Araştırma Görevliliği Başvurularında KPDS/ÜDS Geçerli Değil Mi?

mervemerve188

Öğrenci
Değerli arkadaşlar, akademisyen bir arkadaşım, bundan böyle araştırma görevliliği, okutman ve öğretim görevliliği başvurularında sadece YÖKDİL ve YDS nin kabul edileceğini söyledi. Yani KPDS ve ÜDS geçersizmiş, başvurularda kabul edilmeyecekmiş. Doğru mu bu söylenti? Haklılık payı var mı? Ben 2012 KPDS puanımı kullanarak bir yere başvuracaktım tam da.

finduilas

Profesör
Değerli arkadaşlar, akademisyen bir arkadaşım, bundan böyle araştırma görevliliği, okutman ve öğretim görevliliği başvurularında sadece YÖKDİL ve YDS nin kabul edileceğini söyledi. Yani KPDS ve ÜDS geçersizmiş, başvurularda kabul edilmeyecekmiş. Doğru mu bu söylenti? Haklılık payı var mı? Ben 2012 KPDS puanımı kullanarak bir yere başvuracaktım tam da.
Oyle bir aciklama yapilmadi YOKten.

Sent from my SM-N920T using Tapatalk

eczak

Yardımcı Editör
Hocam lisansüstü eğitime başlamamışsanız ve daha önce araştırma görevlisi kadrosuna atanmamışsanız dil geçerliliği 5 yıl. Bu nedenle öyle denilmiş olabilir. Bir sefer dil puanı alıp öğretim elemanı veya lisansüstü eğitime başlarsanız dil geçerliliği sürekli hale geliyor.

finduilas

Profesör
Hocam lisansüstü eğitime başlamamışsanız ve daha önce araştırma görevlisi kadrosuna atanmamışsanız dil geçerliliği 5 yıl. Bu nedenle öyle denilmiş olabilir. Bir sefer dil puanı alıp öğretim elemanı veya lisansüstü eğitime başlarsanız dil geçerliliği sürekli hale geliyor.
Bu kural nerede yazili?

finduilas

Profesör

Burada "yuksekogretim kurumlarina ilk defa kayit yaptiracak ogrenciler" in "zorunlu hazirlik ya da zorunlu Ingilizce (ya da baska yabanci dil) dersleri icin dil seviyesini belirtmek" icin kullanacaklari KPDS, UDS, YDS sonuclarindan bahsediliyor. Arastirma gorevlisi/ogretim gorevlisi kadrosuna basvuru ile ilgili bir sey soylenmiyor.

A

AkademikSorun

Guest
Burada üniversiteler 5 yıl diye kabul şartı getirebiliyor. Çünkü YÖK'ün geçmişte 5 yıl diye bir üniversitenin sorusuna yanıt vermişti. Ancak üniversite sınırsız sayarak da kabul edebiliyor. Yani biraz da üniversitenin insiyatifinde diyebiliriz. Ancak YÖKDİL sonrası yakında bence geçmiş sınavlara 5 yıl şartı gelecektir. Çünkü YÖKDİL biraz daha makul seviyede bir sınav olarak ortaya çıktı. Siz elinizi hızlı tutmaya çalışın.

A

Akademik Forum

Guest
YÖK Personel Daire başkanlığından 06.02.2017 tarihli yazısıyla, 01.02.2017 YÖK yönetim kurulu kararına göre bundan sonra öğretim üyesi dışında yapılacak atamalarda merkezi dil sınavı olarak YÖKDİL ve YDS nin belirlenmesi kabul edilmiştir.

A

Akademik Forum

Guest
14 Mart 2016 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA NAKLEN VEYA AÇIKTAN YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK MERKEZİ SINAV İLE GİRİŞ SINAVLARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK'in 6 maddesi "b) Öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak atamalarda ALES’ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak" demektedir. YÖK'ün 01.02.2017 tarihli Yönetim Kurulu kararına göre Merkezi dil sınavı olarak YÖKDİL ve YDS geçerli olacaktır.

finduilas

Profesör
YDS'nin KPDS ve UDS ile esdegerligi mevcut. Yani YDS'nin kabul edildigi her yerde KPDS ve UDS de kabul edilir.

A

Akademik Forum

Guest
Lisansüstü eğitim için eşdeğerlilik kabul ediliyordur ancak alımlarda geçerli merkezi sınav yukarıda paylaştığım ve bu hafta gelen Yök yazısına göre sadece Yds ve Yökdil.

A

Akademik Forum

Guest
Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi sınav sözünden ne anlıyorsunuz? Yeni gelen yazıda merkezi sınav olarak YDS ve Yökdil sınavları merkezi sınav olarak belirlenmiştir diye açiklanıyor. Şu an itibarıyla eşdeger olsun olmasın KPDS ve ÜDS geçerli değil

finduilas

Profesör
Sizin mantiginiza gore akademik alimlarda TOEFL ya da CAE'nin de kabul edilmemesi gerek bu durumda, yazida onlar da belirtilmiyor. Bahsettiginiz yazi akademik alimlarda dikkate alinacak sinavlara YOKDIL'in de eklendigini gosterir sadece. Ha diyorsaniz ki akademik alimlarda YOKDIL ve "sadece" YDS kullanilir diye bir yazi var, o zaman haklisiniz.

Kaldi ki bana gostermek amacli verdiginiz kaynak da ayni seyi soyluyor. "Öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak atamalarda ALES’ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak"

Bir adam kalkıp bana senin TOEL'ın geçersiz çünkü yazıda TOEFL yok sen akademik kadrolara başvuramazsın derse en güncel haliyle eşdeğerlilik tablosunu üzerine atarım. Yasal hak diye birşey var. Sen sınava girdiğinde bu sınavın sana sınav iptal edilmediği sürece 3 yıl boyunca geçerlidir ve YDS ile eşdeğerdir dediyse devlet iş bitmiştir. Devlet pat diye kaldırırsa daha önceden bu hakkı elde eden yüzlerce kişi mahkemeye koşar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme:

mervemerve188

Öğrenci
Sizin mantiginiza gore akademik alimlarda TOEFL ya da CAE'nin de kabul edilmemesi gerek bu durumda, yazida onlar da belirtilmiyor. Bahsettiginiz yazi akademik alimlarda dikkate alinacak sinavlara YOKDIL'in de eklendigini gosterir sadece. Ha diyorsaniz ki akademik alimlarda YOKDIL ve "sadece" YDS kullanilir diye bir yazi var, o zaman haklisiniz.

Kaldi ki bana gostermek amacli verdiginiz kaynak da ayni seyi soyluyor. "Öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak atamalarda ALES’ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak"
Ben de böyle düşünüyorum. Neticede orada Toefl, pte, cae gibi sınavlar zikredilmemiş.