havadansuan
Öğrenci
Merhaba, arş.gör. olmadan özel sektörde mühendislik alanında arge de makalelerim oldu. Sorumlu yazar bendim ve şu an akademik hayatımda bu makalelerimin etkisini görebilirmiyim. Yükselme de gerekli puan açısından.
Hocam merhabalar,
Benim yorumum şu şekilde henüz lisansı yeni bitirdiğim için çok fazla bilmemekle beraber;
Yrd.Doç.'lik kadrolarında üniversite ilana çıkarken sizin bu konularınız ile alakalı bir alanda çalışma yapmış olmak şartı koyarsa Yrd.Doç.'lik kadrolarında şartları sağlarsanız ve bu kadrolara girişiniz olur ve bu yayınları kullanabilirsiniz.
Ancak doçentlik için doktora bitirdikten sonraki yayınlar sayılıyor. O yüzden Arş.Grv.Dr. değilseniz yaptığınız yayınları sadece yrd.doç kadrosuna başvurularda kullabilirsiniz. İyi CV şişirir diye düşünüyorum.
Eğer Arş.Grv.Dr'sanız o zamanda ÜAK'ta puan hesaplamalara göre yaptığınız yayının SCI, ulusal ya da uluslararası, makale, sempozyum, bildiri ya da poster, full kitap çevirisi ya da kitapta bir bölüm, bir projede yürütücü ya da araştırmacı olmak gibi farklı alanlar için verilmiş farklı puanlar var. Bunları sağlamanız gerekmektedir. Ancak bunların hepsinin DR sonrası olması gerekmektedir.
Vel hasıl kelam doktorayı bitirmediyseniz yardımcı doçent olmak için bu yayınları kullanabilirsiniz diye düşünmekteyim.