Araştırma Gör. ilanında ön değerlendirmeyi geçemeyenlerin evraklarını geri istemesi

engineer_ msc

Öğrenci

arkadaşlar YÖK tarafından kabul edilen bu durumu üniversitelerin kendi istekleri doğrultusunda kullanıp başvuru evraklarımı geri vermemesi durumunda ne yapabiliriz ? Bu durumda olan arkadaşlar benimle irtibata geçebilirler mi?

Açılacak olan ilanlara başvuru yapabilmemiz için değerlendirmeyi geçemediğimiz okullardaki evrakları kullanmak en doğal hakkımız değil mi? Yoksa her ilan için NOTER 300-500 tl verip lisans- transkript vb. evraklarımı çoğalmak için neden yeniden masrafa girelim?

Yökün sitesinde önceden yayınlanan başvuru evraklarımızı geri almayla ilgili linki bulamıyorum , bilgisi olan arkadaşlarda linki paylaşırlarsa sevinirim.

A

Akademik Forum

Guest
Neden notere gidiyorsunuz hocam üniversiteniz ücretsiz yapıyor aslı gibidiri

Surveillance

Öğrenci
Hocam üstteki arkadaşın dediği gibi, kendi mezun olduğunuz okuldan diploma, transkript gibi belgelere "aslı gibidir" yaptırabilirsiniz.
Genellikle okullar başvuruda verilen evrakları sonradan imha ediyorlar. Hatta bazı okullarda açılan ilanda başvurudaki belgelerin geri verilmeyeceğini de yazıyor. Çoğu da geri vermekle uğraşmaz kanımca. Ancak belki alıcı ödemeli olarak postadan geri gönderilmesini talep edebilirsiniz. Geri vermemeleri durumunda ne yapılabilir bilemiyorum. Üniversitenin kendisine veya YÖK'e sorun.

engineer_ msc

Öğrenci
Hocam haklısınız ancak mezun olduğumuz üniversite max 5 evrağı aslı gibidir yapıyor.Daha fazlası için mecburen NOTERE gidip yaptırmamız gerektiğini söylediler.

Bu arada söylediğiniz gibi BAŞVURU EVRAKLARININ İMHA EDİLMESİ !!! çok garip? Değerlendirme olayında üniversitenin neleri dikkate aldığı belirsiz.Eskiden mülakat sınavını yapsanız bile alacakları kişiler belli ise size düşük puan veriyorlardı veya sınav sonucunuzu açıklamıyorlardı.Bu durumda hak talep edemiyordunuz.Ancak bu durumun değiştiğini duymuştum.Mahkemeye başvurup evrakların incelenmesini talep edebiliyorduk.EĞER SİZİN DEDİĞİNİZ GİBİ EVRAKLARIN İMHA DURUMU VARSA ARTIK ÖYLE BİR HAKKIMIZDA KALMAMIŞ OLACAK.

Anlaşılan başvuru yaptığımızı belgelemek amacıyla evraklarımızı teslim ederken VİDEO çekip KİME TESLİM ettiğimizi de kanıtlamamız gerekecek.

Surveillance

Öğrenci
Hocam imha olayı sonuçlar açıklandıktan ve itiraz süresi dolduktan sonra yapılıyor. Üniversiteler zaten ön değerlendirme ve nihai değerlendirme sonuçlarını, kimin kaç puan aldığını web sitelerinde yayınlıyor.

Hatta şöyle söyleyeyim, ben bu ihtisaslaştırılmış ÖYP kapsamında açılan kadrolardan birini kazandım. Kesin kayıt yaptırmaya gittiğimde orada hala ön değerlendirmede gönderdiğim belgeler duruyordu. Üstelik bu üniversite ilanda başvurudaki belgelerin fotokopi olmaları nedeniyle daha sonrasında geri verilmeyeceğini, imha edileceğini belirtmişti (Bize aslı gibidir onayını şart koşmadılar, sadece fotokopi olması yeterli dediler, kazandıktan sonra tüm belgelerin aslını götüreceğimiz için).

İmha olayını bildiğim kadarıyla bir çok üniversite yapıyor, hatta yl ve doktora başvuruları sonrasında da yapılıyor. Ama bu iş artık o belgelerle ilgili hiç bir işlem yapılmayacağı, bütün işlemler tamamen bittiği zaman yapılıyor.