Araştırma Görevlisi 33/a Kadrosuna Başlamadan Ayrılmak ya da İstifa

swallowfuture

Öğrenci
Merhabalar;

Hocam kadromla ilgili birkaç ihtimal sözkonusu, yardımcı olabilirseniz sevinirim..

Diyelim ki kadroyu kazandım ve kayıt evraklarımı gönderdim. Ancak henüz atamam yapılmadı. Bu arada;

1) Atamam yapılmadan kadrodan vazgeçersem nasıl bir yol izlemek gerekir, bu aşamada yedek arkadaş kayıt olabilir mi?
2) Atamam yapıldı ancak henüz tebligat aşamasında. 15 günlük süre içerisinde gitmezsem sonuç ne olur yaptırımı var mıdır?
3) Atamamın yapıldığı ilk gün istifa etmemin anladığım forumdan anladığım kadarıyla yaptırımı yoktur? Bu aşamada yedek kişi hak kazanır mı?

Şimdiden teşekkürler..

deucan

Doçent
Merhabalar;

Hocam kadromla ilgili birkaç ihtimal sözkonusu, yardımcı olabilirseniz sevinirim..

Diyelim ki kadroyu kazandım ve kayıt evraklarımı gönderdim. Ancak henüz atamam yapılmadı. Bu arada;

1) Atamam yapılmadan kadrodan vazgeçersem nasıl bir yol izlemek gerekir, bu aşamada yedek arkadaş kayıt olabilir mi?
2) Atamam yapıldı ancak henüz tebligat aşamasında. 15 günlük süre içerisinde gitmezsem sonuç ne olur yaptırımı var mıdır?
3) Atamamın yapıldığı ilk gün istifa etmemin anladığım forumdan anladığım kadarıyla yaptırımı yoktur? Bu aşamada yedek kişi hak kazanır mı?

Şimdiden teşekkürler..

1) hiç başlama ama yedek sistemi yok kadron direk ek kontenjanlara kalır.
2)tebligattan sonra 15 gün içerisinde başlamazsan zaten seni ararlar okuldan kardeşim gel başlamıyormusun diye, sende yok başlamıyorum özel nedenlerden dolayı dersin gitmezsin girişin yapılmaz
3)ataman oldu ilk hafta gittin, istifa dilekçeni bas ceketini al çık.

3 durumda da şu anda yaptırım yok ek atamalara kadar

swallowfuture

Öğrenci
CemSoganci hocam benzer soruların olduğu konusunda haklısın ancak yedek aday noktasında yanıt bulamadığım için de açtım başlığı. Belki bu konuda da cevaplar vardır ancak rastlayamadım, eğer öyleyse affola.

deucan hocam cevaplar için teşekkürler ancak bildiğim kadarıyla "yedek sisteminin olmaması" ve "ek kontenjan"lar ÖYP sistemine ilişkin başlıklar, umarım yanılmıyorumdur. Ben normal araştırma görevlisi kadrosuyla yerleştim. Dolayısıyla ÖYP değil ve yedek de var. Bu durumda şunu öğrenebilirsem mutlu olacağım; tebligat yapılmadan önce ya da yapıldıktan sonra (yani göreve başlamadan) önce gitmemeye karar verirsem, bu durumda yedek adaya hak doğar mı yoksa kadro düşer mi?

deucan

Doçent
he konu öyleyse mutlaka yedek adama haber gider meraklanmayın ayrıca normal (cari) durumda kazanırsan ertesi gün 1 ay 5 ay sonra istifa etsen hiçbir hükümlülüğü yok istediğin zaman dilekçeni verir istifa edersin.
bizim bir arkadaş kazandı kayıt yaptırdı ertesi gün istifa etti hemen 2. adamı çağırmışlardı.

gezegen

Öğrenci
hocam merhaba. şu an bir univi kazandım 33 a kadrosu. fakat başka yerlerden de haber gelme durumu var. dolayısıyla dilediğim zaman istifa edebiliyor muyum? sigorta kayıt vs. işlemler sorun yaratır mı? örneğin 33 a dan istifa ettim; 1 hafta sonra başka bir 50 d kadrosuna kayıt olabilir miyim?

teşekkür ederim.

N

nefertitism

Guest
Evet, sınırlama ya da şart yok istifa edip gidebilirsiniz ve diğer üni.de başlarsınız. ancak 33a yı bırakıp 50d ye geçmek mantıklı olmayacaktır.

gezegen

Öğrenci
cevap icin teşekkürler hocam fakat 33 a kadrosu şırnakta; 50 d ise mersinde:) kararsız kaldım. peki hocam 39 ya da 35. madde ile gorevlendirme işlemlerim başladıktan sonra istifa etsem herhangi bir yaptırım olur mu?gorevlendirme çıkması 2 3 ayı buluyor sanırım??bu süre içerisinde çıkmadan istifa edersem sorun yok; çıktıktan sonra edersem (35.madde ise) o ana kadar aldıgım maaşlar+ %50 ödüyorum sanırım doğru mudur?

son olarak 33 a mı 50 d mi diye sorsam ne dersiniz hocam yerlerini de gördükten sonra:)

