Araştırma görevliliğinden istifa edip anında başka bir yerdeki araştırma görevlisi kadrosuna başvurulabilirmi ?

mystry

Öğrenci
50/d, cari kadro, veya öyp senet imzalamamış konumda araştırma görevlisi iken daha başka ve istediğiniz bir üniversitede kadro açıldığında o kadroya başvurup daha sonra kabul edildiğinizde mevcut kadronuzdan istifa edip yeni üniversitenize araştırma görevlisi olarak başlayabilir misiniz bunun herhangi bir engeli var mıdır ?

msnln

Öğrenci
Araştırdığım bilgiler ışığında şunu söyleyebilirim. Bu konuda herhanngi bir engel yok. Başka bir üniversiteye geçerseniz, yeni geçtiğiniz üniversite usül gereği, şuan çalıştığınız üniversiteden muvafakat isteyecek, genelde olumsuz cevap veriliyormuş, muvakafat verilmediğinde yeni geçtiğiniz üniversite size istifa edin gelin diyor, sizde istifa edip gidiyorsunuz, genelde sorun çıkmıyor. ( muvafakatın avantajı, yolluk veriliyor ve izin günleriniz yanmıyor)
50/d, cari kadro, veya öyp senet imzalamamış konumda araştırma görevlisi iken daha başka ve istediğiniz bir üniversitede kadro açıldığında o kadroya başvurup daha sonra kabul edildiğinizde mevcut kadronuzdan istifa edip yeni üniversitenize araştırma görevlisi olarak başlayabilir misiniz bunun herhangi bir engeli var mıdır ?

A

Akademik Forum

Guest
Bir üniversitede araştırma görevlisi olarak başladıktan sonra istifa edebilmek için doldurulması gereken bir süre var mıdır acaba? Yoksa başlayıp bir hafta sonra dahi istifa etme hakkımız var mı?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar ben 50 d kadrosu ile bi üniversitede araştırma görevliliği kazandım. Oyp puanim atanabilecek seviyede. Şu an atama yapılmadı. Eğer sıkıntı çıkmadan oyp yi kazanırsam. Atama yapılsa dahi oradan istifa edip oyp ile kazandığım üniversiteye geçebilir miyim. Malumunuz 50 d kadrosu her zaman sıkıntılı oluyor, bunda dolayı oyp den atanmak istiyorum . Sormak istediğim konu ise: oyp den kazanırsam bu üniversiteden istifa edebilir miyim. İstifa için sıkıntı çıkartirlar mi.ilerde kapı önüne konulma tehlikesi her an varken, daha garantili olan oyp yi tercih edersem yasal bi sıkıntı çıkar mi. Yardımcı olursanız sevinirim, çok sıkıntılı bi durumdayim

Merve

Baş Editör
Arkadaşlar ben 50 d kadrosu ile bi üniversitede araştırma görevliliği kazandım. Oyp puanim atanabilecek seviyede. Şu an atama yapılmadı. Eğer sıkıntı çıkmadan oyp yi kazanırsam. Atama yapılsa dahi oradan istifa edip oyp ile kazandığım üniversiteye geçebilir miyim. Malumunuz 50 d kadrosu her zaman sıkıntılı oluyor, bunda dolayı oyp den atanmak istiyorum . Sormak istediğim konu ise: oyp den kazanırsam bu üniversiteden istifa edebilir miyim. İstifa için sıkıntı çıkartirlar mi.ilerde kapı önüne konulma tehlikesi her an varken, daha garantili olan oyp yi tercih edersem yasal bi sıkıntı çıkar mi. Yardımcı olursanız sevinirim, çok sıkıntılı bi durumdayim

İstifa edersiniz, sıkıntı olmaz.

donomar

Öğrenci
[MENTION=2365]Merve[/MENTION] hocam peki istifa edilecek ünide rektör istifa süresini uzatıp istifayı geç kabul edilmesi durumunda sıkıntı çıkarmı snçta öyp başvuru tarihleri belli bir sınır içinde

Merve

Baş Editör
[MENTION=2365]Merve[/MENTION] hocam peki istifa edilecek ünide rektör istifa süresini uzatıp istifayı geç kabul edilmesi durumunda sıkıntı çıkarmı snçta öyp başvuru tarihleri belli bir sınır içinde
Hocam konudaki sorunuzu gördüm. Cari kadronun sonucu 19 ocakta belli olacak demişsiniz, o zamana kadar ÖYP sonuçları açıklanır zaten. Yani cari atamanız yapılmadan ÖYP belli olur diye düşünüyorum. İstifa süresini uzatma gibi bir durum duymadım açıkçası, bilgim yok maalesef.

