Araştırma görevlileri otursun oturduğu yere

esblackklionn

Öğrenci
Doğuda bir üniversitesde araştırma görevlisi kadrosunda görev yapmaktayım. Ne saçmadır ki senato kararı ile kongre sempozyum v.b bilimsel toplantılara katılma hakkımız resmen elimizden alındı. Önce para miktarı azaltıldı, 500 tl bilet için 500 tl katılım ücreti için artık hangisi nereye yeter bilemeyeceğim ve hatta bunun üstüne bir senato kararı daha poster ile sunumlarda ücret ödenmeyecek sadece sözlü sunumlara toplam 1000 tl ödenecek. yani bu demektir ki araştırma görevlisi sen otur burda sen nesin ki gidiyorsun bilimsel toplantılara.

pinko_34

Öğrenci
Doğuda bir üniversitesde araştırma görevlisi kadrosunda görev yapmaktayım. Ne saçmadır ki senato kararı ile kongre sempozyum v.b bilimsel toplantılara katılma hakkımız resmen elimizden alındı. Önce para miktarı azaltıldı, 500 tl bilet için 500 tl katılım ücreti için artık hangisi nereye yeter bilemeyeceğim ve hatta bunun üstüne bir senato kararı daha poster ile sunumlarda ücret ödenmeyecek sadece sözlü sunumlara toplam 1000 tl ödenecek. yani bu demektir ki araştırma görevlisi sen otur burda sen nesin ki gidiyorsun bilimsel toplantılara.

hocam bende dogudakı unıv e atanmayı beklıyorum. ama anladıgım kadarıyla batıdakı unıvler daha destek oluyor akademık anlamda dıye dusunuyorum. bu butceye de baglıdır hocam. hangı unıv hocam :(

A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar iç anadoludayım bu konuda fakülte sekreteri ile konuştum türkiye genelinde üniversitelerde bir kısıntı başlıyormuş. ilk kısacakları yerde yolluklar oluyor dedi. burada sanırım doğu-batı farkından çok üniversitenin büyüklüğü ve ödeneği devreye giriyor.

A

Akademik Forum

Guest
Önceden böyle değildi daha yeni oldu ayrıca doğu üniversiteleri batı üni.den daha fazla bütçe alıyor ama nereye gidiyor

thirdeye

Öğrenci
normalde aldığınız ücretten daha azını almak sizin için üzücü bir gelişme olabilir ancak bir öğretmen olarak 4 sempozyuma katıldım ve tamamını cebımden karşıladım. halinize şükretmeniz gerekir :eek:

merzer

Doçent
Onun haline şükretmesi değil sizin de bakanlıktan talep etmeniz gerekli.
Öğretmenler daha çok yayın yapsa. Kongrelere katılmak istese bir baskı kursa . Bakanlıkta bazı düzenlemeler yapar/yapmalı.

eczak

Yardımcı Editör
Hocam üniversiteler tabiiki etkili ama size tavsiyem TÜBİTAK'ı kullanmanız yönünde. Oral sunumlar için zaten destek veriyor. Bunun dışında ARDEB projelerinden 20.000 tl kadar yurt dışı destek veriyor. Diğer projelerde de avantajlar bulunuyor.
10.000 tl TÜBİTAK projemden kullanarak yurt dışına gitmiştim. Ön ödemede alabiliyorsunuz. Üniversitelerde çoğunda önce cebinizden gidip sonra ödeme alıyorsunuz buda bütçe yoran bir şey diye düşünüyorum (20.000 tl ÖYP bütçesi kullanmıştım hepsinde sonradan ödeme aldım zorlanılıyor).
Bunun dışında Sanayi Bakanlığı projesi sayesinde de şu anda Londra'dayım. TÜBİTAK 2239 ile geldim. 13 gün burada kalıyorum. Uçak biletlerimiz mail adresimize geldi. Uçaktan indim özel arabayla otele götürdüler. 5 yıldızlı otelde konaklıyoruz. 13 gün boyunca kahvaltı öğle yemeği veriyorlar, her gün de 25 pound veriyorlar. LIF adında bir eğitim programı. Kapsamında bir sürü yer gezdiriyorlar hepsi ücretsiz.
Demek istediğim üniversiteye bağlı kalmayın pek biraz proje burs başvurusu AB programları vs takip edebilirsiniz. Birde meslek birimlerinizin kuruluşlarına üye olun.
Örneğin mayıs ayında da İsveç'e gideceğim bir kısmını kendi bölümümün özel kuruluşu karşılıyor.
ÖYP'yi saymazsak daha üniversiteden ödeneğe bile başvurmadım.

esblackklionn

Öğrenci
normalde aldığınız ücretten daha azını almak sizin için üzücü bir gelişme olabilir ancak bir öğretmen olarak 4 sempozyuma katıldım ve tamamını cebımden karşıladım. halinize şükretmeniz gerekir :eek:

Sayın hocam sizde yayın zorunluluğu yok ama bizim işimiz çalışma yapıp yayınlamak. Düşünsenize yıllarca sabah işe gelip akşam döndüğümüzü o zaman memur olurduk. zaten makaleleri cebimizden yayınlıyoruz. Durum halimize şükretmek değil durum akademik çerçevede geri kalınmış olunması

- - - Güncellendi - - -

arkadaşlar iç anadoludayım bu konuda fakülte sekreteri ile konuştum türkiye genelinde üniversitelerde bir kısıntı başlıyormuş. ilk kısacakları yerde yolluklar oluyor dedi. burada sanırım doğu-batı farkından çok üniversitenin büyüklüğü ve ödeneği devreye giriyor.

Bu dediğimiz olay sadece araştırma görevlilerine yapıldı yrd doç, doç veya proflarda böyle bir kısıtlama söz konusu değil. Takıldığımız nokta bu. Doktora çalışmam için cebimden 5-6 milyar harcama yaptım ve yapmaya da devam ediyorum