Araştırma görevlisi giriş sınavı(önemli soru)

mmd8898

Öğrenci
Hocam merhaba benim sorum benim için oldukça önem taşımakta ondan önemi belirttim. Bir üniversite de araştırma görevlisi kadrosuna başvuru yaptım ve sınava gireceğim. Öncelikle bu sınavın yazılı veya sözlü olduğunu belirtmemişler ama muhtemelen yazılı sınav olacaktır demi yani genel uygulama bu şekilde galiba. Bir de sayın hocalarım benim lisansım ile yüksek lisansım farklı bölümler ve araştırma görevlisi için başvurduğum bölümde yüksek lisansım ile aynı. Acaba giriş sınavında ki sorular lisans bölümümden mi yoksa yüksek lisans bölümümden mi gelir. Henüz yeniyim, acemiyim bu konularda da ondan ayrıntılı sordum biraz. Nasıl olmakta bu giriş sınavları ne tür sorular gelmektedir. Özellikle lisans ve YL farklı bölümler olduğunda.

kuramci

Araştırma Görevlisi
Sizin lisansınıza farklıymış diye dikkate almazlar. Başvurduğumuz bölüm ne ise oradan her türlü soru gelebilir. Tamamen hocaların insiyatifinde. Klasik sınav olur genelde..

A

Akademik Forum

Guest
Bilim sınavı Hakkında

Bende bir bilim sınavına girdim, doktoradayım ve sınavdaki 3 soru, hem lisans hem yüksek lisans hem doktoradan geldi, yani konuya dair herşey sizede gelebilir...

phnompenh

Öğrenci
Hocam merhaba. Bende lisans alanımdan farklı bir bölümden girdim. Lisansım İngilizce Öğretmenliği, yüksek lisans ise İngiliz Dil Bilimi. Araştırma görevlisi alacak bölüm ise İngiliz Edebiyatındandı :) İngilizcenin üç farklı alanı yani. Mülakatı sözlü olur zannediyordum, yazılı çıktı. 4 soru sordular, 3ünü cevaplayın diyip 2 saat süre verdiler. 1 soru İngiliz Edebiyatı ile ilgiliydi, diğerleri öğretmenlik alanına kaymıştı. Sınav çıkışı kısa bir görüşme de gerçekleştirdik, biz araştırmacı alıyoruz, bu yüzden böyle sorular sorduk dediler :) Yani hocam yazılı sınav olacaksa bi konu verip ona araştırmacı yaklaşmanızı bekleyen bir soru sorabilirler, diğerleri ise ortaya karışık gelebilir hazırlıklı olun :)

jurnal25

Öğrenci
Güzel kardeşim tecrubelerimi aktarmak isterim.
1.ihtimal: Alınacak kişinin belli olması,
2.ihtimal: Belli olmaması,
Bu iki ihtimale geçmeden kesin bir şey var, hangi BÖLÜME alım varsa o bölümün alanıyla ilgili Genelden -Özele tüm konulara çalışmaktır.
Birinci ihtimal mevcut ise, kesinlikle sorular çok ayrıntı gelecektir. Yani ana başlıklar vardır birde alt başlıkları birde altın altı işte soruları bilen varsa altın altın ile karşılaşabilirsin. Burada bir çözüm şu, alımı yapacak bölümü ve hocaları araştır, irtibat kurmaya çalış ve yüzsüz ol...
İkinci ihtimale gelirsek inşallah budur. Sizin yapacağınız hangi bölüme alım varsa güzelce o bölümle bulabildiğin tüm özet çalışmaları defalarca oku. Not al güncel verileri not al, yoruma açık sorular gelme ihtimali de var bu durumda.
GAYRET SİZDEN MUVAFFAKİYET ALLAHTAN DİLERİM:::RABBİM HAYIRLISI İLE SİZE NASİP EDER...

mmd8898

Öğrenci
Arkadaşlar cevaplarınız ve ilginiz için hepinize çok teşekkür ederim. Artık hayırlısı olsun sınav da bahtımıza ne gelirse elimizden geldiği kadarı ile yapmaya çalışıcağız. Tekrar teşekkür ederim arkadaşlar.

A

Akademik Forum

Guest
Hocalarım, iktisadi idari ve sosyal bilimler adına ilana çıkan kadroya tarih, edebiyat, sosyoloji vs. alanlarından başvuru alındı. Sizce sınav ve mülakatında nasıl soru sorarlar? Herkese alanına göre mi? Teşekkürler

G

Giriş Sınavı

Guest
Merhabalar, benim sorum araştırma görevlisi alımındaki giriş sınavının yazılı veya sözlü olmasıyla ilgili. Yayımlanan yönetmeliğe göre yazılı olması gerektiğini düşünüyorum fakat gittiğimde sözlü mülakat çıkmasından da korkuyorum. Üniversiteden üniversiteye değişiyorsa eğer Hacettepe'nin sınav sistemini bilen var mı acaba?