Merve

Baş Editör
[MENTION=2365]Merve[/MENTION] hocam bunu nerden ogrenebiliriz acaba

Rektörün tutumuna bağlı, kesin bir yanıt almanız zor. Siz yine de her ikisine de başvurun, sorun olacağını sanmıyorum. Forumda 50/d ya da cariden ÖYP'ye başvuranlar oldu zaten, bahsettiğiniz gibi bir sıkıntıya rastlamadım.

ballıca

Öğrenci
Sayın hocalarım. Açık bir soru soruyorum acil destek bekliyorum. 3 sene önce cari atama ile A üniversitesine araştırma görevlisi olarak atandım. Fakat çalışma ortamımdaki şahısları sevmediğimden dolayı B üniversitesine araştıma görevlisi olarak geçmek istiyorum. 3 sene uğraşıp alesten 94 almıştım. dolayısıyla süresi de doldu. şimdi sorum şudur değerli arkadaşlar. benim b üniversitesine sınava tabi olmadan muvafakat alıp geçme imkanım var mı. B üniversitesindeki rektör kabul etmiş durumda çalıştığım üniversite de kabul ederse sınava tabi olmadan aynı şartlarda başlama yapabiliyor muyum. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Son düzenleme:
Sayın hocalarım. Açık bir soru soruyorum acil destek bekliyorum. 3 sene önce cari atama ile A üniversitesine araştırma görevlisi olarak atandım. Fakat çalışma ortamımdaki şahısları sevmediğimden dolayı B üniversitesine araştıma görevlisi olarak geçmek istiyorum. 3 sene uğraşıp alesten 94 almıştım. dolayısıyla süresi de doldu. şimdi sorum şudur değerli arkadaşlar. benim b üniversitesine sınava tabi olmadan muvafakat alıp geçme imkanım var mı. B üniversitesindeki rektör kabul etmiş durumda çalıştığım üniversite de kabul ederse sınava tabi olmadan aynı şartlarda başlama yapabiliyor muyum. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

sorunuza cevap bulabildiniz mi acaba?
Eski öyplilerdenim, ohal döneminde başka üni'nin arş gör kadrosuna geçmek istesem o üniversitenin sınavına girmek zorunda kalacak mıyım merak ediyorum?
Muvafakat verilmez de istifa edersem şu dönemde bir sıkıntı çıkar mı bilemiyorum.
Yüksek lisansımın 2 yılı dolmak üzere (tez konum BAP Lisansüstü tez projesi olarak da kabul edilmişti),, yeni bir üniversiteye geçtiğimde tekrar baştan mı başlayacağım yeni bir tez konusuyla? kafamda deli sorular :/

E

endişeli

Guest
Merhaba,
Biraz farklı bir soruyla karşınızdayım. Özel üniversitede bir kadro kazandım ve 1 ay önce çok temel bazı belgeleri teslim ettim. Diploma, transkript, ikametgah vs. gibi. Teslim ettiğim belgeler içinde Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Taraması formu vardı 4 adet. Bu soruşturma sonucu geldiğinde atamanız gerçekleştirilecek tarzı bir şey söylediler. Yani ben üniversite ile sözleşme falan imzalamadım, soruşturma kağıdının sonucunu bekliyoruz diye sınavdan sonra okula dahi gitmedim çok uzak bir ilde yaşadığım için.

Esas kısma gelecek olursak, devlet üniversitesinde bir kadro kazandığımda süreç nasıl işleyecek? Bir tarafta benimle ilgili ilerleyen bir takım işlemler var. Bu arşiv taraması güvenlik soruşturması kısmı devlet üniversitesinde de istenecek. Benim zaten işlemlerim sürüyor yeniden mi vereceğim aynı belgeyi? İşlemler en baştan mı başlayacak? Yök'ün vakıf üniversitelerine atama işlemi ohal'de tam olarak nasıl gerçekleşiyor?

A

A.Gör

Guest
İstifa sürecim nasıl olmalı?

merhaba. Öyp'liyim ve görev yaptığım üniversitede yüksek lisans yapıyorum (Danışmanım rektör). Ailevi sebeplerden dolayı şehir değiştirmem gerekiyor. bu yüzden gideceğim şehirdeki üniversitenin öğretim elemanı kadrosunu başvuru yaptım ve sınavı kazandım. bundan sonraki süreçte ne yapmalıyım? Danışmanıma durumumu ne zaman açıklamalıyım. güvenlik soruşturmasını beklemeli miyim?

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar son (ihtisaslaşmış) Öyp kapsamında bir 50/d kadroyu kazandım. Güvenlik soruşturmam devam ediyor; ama Yök beni istediği okula lisansüstü eğitim için yollayacak, tercih hakkım yok ve ders dönemini bitirdiğim doktoraya tekrar başlayacağım. Şimdi bu süreçte bir 33/a kadroyu kazanarak muvafakat alabilir miyim? Ohal süresinde bir farklılık var mı? 657 memur yasasında Ohal'de istifa edenler memuriyete dönemez diyor, bu madde bu durumu etkiler mi?

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar son (ihtisaslaşmış) Öyp kapsamında bir 50/d kadroyu kazandım. Güvenlik soruşturmam devam ediyor; ama Yök beni istediği okula lisansüstü eğitim için yollayacak, tercih hakkım yok ve ders dönemini bitirdiğim doktoraya tekrar başlayacağım. Şimdi bu süreçte bir 33/a kadroyu kazanarak muvafakat alabilir miyim? Ohal süresinde bir farklılık var mı? 657 memur yasasında Ohal'de istifa edenler memuriyete dönemez diyor, bu madde bu durumu etkiler mi?

Bilen yok mu arkadaşlar?

cmk54

Öğrenci
Merhaba. Ben bir üniversitede 50/d kadrolu ar.gorevlisiyim. Kurum beni 35. Madde ile gorevlendirecek. Ve senet imzalatacak. İki sorum var.
1- Yüksek lisansı, doktorayi bitirememe halinde veya doktorayi kazanamama halinde de bu senedi ödemek zorunda mıyız?
2- 35 ile gorevlendirilmisken, başka bir kadroya basvurursam ne olur? Senedi mi odemem gerekir? Teşekkürler.