arastırma görevlısı 50d kadrosu sorunsalları

GGİZEMM

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar, oldukça fazla sorusu olan birisi olarak cevapları için şimdiden teşekkür ederim,

Öncelikle 6 ay önce 50 d kadrosu ile araştırma görevlisi olarak kazandım. Ancak üniversitede bölümü aktif olmayan öğrenci alımı ve yüksek lisansın bıle olmadıgı alana( psikoloji) nasıl atandım onu anlamamışken YL öğrenımim bir vakıf universitesinde devam edıyor. Ders dönemımı heniz bitirdim ve tez aşamasına gececegım. Amacım bir devlet universitesinde YL yapmaktı ve bu sürecte bırkac basvuru yaptım ancak cok az kisi (3-4) alıp cok bavuru oldugu ıcın( 100-200) kazanamadım. Sonradan ögrendığım kadarı ıle zaten arastırma gorevlılerının halıhazırda Yl ıcın bır tercıh yapma hakkı varmıs . Ancak atandıgım okulun personel daıresı bu sıstemım eskı oyp lıler ıcın gecerlı oldugunu artık tüm unıversıtelerı tek tek arastırıp ancak oyle basvuru yapacagımı soyledıgı ıcın malesef takıp etmeden sadece basvurulara kostum. Bu surecte 5 eylul 2017 son tarıhı olan bu tercıh hakkını kacırdım. ilk Sorum şu;

vakıf universitesinde bu Yl bıtırdıkten sonra( suan tez e yenı gececegım) yenı bır yuksek lısans a devlet unıversıtesınde basvurabılır mıyım?

basvuramazsam ve dırekt doktoraya gecmem taep edılıyorsa bu surecte doktoraya basvurma sürem( kazanıp baslamam ıcın zamanım nedır yada yıne bununla ılgılı de arastırma gorevlılerıne ozel bır tercıh hakkı varmıdır)

50d kadrolu arastırma gorevlılerı doktora ıcın ylys programından yararlanabılıyormudur

Bilgilerını paylayasan arkadaslara sımdıden cok tesekkurederım.

finduilas

Profesör
Siz OYPli misiniz? OYPli degilseniz o tercihler sizi ilgilendirmiyor, basvuru yapma hakkiniz da bulunmuyor. 50/D kadrosunda oldugunuz icin yuksek lisansiniz biter bitmez doktoraya devam etmeniz gerekir, yoksa atilirsiniz. 50/Dli arastirma gorevlileri icin YLSY (YLYS degil) diye bir sey mevcut degil. YLSY apayri bir program.

GGİZEMM

Öğrenci
malesef ne oldugumuzu onlarda bılmedgıni idda edıyor ancak yök sıtesınde
Bu kapsamda ilanlara başvuran ve atama işlemleri yapılacak olan veya yapılan araştırma görevlilerinin atanma türü olarak YÖKSİS’te “İhtisaslaşmış Araştırma Görevlileri” olarak yeni bir kategori oluşturulmuştur. 13.04.2017 tarihli Yürütme Kurulunda alınan karar uyarınca yayımlanan Esas Usullerde uygulama birliği olması için bu kapsamda üniversitenizde atanmaya hak kazananların atamalarını yaparken YÖKSİS’te atanma şekli olarak “Öncelikli Alanlardaki Araştırma Görevlileri” seçeneğini seçmesi, ataması bu şekilde yapılmayanlarının durumunun da Kadrolu Personel Güncelleme ekranından güncellenmesi gerekmektedir.
27.04.2017

31.07.2008 tarih ve 26953 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe, 21.09.2016 tarihinde eklenen “EK MADDE 1” e göre yapılacak atama işlemleri için YÖKSİS’te “İhtisaslaşmış Araştırma Görevlileri” olarak yeni bir atanma türü oluşturulmuştur. Bu kapsamda üniversitenizde atanmaya hak kazananların atamalarını yaparken atanma türünün “İhtisaslaşmış Araştırma Görevlileri” seçilmesi, ataması bu şekilde yapılmayanlarının durumunun da Kadrolu Personel Güncelleme ekranından güncellenmesi gerekmektedir.
seklınde bır ibare bulunuyor.

Öncelikli alanlardaki araştırma görevlileri 2016 kasım sonunda ilanı çıkan ve yaklaşık 800 900 kişi olan bir grup. Siz de bu ilanlara başvurmuş ve atanmışsanız Öncelikli Alanlardaki araştırma görevlisisiniz ve YÖK tarafından yayınlanmış olan usul ve esaslara göre tercihte bulunacaktınız. Bu tercihler ÖYPlilerin eğitim tercihleriyle aynı zamanda fakat farklı olarak yapıldı.
Şu durumda mevcut yüksek lisansınıza devam edeceksiniz gibi görünüyor. Bir de devlet üniversitesine nakil olanağını araştırın. Yüksek lisansı bitirince eğer öncelikli alanlardaki araştırma görevlisi iseniz doktora tercihleri açılınca tercih yaparsınız.

finduilas

Profesör
Normalde vakif universitesi kabul edilmez gorevlendirme yapilamadigi icin ama yine de YOK'le ve atandiginiz kurumla gorusun, belki kabul edilebilir. Yatay gecis deneyebilirsiniz devlet universitesine ama yine kabul edilip edilmeyecegini gorusmeniz gerek. Doktora icin tercih yapacaksiniz eskilerden biri hocamizin dedigi gibi.

GGİZEMM

Öğrenci
Hocam aynen dedıgınız sekılde imiş. Pekı doktora da tercıh yapmadan bahar donemınde acılacak olan oncelıklı alanlar ıcın lısansüstu kontenjanlara basvurabılır mıyım ? Süre sıfırlanırmı yoksa toplamda 3 yılda Yl ogrenımı bıtırme kosulunu bır yılı aşkın zamanını bıtırmıs olmus olacagım.

finduilas

Profesör
Hocam aynen dedıgınız sekılde imiş. Pekı doktora da tercıh yapmadan bahar donemınde acılacak olan oncelıklı alanlar ıcın lısansüstu kontenjanlara basvurabılır mıyım ? Süre sıfırlanırmı yoksa toplamda 3 yılda Yl ogrenımı bıtırme kosulunu bır yılı aşkın zamanını bıtırmıs olmus olacagım.

Su an resmi olarak yuksek lisans yapiyor gorunmuyorsunuz zaten, sizin bu tercihlerde yuksek lisans tercihi yapmis olmaniz gerekiyordu. Yeni Usul ve Esaslari cok iyi bilmiyorum, eger atandiktan sonra iki donem icinde egitime baslamaniz bekleniyorsa onumuzdeki tercihlerde yuksek lisans tercihi yapmaniz gerek.