Araştırma görevlisi askerlik hakkında

selcuk02

Öğrenci
Değerli hocalarım bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Askere gitmeyi düşünüyorum yalnız askerdeyken açılabilecek öğretim görevlisi araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilirmiyim ? Askeriye böyle konulara sınavlara gidip girmemize izin veriyormu? Kadro açıldığında başvuru evraklarında askerlik belgesi istiyolar bunun manası tam olarak nedir

muleta

Öğrenci
"Kadro açıldığında başvuru evraklarında askerlik belgesi istiyolar bunun manası tam olarak nedir..."

askerlik durumunuzu gösterir belgedir. askerlik yapmış olmak diye bir koşul yok.

A

Akademik Forum

Guest
Öğretim elemanı kadrolarına başvurabilmek için askerlikle ilişiğinizin olmaması gerekmektedir. Yani askerliği yapmış olmak yada askerliğin tecilli edilmiş olması gerekmektedir.

osiyow

Öğrenci
Araştırma görevliliği başvuru sırasında tecilliydim. Sınava girdim ve sınavı kazandım ve bakaya kaldım. Üniversiteye kaydım sırasında engel olur mu? Şimdi ne yapmam gerekir?

Son düzenleme:

eczak

Yardımcı Editör
Araştırma görevliliği başvuru sırasında tecilliydim. Sınava girdim ve sınavı kazandım ve bakaya kaldım. Üniversiteye kaydım sırasında engel olur mu? Şimdi ne yapmam gerekir?

Bunu bende merak ediyorum. Güvenlik soruşturmasında veya atama sırasında yeniden askerlik tescili isteniyor mu veya bakılıyor mu?