Arastırma görevliligi mi kpss calısip devlet memurluğu mu

electronicboy

Öğrenci
Arkadaslar merhaba onumuzden bi cok ilan geciyo bu yıla kadar ar.gor olmak cok istiyodum ancak bu 50d olayı yuzunden cok sogudum sizlerin fikri nedir kpss calisip atanmak mı yoksa ar.gor olup belirsizlik icinde beklemek mi cok karısık kafam

M

misafirrrr

Guest
kpss mi akademi mi

Valla hocam araştırma görevliliği aslında güzel meslek, hele de okumayı, kendinizi geliştirmeyi seviyorsanız. Ama o kadar yıpratıcı bir süreçten geçiyoruz ki ne yazık ki size gönül rahatlığıyla seçin diyemiyorum. Ben şuan araştırma görevlisiyim ve bu belirsizlikten o kadar yoruldum ki. 33a kadrosu kalktı malum, 50d geçici kadro. Eğer kpss ile atanmanız çok zor değilse atanın ama yl, dr. eğitiminizi de yapmaya çalışın. Yarın şartlar iyileştiğinde akademik kadrolara başvurma imkanınız olur.

mythbuster

Öğrenci
hangi kurum için çalışıyorsunuz bilmiyorum ama ben ikisine birden hazırlandım. sağlık bakanlığı biraz daha garanti kadro olmasına rağmen ben 50-d yi göze alıp arş. gör. oldum .olur da akademide yapamazsam diye kpssden 88 almıştım o köşede duruyor . bu sizin bölümünüzde ki ihtiyaca bağlı 50-d atanıp doktora sonrası kadro bulurum diye düşünüyorsanız arş. gör. tavsiye ederim ama kadro sıkıntısı varsa atanıp y.lisansı, doktorayı dışardan bitirmenizi tavsiye ederim.

meryem.96

Öğrenci
Aklima takilan bir soru var.Diyelim ki biz 50/d kadrolu bir arastirma gorevlisiyiz . Doktoranin bitmesine yakin ogretmenlige gecis imkani oluyor mu?(Tabi bunu egitim fakultesi mezunlari icin soruyorum)Yoksa ogretmenlige gecmek icin onceden ogretmenlik yapmak zorunda miyiz?Geçemeyecegimizi varsayarsak eger doktora bitiminde yuzde yirmilik dilime giremeyince baska bir universitede doktora sonrasi arastirmaci olarak calisilabilecegi soylenmis.Fakat bu surecin nasil isleyecegiyle ilgili detayli bir bilgi verilmemis sanirim.

Son düzenleme:
Aklima takilan bir soru var.Diyelim ki biz 50/d kadrolu bir arastirma gorevlisiyiz . Doktoranin bitmesine yakin ogretmenlige gecis imkani oluyor mu?(Tabi bunu egitim fakultesi mezunlari icin soruyorum)Yoksa ogretmenlige gecmek icin onceden ogretmenlik yapmak zorunda miyiz?Geçemeyecegimizi varsayarsak eger doktora bitiminde yuzde yirmilik dilime giremeyince baska bir universitede doktora sonrasi arastirmaci olarak calisilabilecegi soylenmis.Fakat bu surecin nasil isleyecegiyle ilgili detayli bir bilgi verilmemis sanirim.

MEB son zamanlarda kurumlar arası nakil için kadro ayırmıyor. Araştırma görevlisi olarak iki yıl çalışanların ( sadece eğitim fakültesi mezunları değil formasyon sertifikası olanlar da dahil) kurumlar arası nakille öğretmenliğe geçme hakkı vardı.

Son düzenleme: