Ar Gör Dr Ders vermek istemez ise?

Uncu

Öğrenci
Merhaba,

Aşağıdaki maddeye göre Ar Gör Dr lar talep ederlerse bölümde ders verebiliyorlar. Fakat talep etmeyenlere bölümün zorla ders açması normal mi? Bu duruma tamamen veya bazı dersleri vermek şartıyla itiraz edilebilir mi?

MADDE 8- 2547 sayılı Kanunun 36 ncı maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Öğretim üyesi, kadrosunun bulunduğu yükseköğretim birimi ile sınırlı olmaksızın ve ihtiyaç bulunması halinde görevli olduğu yükseköğretim kurumunda haftada asgari on saat ders vermekle yükümlüdür. Öğretim görevlisi ise haftada asgari on iki saat ders vermekle yükümlüdür. Ancak yükseköğretim kurumlarının uygulamalı birimlerinde görev yapacak olan öğretim görevlileri için ders yükü aranmaz ve bunlara ders ücreti ödenmez. Doktora çalışmalarını başarı ile tamamlamış, tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık unvanını veya Üniversitelerarası Kurulun önerisi üzerine Yükseköğretim Kurulunca tespit edilen belli sanat dallarının birinde yeterlik kazanmış olan araştırma görevlilerine talepleri üzerine ve üniversite yönetim kurulunun uygun görmesi halinde ders görevi verilebilir. Bu şekilde ders görevi verilen araştırma görevlilerine haftada on iki saati aşan ders görevleri için haftada on saate kadar 2914 sayılı Kanunun 11 inci maddesinde yer alan esaslar çerçevesinde öğretim görevlileri için belirlenmiş olan ek ders ücreti, gösterge rakamı üzerinden ek ders ücreti ile sınav ücreti ödenir.”

A

Akademorum

Guest
Siz talep etmeden kimse size ders veremez. Aslında gerek yok ama iyilik olsun diye istemediğinizi belirtirsiniz, yine de yazarlarsa girmezsiniz hiçbir şey yapamazlar. Ancak girecekseniz ders sectirmek zorunda değiller, istediklerini verebilirler. Bu durum için, talep edecekseniz saati belirleme hakkınızı kullanabilirsiniz. Yani en fazla 22 saat ders alabiliyorsunuz. Siz almak istediğiniz ders saati kadar talepte bulunursunuz örneğin 14 saate kadar ders vermek istiyorum dersiniz talep dilekçenizde.

Bu alana bir cevap yazın...