N

nefertitism

Guest
Görevlendirme başlamadan istifa etmeniz lazım. Şırnakta yaşayabilirim derseniz gidin, bu tamamen size bağlı. Benim de başımdan böyle bir durum geçecekti ama ben şuan 50d liyim :)

gezegen

Öğrenci
hocam son olarak eger gorevlendirme basladıktan sonra istifa edersem sadece o zamana kadarki maaşlar artı yuzde elli mi yoksa imzaladıgım 4 yıllık senedin tamamı mı????hocam bilemedim 50 d kadrosu sıkıntılı gibi. kadro derdiyle makale yazmak zor geliyor bana. ayrıca 35.madde ile ilgili açılan davalarda kazanma oranı yuksek gordugum kadarıyla.

Mr December

Baş Editör
hocam son olarak eger gorevlendirme basladıktan sonra istifa edersem sadece o zamana kadarki maaşlar artı yuzde elli mi yoksa imzaladıgım 4 yıllık senedin tamamı mı????hocam bilemedim 50 d kadrosu sıkıntılı gibi. kadro derdiyle makale yazmak zor geliyor bana. ayrıca 35.madde ile ilgili açılan davalarda kazanma oranı yuksek gordugum kadarıyla.

O zamana kadar olan maaşlar ve yüzde 50si ama okul size takarsa uğraşadabilir.

A

Akademik Forum

Guest
33/a ve öyp

Sevgili hocam 33/a ile atamamız olursa, önümüzdeki günderdeki ÖYP kadrosu açıldığında müracaat olabilirmi

goggles

Araştırma Görevlisi
Sevgili hocam 33/a ile atamamız olursa, önümüzdeki günderdeki ÖYP kadrosu açıldığında müracaat olabilirmi

33a ile atamanız olursa ÖYP yi ne yapacaksınız ki. 33a öypden kat kat iyidir. en azından garanti kadro. atılma, azami süre derdi, senet sepet yok. kafan rahat çalışmalarını sürdürebilirsin stressiz bir şekilde.

A

Akademik Forum

Guest
atama

Hocam çok teşekkür ederim bu kadar hızlı cevap için. Ales:86 YDS :77,5 Mezuniyet 3,06(78,06) bu şekilde olursa damı ÖYP den daha iyidir. 33/a ve 33/a olmazsa atanma şansımız nedir. sizce

Ink Bottle

Moderator
Hocam çok teşekkür ederim bu kadar hızlı cevap için. Ales:86 YDS :77,5 Mezuniyet 3,06(78,06) bu şekilde olursa damı ÖYP den daha iyidir. 33/a ve 33/a olmazsa atanma şansımız nedir. sizce

ÖYP kadrosu da 2547 SK 33/a maddesine göredir, tek farkı atandığınız yerde eğitim yoksa ilgili kanunun 35. maddesine göre başka yere görevlendirilmeniz.

Atandığı yerde eğitim alan ÖYP Araştırma Görevlileri ile aynı yerdeki 33/a kadrolu araştırma görevlileri arasında hiç bir fark yoktur. Benim durumum o şekilde mesela.

goggles

Araştırma Görevlisi
ÖYP kadrosu da 2547 SK 33/a maddesine göredir, tek farkı atandığınız yerde eğitim yoksa ilgili kanunun 35. maddesine göre başka yere görevlendirilmeniz.

Atandığı yerde eğitim alan ÖYP Araştırma Görevlileri ile aynı yerdeki 33/a kadrolu araştırma görevlileri arasında hiç bir fark yoktur. Benim durumum o şekilde mesela.

Aralarında fark olmaz olur mu. Öyp de süre kısıtlaması var süreyi aşarsan ilişiğin kesilir. 33a da bu yok, yani daha garanti.

A

Akademik Forum

Guest
Selamün aleyküm bir sorum olacak. Şu gecen Aralık ayındaki alımlarla atandım. Kadromuz 50 d. 35 le görevlendirileceğiz. asıl görev yerime dönmeden istifa etmek istesem sened devreye girer mi

D

davud

Guest
Yedek sıradakinin çağrılma durumu

Merhabalar, net olarak anlamak için soruyorum. Biraz zorlama olacak ama öğretim görevlisi, 50/d veya 33/a arastırma görevlisi kadrosuna atandıktan 8-9 ay sonra yani 1 yıl dolmadan istifa etsem, yedek sıradaki arkadaş çağrılır mı? Buradaki öğrenmek istediğim şey "yedek sıradaki arkadaş çagrılır mı?"

finduilas

Profesör
Merhabalar, net olarak anlamak için soruyorum. Biraz zorlama olacak ama öğretim görevlisi, 50/d veya 33/a arastırma görevlisi kadrosuna atandıktan 8-9 ay sonra yani 1 yıl dolmadan istifa etsem, yedek sıradaki arkadaş çağrılır mı? Buradaki öğrenmek istediğim şey "yedek sıradaki arkadaş çagrılır mı?"
Hayir cagrilmaz. Yedek sadece asil aday ilk atamada evraklarini teslim etmezsd cagrilir.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk