Araştırma Görevliliği alımında sadece sözlü mülakat yapılabilir mi?

otto88

Öğrenci
ön değerlendirme sonucu çağrılan adayların sınav yapılmadan sadece sözlü mülakata alınarak seçilmesi mümkün müdür? yarın bir özel üniversitede -istinye- sınava gideceğim ve bu sınavın yazılı olacağını düşünürken şimdi farkettim ki -duyuradaki birkaç ayrıntı ile- sanırım sadece mülakat yapılacak. böyle bir uygulama olabiliyor mu?

ön değerlendirme sonucu çağrılan adayların sınav yapılmadan sadece sözlü mülakata alınarak seçilmesi mümkün müdür? yarın bir özel üniversitede -istinye- sınava gideceğim ve bu sınavın yazılı olacağını düşünürken şimdi farkettim ki -duyuradaki birkaç ayrıntı ile- sanırım sadece mülakat yapılacak. böyle bir uygulama olabiliyor mu?

Öncelikle merhabalar. Evet olabiliyor, 2016 yılının son çeyreğinde açılan ihtisaslaştırılmış öyp kadrolarının tümünde sözlü mülakat yapıldı ve alımlar sözlü sınav sonucuna göre yapıldı. Dolayısıyla mümkündür yapabilirler. Başarılar, saygılarımla ...

A

Akademik Forum

Guest
Bence olmaması gerekir. Mülakat yalnızca ihtisaslaştırılmış ÖYP için çıkarılan ek madde ile mümkün oldu. Bu madde cari alımları açık şekilde kapsamıyor. Bu durumda cari alımlarda mülakat hukuksuz olur, itiraz ederseniz vakit alır mı bilmem ama sonuç alacağınızı düşünüyorum.