Araştırma Görevlisi Ek Ders

udikisilik

Öğrenci
Merhabalar

Doğuda bir üniversitede 33.a. Arş. Gör. kadrosunda çalışıyorum. 4 yıldır en az öğretim görevlileri kadar derse giriyorum. Bu yıl da haftalık 32 saatlik bir ders yüküm var. Yine bizim üniversitenin eğitim fakültesinde Öyp ile gelen araştırma görevlilerine senato kararıyla ek ders ücreti ödendiği bilgisini aldık. Bizim bölümde benim durumumda yani full ek ders alabilecek başka araştırma görevlileri de var. Araştırma Görevlilerine senato kararıyla ek ders ödemesi yapılabilir mi? Teşekkür ediyorum.

chilecAsh

Araştırma Görevlisi
Merhabalar

Doğuda bir üniversitede 33.a. Arş. Gör. kadrosunda çalışıyorum. 4 yıldır en az öğretim görevlileri kadar derse giriyorum. Bu yıl da haftalık 32 saatlik bir ders yüküm var. Yine bizim üniversitenin eğitim fakültesinde Öyp ile gelen araştırma görevlilerine senato kararıyla ek ders ücreti ödendiği bilgisini aldık. Bizim bölümde benim durumumda yani full ek ders alabilecek başka araştırma görevlileri de var. Araştırma Görevlilerine senato kararıyla ek ders ödemesi yapılabilir mi? Teşekkür ediyorum.

Buraya bi göz at. Kendi üniversitem adına böyle bir şey olmadığını biliyorum.

kisi.deu.edu.tr/ayhan.gokdemir/dosyalar/arastirma_gorevlisi_ek_ders.doc

cerhan

Öğrenci
Merhabalar

Araştırma görevlisi derse girmek zorunda değildir. Üzerinde belli bir saat ders yükü yoktur. Üniversitede bulunma amacı araştırma yapmak ve gerekli hallerde öğretim yardımcısı olarak derslere yardım etmektir. Dersin asıl sahibi olmadığı için ücretlendirme alamaz. Ancak görevlendirme yapılması halinde durum değişir.

Son düzenleme:

udikisilik

Öğrenci
Peki sevgili hocalarım, 32 saat derse girmemenin yasal bir yolu var mıdır? Maksimum 12 saat verilebiliyor diye bir şey hatırlıyorum. Ben bu yükle nasıl tez yazarım bilmiyorum.