*Araştırma Görevlisi Giriş Sınavı*

custodes

Öğrenci
Arkadaşlar bir üniversiteye İng.Dili ve Edeb. araştırma görevlisi olmak maksadıyla başvurdum, sınava gireceğim. Bu sınav muhtemelen yazılı olacak sanırım. Sınavla ilgili Tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Nasıl sorular beklemeli, Nasıl bir çalışma yapmalı?

Şimdiden Teşekkürler.

sgk152535

Öğrenci
Tahminimce size gramer sormazlar, büyük ihtimalle bir konu, sorun vb verip ona dair bir metin yazdırırlar.

Sent from my iPad using Tapatalk

Akademik-TR

Öğrenci
Arkadaşlar bir üniversiteye İng.Dili ve Edeb. araştırma görevlisi olmak maksadıyla başvurdum, sınava gireceğim. Bu sınav muhtemelen yazılı olacak sanırım. Sınavla ilgili Tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Nasıl sorular beklemeli, Nasıl bir çalışma yapmalı?

Şimdiden Teşekkürler.

Selamlar "custodes" hocam,

araştırma görevlisi alımında genellikle 3 kişiden oluşan bir komisyon oluyor ve haliyle sorular da bu komisyondan geliyor. Çoğunlukla da "sgk152535" arkadaşımızın yazdığı üzere açık uçlu bir konuyu bilginiz doğrultusunda yorumlamaya dayalı sorular sorulabiliyor. Komisyonda ilgili bölüm başkanı ve anabilim dalınızdan 2 hoca daha oluyor. Her hoca genellikle 1 soru soruyor ve 3 soru ile giriş sınavı gerçekleştiriliyor. Tabi ki bu kesin bir kural değil, ikişer soru da sorabilirler. Bu tamamen komisyonun takdirinde. E sorular komisyondaki hocalardan geldiğine göre bu hocaların çalışma alanlarından soruların geleceğini tahmin etmek zor olmasa gerek... Mesela sınava gireceğiniz anabilim dalı İng. Dili ve Edeb. fakat komisyondaki hocalardan birisi İngilizce eğitimi üzerine lisansüstü çalışmasını tamamlamış diyelim, sorular arasında karşınıza bu alanla ilgili soru gelirse hiç şaşırmamak gerekir. Bu sizin motivasyonunuzu eksi yönde etkilemesin kesinlikle, sadece hazırlıklı olmanız açısından yazmak istedim ve böyle bir soru gelmesi durumunda sadece sizin için değil tüm adaylar için farklı bir alan olacağını unutmamak gerekir.

Velhasıl sınava gireceğiniz anabilim dalında hoca sayısı fazla değil ise hocaların çalışma alanlarına bir göz atın derim. Yok hoca sayısı fazla ise ve hepsine vakit yetmez derseniz en azından bölüm başkanının çalışma alanlarına göz gezdirin derim.

Şimdiden başarılar ve de bol şanslar...

custodes

Öğrenci
Sınava girdim herşey açıklandı; ama olmadı gene torpilli kazandı.
Merak edenler için Sınav soruları:

1)Viktorya dönemi edebiyatını açıklayın
2)Amerikan Modernist edebiyatını açıklayın
3)1 Sayfalık çeviri

hamburglu

Öğrenci

Şimdiden Teşekkürler.

İngiliz dili ve edebiyatından sorular gelir yani alan soruları