Araştırma Görevlisi Bilim Sınavına itiraz

qwertsdf

Öğrenci
Bir üniversitede araştırma görevlisi kadrosu için bilim sınavına girdim. 2 adaydık. Benim ales, yabancı dil ve lisans not ortalamam diğer adaydan daha yüksek. Diğer aday başvurduğum bölümde okuyor ve hocaları tanıyor hatta sınav jürisinin ikisiyle makaleleri vb. var. Bilim sınavından bana düşük ona yüksek vererek beni elediler. Diğer adayın cevap kağıdını göremediğim için karşılaştırma yapamamaktayım. Sınav sonucuna itiraz etmek istiyorum. Bildiğim kadarıyla önce dekanlığa dilekçe vermem gerekiyor, sonra onlar değişiklik yapmaz dilekçeyi reddederlerse bölge idari mahkemesine başvurmam gerekiyor. Aşağıdaki gibi bir dilekçe yazdım. Bu uygun mudur? Daha etkin olacak bir dilekçe örneğiniz varsa beklerim. Ayrıca bu süreci masraflar yönünden, başvurunun neticesi yönünden detaylı olarak açıklayabilirseniz memnun olurum.

.... tarihinde resmi gazete’de yayınlanan ..... anabilim dalı ....... bölümü araştırma görevlisi kadrosu için ..... tarihinde yapılan giriş sınavı’nın cevap kâğıtlarının yeniden incelenmesi istiyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim.

J

Jffz

Guest
Ben benzer bir durumda bimer üzerinden üniversiteye yazı yazdım kağıtların tekrar incelenmesi ve cevap kağıdımın bana gönderilmesini istedim. Tabiki tekrar inceleme sonucu sonuç değişmedi ( asla değişmez) sınav kağıdı ve cevap kağıdımı yollamışlar böylece neye ne kadar puan verildiğini inceleyebildim. Doğrudan dekanlığa gönderdiğim dilekçeye ise cevap vermediler. Bence bimer üzerinden de başvuru yapın.

qwertsdf

Öğrenci
Sadece benim cevap kağıdımı mı gönderirler? Diğer kişinin cevap kağıdını da gönderirlerse karşılaştırma yapabilirim. Karşılaştırma yaptıktan sonra idari mahkemeye verip vermeme konusu daha net belli olur.

finduilas

Profesör
Sadece benim cevap kağıdımı mı gönderirler? Diğer kişinin cevap kağıdını da gönderirlerse karşılaştırma yapabilirim. Karşılaştırma yaptıktan sonra idari mahkemeye verip vermeme konusu daha net belli olur.
Diger kisinin sinav kagidini siz goremezsiniz, bilgi gizliligi geregi. Ancak mahkeme karari olursa bilirkisiler gorebilir.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk

J

Jffz

Guest
Sadece sizinkini ama neye ne kadar puan verdiklerini kontrol edip mahkeme yoluna daha net bir fikirle gidebilirsiniz. Süreç o aşamaya gelirse tabiki tüm kağıtlar incelenir ancak yine siz başkalarının kağıtlarını göremezsiniz.

J

Jffz

Guest
Mülakat yapılmadan sadece yazılı sınav olduysanız tek puanlanacak durumun kağıtlarınız olması gerekir. Mülakat da yapıldıysa “bu aday kağıtta kötüydü ama sözlüde iyiydi ordan puan verdik” şeklinde bir savunma yapabilirler. Ama kimsenin ortak çalışmamız var bu yüzden tercihimiz bu aday demek gibi bir lüksü yoktur.

Beyinselfoks

Öğrenci
Bir üniversitede araştırma görevlisi kadrosu için bilim sınavına girdim. 2 adaydık. Benim ales, yabancı dil ve lisans not ortalamam diğer adaydan daha yüksek. Diğer aday başvurduğum bölümde okuyor ve hocaları tanıyor hatta sınav jürisinin ikisiyle makaleleri vb. var. Bilim sınavından bana düşük ona yüksek vererek beni elediler. Diğer adayın cevap kağıdını göremediğim için karşılaştırma yapamamaktayım. Sınav sonucuna itiraz etmek istiyorum. Bildiğim kadarıyla önce dekanlığa dilekçe vermem gerekiyor, sonra onlar değişiklik yapmaz dilekçeyi reddederlerse bölge idari mahkemesine başvurmam gerekiyor. Aşağıdaki gibi bir dilekçe yazdım. Bu uygun mudur? Daha etkin olacak bir dilekçe örneğiniz varsa beklerim. Ayrıca bu süreci masraflar yönünden, başvurunun neticesi yönünden detaylı olarak açıklayabilirseniz memnun olurum.

.... tarihinde resmi gazete’de yayınlanan ..... anabilim dalı ....... bölümü araştırma görevlisi kadrosu için ..... tarihinde yapılan giriş sınavı’nın cevap kâğıtlarının yeniden incelenmesi istiyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Hangi üniversite acaba ? Bana özelden yaz

Merve

Baş Editör
Mülakat yapılmadan sadece yazılı sınav olduysanız tek puanlanacak durumun kağıtlarınız olması gerekir. Mülakat da yapıldıysa “bu aday kağıtta kötüydü ama sözlüde iyiydi ordan puan verdik” şeklinde bir savunma yapabilirler. Ama kimsenin ortak çalışmamız var bu yüzden tercihimiz bu aday demek gibi bir lüksü yoktur.
Sözlünün puana etkisi yok. Yazılı sınav dikkate alınıyor sadece.

J

Jffz

Guest
Yönetmeliği bilmiyorum ama benim girdiğim birkaç sınavda mülakat yapıldı. İçerik olarak da yazılıdan bir farkı yoktu. Dediğim gibi yönetmelikte bu konuyla ilgili ne yazıyor bilmiyorum ama yapıyorlarsa, başları itirazla sıkışınca illa bir yerlerde kullanırlar. Sadece yazılı yapıldıysa kağıdınızı isteyip inceleyin, hala bir yanlış olduğunu düşünüyorsanız mahkeme yoluna gidebilirsiniz.

Peki diğer adayın sınav jürileriyle ortak çalışmaları olması sınav jürisine itiraz hakkı doğurur mu?
Doğurmaz. Çünkü sınav jürisinin mevzuata göre bölüm başkanı ve ilgili anabilim dalının öğretim üyelerinden oluşması gerekir. Bir kişiye senin bu hocalarla ortak çalışmaların var o nedenle başvuru yapamazsın denemeyeceği gibi, jüri de başvuran adayla ortak çalışması olup olmadığına göre oluşturulmaz.

sgk152535

Öğrenci
Cimere yaz, dava aç vs vs bir şekilde kadroyu kazandın diyelim. Oldu da diğer elemana bilerek yüksek not verip alıyorlarsa ve sen bunu bozup kadroyu alabilirsen sana bu yeryüzündeki cehennemi yaşatacaklar. Dr öğr üyeliğine geçiş imkanın büyük ihtimalle olmayacak. Sana kan işetecekler. Ama takdir senin tabii. O yüzden başka kadroları kovalamanı öneririm.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi