirsin ama ilk dönem sonunda tüm sıkıntını üzerinden atmış olursun.

Kısaca açıköğretim hiçbir şey için engel değil ama akademik kariyer için tekrar düşünmeni öneririm. Nitekim alımlar sıkıntılı ve kadro için beklerken cebinden para harcayarak gençliğini tüketebilirsin. Öncelikle düz memurluk dahi olsa bir memurluk kadrosuna girip ve yüksek eğitime öyle devam etmen daha iyi olabilir.

Kolay gelsin.

Son düzenleme: