Araştırma amaçlı yurtdışına görevlendirilme

akademania

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, ÖYP li ve doktora tez aşamasında olan bir araştırma görevlisiyim. 35. madde kapsamında doktora çalışmalarıma devam etmekteyim. Yaklaşık 5 ay önce yurtdışında bir üniversiteden doktora tezimle ilgili burada yapamadığım deneyleri tamamlayabilmek amacıyla kabul aldım ve o dönemde Tübitak ın 2214-A bursuna başvuru yaptım. Maalesef ki yakın dönemde ülkemizde yaşananlardan dolayı burs sonuçlarının duyurulması ertelendi ve ne zaman duyurulacağı belli değil. Bunun yanında akademisyenlerin kongre vb. etkinliklere katılım amaçlı yurtdışına çıkışı önce yasaklandı sonrasında rektörlerin onayına bırakıldı ancak uzun süreli araştırma amaçlı (3 aydan fazla süreyle) görevlendirme talebinde bulunacaklar için net bir açıklama henüz yok. Bursun ne zaman açıklanacağı belli olmadığı için ve daha fazla zaman kaybetmemek adına burssuz olarak görevlendirme talep etmek istiyorum. Bu amaçla görevlendirme talep dilekçesi verebiliyor muyuz? Benzer durumda olan ya da konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlarım varsa bilgilerini paylaşabilirse çok sevinirim.