Araştırma Görevliliği için Başvuru Yapabilir miyim?

bahtışen1

Öğrenci
mrb işletme mezunuyum ales sözelden 70 uzeri alsam arastırma gorevlılıgıne basvuru yapabılırmıyım

Moderatör tarafında düzenlendi:
A

Akademik Forum

Guest
Ayrıca işlerme çok mezun veren bir alan olduğundan genelde alım puanları çok yüksek 70 işinizi görmeyecektir.

A

Akademik Forum

Guest
Myo'da araştırma görevlisi olmaz, öğretim görevlisi olur onların ilanında da yl bitirmiş olmak ve genelde 5 yıl çalışma şartı bulunur. X bölümünü bitirip Y bölümünden atanmak ya çok düşük bir ihtimaldir ya da zaten planlanmış biri için böyle bir koşulla ilan çıkar. Size tavsiyem puanlarınızı yükseltmeniz.

Arş. Gör. olmak istiyorsunuz ama bu konu hakkında pek bilgi sahibi olmadan kulaktan duyma bilgilerle işe girişiyorsunuz. Arş. Görevlisi akademisyen olmanın ilk basamağıdır ve aslında uzun ve yorucu bir çalışma ve kendini geliştirmenin başlangıcıdır. Bu arada sadece alesten söz etmişsiniz. Ales yanında yds ya da yökdil sınavına da girmek ve en az 50 üzeri puan almak da gerekli. Öte yandan arş. görevliliği yüksek lisans ve doktora eğitimi ile de bağlantılıdır. Lisans mezunu biri olarak arş. görevliliğine başvurabilir miyim diye sormadan önce bir yüksek lisans programına başlamak daha uygun olacaktır.
Yaşadığım yerde myo var oraya başvuru yapacağım diyorsunuz. Nasıl başvuru yapacaksınız? O myo kadro açıp ilan vermeli ki siz de ilana başvurasınız. Zaten yukarıda yorumcuların belirttiği gibi myolarda arş. görevlisi kadrosu bulunmaz.

A

Akademik Forum

Guest
2,5 hatta bazen 10 yıl çalışma şartı olur genelde planlanmış bir kadro değilse yüksek lisansın karşılığı kadar çıkar. İnsanlara aptal muamelesi yapmasanız keşke "genelde" 5 yıl diye özellikle belirtmişim yazdığımda, sizse 5 yıl olmaz diye kesin konuşuyorsınuz. Benim başvurduğum üç ilanı neyle açıklayacaksınız bu kadar eminseniz? Zibilyon tane bölüm var hepsinin iki yıl şartıyla çıktığına nasıl bu kadar eminsiniz? Sanki birileri bilgilensin diye değil de bildiğinizi yarıştırıyor gibi yazıyorsunuz insan hayret ediyor cidden.

Judge_91

Öğrenci
2014 yılında Gazi Üniversitesinde yüksek lisans yapmak için kabul edildim yani adım kesin kabul listesinde görülüyordu. Daha sonra okula gidip kesin kayıt yaptırmadım yani yüksek lisans yapmaktan vazgeçmiştim. Ancak şimdi tekrardan konuyu gündemime almaya karar verdim demek istediğim lisans okurken okulu bıraktiktan sonraki af gibi bir şey yüksek lisans için de geçerli midir

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

parafiskalite

Yardımcı Editör
2014 yılında Gazi Üniversitesinde yüksek lisans yapmak için kabul edildim yani adım kesin kabul listesinde görülüyordu. Daha sonra okula gidip kesin kayıt yaptırmadım yani yüksek lisans yapmaktan vazgeçmiştim. Ancak şimdi tekrardan konuyu gündemime almaya karar verdim demek istediğim lisans okurken okulu bıraktiktan sonraki af gibi bir şey yüksek lisans için de geçerli midir

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayır, kayıt yaptırmadıgınız ıcın yedeklerden bırı kayıda hak kazanmıstır. Lısans gıbı degıl.

deniz07

Öğrenci
Hocam merhabalar, yokun yayimlamis oldugu ilandaki arastirma gorevlisi yada ogretim gorevlisi kadrolarina basvururken yokdil sinavi yds nin yerine geciyormu . Yoksa sadece yokdil yuksek lisans ve doktora basvurularinda mi gecerli . Cevap icin simdiden tessekkur ederim.

A

Akademik Forum

Guest
arastırma görevlısı

hocalarım merhaba, yeterli yökdil ales puanım var yüksek lisansa da yaklaşık 1 ay önce kayıt yaptırdım bu durumda araştırma görevlisi kadrolarına başvuru yapabilir miyim yoksa derslerin başlangıç tarihini mi beklemek zorundayım yüksek lisans koşulunu sağlamak için

Merve

Baş Editör
Hocam merhabalar, yokun yayimlamis oldugu ilandaki arastirma gorevlisi yada ogretim gorevlisi kadrolarina basvururken yokdil sinavi yds nin yerine geciyormu . Yoksa sadece yokdil yuksek lisans ve doktora basvurularinda mi gecerli . Cevap icin simdiden tessekkur ederim.
Yökdil de geçerli. Kullanabilirsiniz.

hocalarım merhaba, yeterli yökdil ales puanım var yüksek lisansa da yaklaşık 1 ay önce kayıt yaptırdım bu durumda araştırma görevlisi kadrolarına başvuru yapabilir miyim yoksa derslerin başlangıç tarihini mi beklemek zorundayım yüksek lisans koşulunu sağlamak için
Dersler başlamadan da ilanlara başvurabilirsiniz.

deniz07

Öğrenci
Merve hocam , Yökdil sınavının geçerlilik süresi başvuracağımız yere göre farklılık arz ediyor mu yoksa yds gibi 3 sene mi geçerli

mimmerve

Öğrenci
merhabalar. mimarlıkta yüksek lisans yapıyorum ancak üniversite alt bilim dallarına ayırmadan öğrenci aldı.şöyleki bina bilgisi anabilim dalı yapı bilgisi anabilim dalı gibi. direk mimarlık anabilimm dalı olarak yani.bu durumda bazı üniversiteler araştırma görevlisi alıyor ve mesela bina bilgisinde yüksek lisans yapıyor olmayı şart koşuyor.ben de bina bilgisinde yüksek lisans yapıyorum ve tez konum da bina bilgisi alanında danışmanımda bina bilgisi profösörü bu süreçte ne yapmam gerekiyor üniversite bana sadece anabilimdalı olarak belge verebiliyor